Zaplať nebo zemři

Zaplať nebo zemři https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/50737/zaplat-nebo-zemri-50737.jpg 4 28 8

V nedaleké budoucnosti budou lide moci vylepšovat svá těla výměnou poškozených orgánů za umělé náhrady. Má to ale jeden háček: je to drahé a v případě, že nesplatíte včas, orgány vám seberou vymahači. A to se neobejde bez bolesti a krve! Remy je jeden z nejlepších vymahačů. I on se ale jednoho dne opozdi se splátkou za své nove srdce a jeho dlouholetý parťák Jake dostává nový úkol. Dostihnout Remyho a jeho nové srdce získat zpět. Z lovce se stane lovná zvěř. Remy musí prchat napříč krajinou obývanou přáteli i protivníky, připojuje se k Beth a stává se ochráncem tisíců stižených podobným osudem…... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Víkend
Originální název:

The Repossession Mambo , 2009


více info...

Přidat komentář

Icequeen
28.12.2022 4 z 5

V prvom rade je na mieste varovanie, že foto, ktoré nájdete na obale knihy a informácie v anotácií (len pre zaujímavosť, Beth bola jeho prvá manželka a linka s ňou výborná) presne nekorešpondujú s obsahom samotným. Kniha je skôr životopisom hlavnej postavy kombinovaným s akciou a film si z nej berie najmä hlavnú myšlienku a podstatné dejové zvraty. Až na zbesilé časové skoky, ktoré spôsobili, že som mala trochu zmätok v manželkách, sa mi čítalo bezproblémovo a autorov štýl a humor mi sadli.

Životné múdro na záver :
Když stisknete tlačítko pro katapultování sedadla, aniž jste předtím nad sebou otevřeli poklop, už se to nedá vrátit.

Meggie7
29.02.2020

dobře napsané, zajímavé téma - čeká nás něco takové do budoucna opravdu ?


Lee7
06.03.2019 3 z 5

Tak takovy dej jsem nečekala.. nebylo špatné, jen v tomto pripade udělám výjimku a najdu si i film. Knizka nebyla nejpoutaveji napsana a ztvárnění se nebráním. :)

vlastimil577
05.11.2018 3 z 5

Moc mě kniha nebavila - filmová verze by byla asi lepší.

hroneczek
25.10.2017 3 z 5

Trochu horší zpracování - resp. popisové schopnosti vypravěče příběhu, ale výborný námět pro zamyšlení. Možná, že jednou nás čeká taková budoucnost!

Annkag
22.07.2017 2 z 5

Začítala som sa do tejto knihy v práci ale ako to už u mna býva knižku som si kúpila aby som sa mohla skutočne začítat.Je to velmi zaujímavá predstava bioexekútorov,ktorý po tom ako vám pboli transplantované orgány aby ste si zachránili život,po neplatený splátok prídu,zabúšia na dvere a šmik-šmik ladvinka,oblička,srdce,črevá....čokolvek čo ste mali na sebe či v sebe umelé vám vyoperujú na mieste a nechajú len papierik že exekúcia bola vykonaná....
Akcia,napatie v knihe nehladajte ale nachajte sa pobavit milostnou zápletkov bývaléhop bioexekútora ktorého teraz nahána jeho bývalí kolega s najhladanejšou neplatičkou....koniec bude trocha pokulhávat a chýba tomu poriadna dávka šmrncu a štavy ale inak ako odpočinkové čítanie je tzo úplne v pohode

Layss
07.12.2016 3 z 5

Obvykle tomuto scifi žánru moc neholduji, ale občas to chce nějakou změnu. Do knihy jsem se začetla docela snadno, děj byl zajímavý, hodně přeskupovaný, ale dalo se v něm s přehledem vyznat. Četba mi netrvala nijak dlouho. Z knížky a samotného nápadu o tom, jak by to mohlo v budoucnu vypadat, jsem měla dobrý pocit. Je to celkem odpočinková četba se zajímavým nábojem. Po přečtení jsem si pustila film Repo Men, a ten za to nestojí. Určitě doporučuji nejprve přečíst knihu, a pak si shlédnout film (přičemž doufám, že dojmy z filmu nepokazí dojmy z knihy). Nebo se raději obejít úplně bez filmu.

trudoš
16.05.2015 5 z 5

Zaplať nebo zemři! je akční román, který paradoxně postrádá akci. Zní to divně, ale v důsledku to tak skutečně je. Celá kniha je tvořena chaotickou rekapitulací událostí minulých, skáče z jednoho tématu k druhému a na závěr zjistíte, že ústřední dějová linie zabírá prakticky třetinu románu. Že by vás autor ochudil? To ani náhodou. Kombinace vzpomínek a současného děje u mě fungovala bez problému a například přehodnocování pěti neúspěšných manželství patří k tomu nejzábavnějšímu, co jsem ve sci-fi v poslední době četl.
Když zkombinujete humor románu Všechny moje lásky Nicka Hornbyho s nadsázkou Zabíjení Štěpána Kopřivy, tak získáte určitou představu, co od knihy můžete čekat. A rozhodně si nenechte zkazit dojem filmem (Repo Men). Ten sice poměrně věrně kopíruje zápletku (až na závěr), jenže na ní tato kniha postavená rozhodně není.

Štítky knihy

zfilmováno

Autorovy knížky

Eric Garcia
americká, 1972
2010  71%Zaplať nebo zemři

Kniha Zaplať nebo zemři je v

Přečtených34x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených1x
Knihotéce23x
Chystám se číst14x
Chci si koupit3x