Zápisky z bunkru

Zápisky z bunkru https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/267275/mid_zapisky-z-bunkru-267275.jpg 4 52 14

Když se Pán much Williama Goldinga zabydlí v Pokoji Emmy Donoghue, vzniknou Zápisky z bunkru Kevina Brookse, kniha vyznamenaná The CILIP Carnegie Medal za rok 2014, nejvýznamnější britskou cenou pro knihu určenou dětem a mládeži. Šest nešťastníků živoří v podzemním bunkru uvězněno bezejmenným únoscem, jehož identita je stejně mlhavá jako jeho motiv. První se tu ocitne šestnáctiletý Linus, po něm následují devítiletá Jenny a čtyři dospělí. Neznají se, nic je nespojuje. Vystaveni zvůli neznámého trýznitele snaží se společnými silami najít způsob, jak v téhle nelítostné situaci vydržet nucené soužití a hlavně přežít. Když je však únosce začne štvát proti sobě navzájem a nabídne jim, že propustí jednoho z nich za cenu života jiného z vězňů, situace eskaluje. Hra tajemného zločince na Boha začíná...... celý text

Dobrodružné Thrillery Pro děti a mládež
Vydáno: , Argo
Originální název:

The Bunker Diary , 2013


více info...

Přidat komentář

Radecek1976
12.04.2024 5 z 5

Velice silné a těžké čtení

PHochmannova
21.02.2020 5 z 5

Knihu jsem zhltla jedním dechem a tu snůšku za sebou jdoucích, smysl nedávajících slov jsem přelouskala taky :D Nepřínosné, ale neublížilo to.
Mrzí mě ten konec, i když jsem na jednu stranu ráda, že to nekončilo jako každá jiná kniha. Ale to je čistě můj problém.


Osice
15.09.2019 5 z 5

Po dočtení jsem byla rozpačitá z toho, jak kniha skončila. Ale s odstupem času se mi způsob, kterým autor knihu zakončil, zamlouvá víc a víc. Škoda, že není přeloženo víc jeho knih. No nic, asi budu muset zase objednat v originále, i když už knížky nemáme skoro kam dávat:-D

buccaneerka
27.06.2017 4 z 5

Pro mě zvláštní, nikdy jsem nic podobného nečetla. Místy byla napínavá, že nutila hltat text dále, místy byla dost nudná. Vnitřní monology byly zbytečné, protože nijak nebyly důležité pro děj knihy. Zajímalo by mě taky, zda někdo četl celý ten výčet za sebou nesmyslně jdoucích slov, já jsem to teda přeskočila.

ondras666
30.05.2017 3 z 5

Ze začátku kniha dobrá. Postupem času mi děj přišel poněkud opakující se a o ničem. Vadilo mi chvílemi vzpomínání na rodiče od Linuse, obzvlášť ta pasáž, kde jmenuje všechna ta zvířata.
No a závěr byl už jen dovršení zkázy knihy.

Hvězdinka
06.03.2017 4 z 5

Kniha urcena pro mladez, ale klidne je vhodna i pro dospeleho, mozna je i vhodnejsi pro dospeleho. Pribeh je ctivy, ponury, pesimisticky, ... A zaver? Ten je primo kruty, sokujici. Jeste pul roku po precteni vzpominam na posledni vety knihy, brrr...

Já_
08.01.2017

Po dočtení jsem měla na knihu hodně negativní názor a to kvůli emocím, které ve mně vyvolala. A kvůli tomu konci. Po celou dobu jsem tajně doufala, že to dopadne dobře.
Teď po delší době to vlastně nebyla vůbec špatná kniha. Naopak. Evokovala ve mně určité emoce a tak se podle mě dobrá kniha pozná. Ta která nenechá člověka lhostejným. Každopádně to byl hodně drsný příběh, který bych si asi znovu číst nechtěla.

vargee
22.08.2016 3 z 5

Na Zápisky z bunkru jsem se těšila, ale bohužel nějak nenaplnila mé očekávání.Celkově nebyla kniha tak zlá, pocity a prostředí nebyly špatné, ale prostě mě to nějak nezaujalo. Celkové hodnocení je takové neutrální. Kniha nebyla strašná ale nebyl to ani žádný boom.

mgeisselreiter
09.07.2016 5 z 5

Knihu jsem přečetl prakticky na jeden zátah za odpoledne. Čte se jedním dechem (sice asi po 70 stranách bylo trochu zvolnění, ale pak se to zase rychle rozjelo). Závěr je téměř strhující a jsem rád, že ho autor zakončil takto a ne jinak (ono jinak by to totiž nebylo to pravé). Je to opravdu reálné a realistické, možná dokonce víc pro dospělé než pro mládež, pro kterou je román určen (půjčil jsem si knihu od syna). 95%, 9.7.2016.

SeverusSnape
17.05.2016 4 z 5

velmi zajímavý námět a zpracování .
Rozhodně se tato kniha na mne podepsala.
Až možná mi změnila pohled na svět.Je to velmi smutné čtení,kde není vysvětlení proč,jak a kdy..A ten konec s rozepsanou větou :'(

eliska2669
03.05.2016 2 z 5

Zajímavý námět, ale poněkud... to nedopadlo. Absolutně nevím, co tahle kniha měla mít za smysl. Kromě toho se kluk choval nevěrohodně a... ten otec, a to jak se z kluka stal bezdomovec... hovadina. Bylo to tak hrozně moc nahraný...
A celkově...želbohu...nic to ve mě celkově nezanechalo, škoda. Znělo to dobře.

Mixxa
14.03.2016 3 z 5

Knížka mě zaujala, skvěle se četla na cestách autobusem, kdy za oknem vládlo pošmourné a mrazivé počasí. Celkový námět byl velice zajímavý, postavy byly voleny dobře, ale nakonec vlastně zbytečně, protože na konci ani nezáleželo jaký kdo je.
Od konce jsem čekala jakési vysvětlení celého příběhu, přesto jsem se nakonec nedozvěděla nic a musela zapracovat má fantazie. Vlastně jsem na tom byla stejně, jako bych tu knížku v půli zaklapla a odložila.

rarášek
10.12.2015 4 z 5

Kniha a její téma byly zajímavý. Uvězněni v bunkru. Šest naprosto rozdílných lidí. Nemožnost útěku. Mladý bezdomovec Linus, který neměl rád svůj život s otcem, nevinná holčička Jenny, realitní prodejkyně Anja, která se zajímá jen sama pro sebe, makléř Bird, který je nepříjemný a sobecký, feťák Fred, který je nepředvídatelný, ale i dobrý společník a nakonec filozof Russell, kterého Linus obdivuje a sám už stejně umírá. Všichni mají nakonec něco společného. Jsou vězněni mužem, který je ovládá a mučí podle libosti.

SPOILER!!!!
Tři z nich nakonec umřou, to jsem čekala, ale že nakonec krutou a pomalou smrtí umřou i ty ostatní tři, to mě naštvalo, ale taky jsem to očekávala. Smutný konec, který se najde jen málokde.

Jinak dobrá kniha. Časem jsem se občas nudila, ale jinak to nebyl špatný příběh. :)

JanaPol
31.10.2015 3 z 5

Kniha mě z počátku nadchla, ale postupně jsem se začala nudit.

Štítky knihy

ocenění únosy přežití

Autorovy knížky

Kevin Brooks
britská, 1959
2015  79%Zápisky z bunkru

Kniha Zápisky z bunkru je v

Přečtených66x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených3x
Knihotéce9x
Chystám se číst19x
Chci si koupit5x