Zapálený učedník

Zapálený učedník https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/162377/bmid_zapaleny-ucednik-3Sh-162377.png 5 119 7

Naruto série

< 11. díl >

V mezičase před závěrečným turnajem potkává Naruto podivného chlapíka, ze kterého se vyklube Ropuší mudrc. S přímočarostí sobě vlastní se Naruto rozhodne, že pod ním chce studovat, a aby toho dosáhl, neváhá použít své nejzákeřnější triky. Každý ze studentů se na turnaj připravuje po svém, ale Naruto musí nejdříve překonat vlastního démona. Podaří se mu to, nebo čúninská zkouška skončí před branami arény?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Crew
Originální název:

Impassioned Efforts , 2002


více info...

Vjeerus
Vjeerus
06.03.2023 4 z 5

Tento díl přivede na scénu jednu z nejlepších postav, která se dle mého v celém příběhu objeví. Tato postava působí jako totální ňouma, ale kdo lepší by měl vyučovat hlavního hrdinu ňoumu číslo jedna? A že se do výcviku pustí velmi neobvyklým způsobem, korunovaným dost drsným zakončením.
Dále se podíváme trošku do pozadí onoho brutálního písečného hrdiny, který nepůsobil příčetně ani v předchozím díle. A jak je jeho pozice důležitá v chystaném zvratu.
Celkově se tento svazek nese v pomalejším a pohodovějším tempu, možná trošku i nudnějším. Dozvídáme se pár nových informací o té spoustě postav, která se v příběhu objevují a opět jsme svědky mnoha emocí, s důrazem na přátelství, odhodlání a hledání lásky a uznání.
Konec knihy je zároveň začátkem finálních zápasů, u kterých půjde o hodně. Jsem zvědavá, jak se hlavní hrdina popasuje s možností pomsty.

katallinka
katallinka
25.11.2022 3 z 5

Vím, že je nutné pochopit souvislosti, aby celý příběh dával smysl, ale bohužel mě tyhle díly, kde se neustále skáče v dějových linkách, moc nebaví.


NemmamSlov
NemmamSlov
21.10.2020 5 z 5

„Když se na tebe podívam, mé srdce překupuje radostí, protože nejsi dokonalý, protože selháváš, ale pokaždé najdeš sílu znovu vstát. V tom je podle mě ta pravá síla. Myslím, že si neuvěřitelně silný človek, Naruto.“

Naruto sa pripravuje na ďaľšie kolo skúšok, kde sa rozhodne kto si zaslúži titul čunína. Jeho prvým súperom bude Neji Hyuga, ktorý má vrodenú schopnosť Byakugan. Preto sa Naruto snaží zlepšovať a v tom mu pomáha Ropuší pútnik, Jiraiya. Naruta vyučuje vyvolávajúcu techniku a dokonca sa niečo dozvedáme o líščom démonovi.

Konečne po predkole sa dej posúva. Vznikajú nové zápletky. Piesočná a Zvučná chystajú s Orochimarom prepad Listovej a k tomu Gaara prezrádza, že za jeho schopnosťami ovládať piesok stoja démonické sily. Teším sa na ďaľší diel.

Terva
Terva
31.05.2019 5 z 5

ÁÁÁÁ!
Zdechni
zmetku
netalen-
tovanej!

Tedy, Ropuší světec mě dostal. A to jsem si, jak vidno naivně, myslel, že už mě v tomto příběhu nic nepřekvapí. Opak je pravdou. Naruto přinese vždy něco nového. Tak si to zapište za uši! Až uvidíte, jak Naruto „oblízne“ obrovskou žábu, tak se pos...mějete. Nebo Šukaku z hrnce – to jsem fat brečel smíchy.

Malá ochutnávka:
Tušil jsem, že je slabčák....
Dřep...plesk, plesk....
Je úplně trop...dup.
Co jste sakra zač! Kouk.
Co...co je to za obří žábu?

No, jako jsem čuměl!!!!! „Sexy technika“ mě dostala. Je vidět, že i když hambatý knížky jsou až od osmnácti let, Naruto na to...ser...kašli, kašli. Tohle beru!!!! Proti týhle technice je každý dospělák totálně bezmocný. Jééé, jůůůů!!!

Citát: Šmírování mě plní inspirací.

Tento svazek, svazek příběhů #91 - #99 přinesl mnoho nového. A, možná to je ojedinělé, ale tomuto příběhu dávám pět hvězd. Asi fakt hlavně za „Sexy techniku“ a obří žábu (Povolávací technika).
Ale to nejsou všechny aspekty těchto devíti sešitů. Najdete tu i mnoho jiného. V tomto svazku je i dost lásky. Nemyslím tím jen sex, ale lásku jako takovou, když klukům nosíte kytky a oni se furt perou.....#&@]*×. (No dobrá, moc sexu tu není :-) )

Citát: Fouk, fouk...ať je to tentokrát žába!

Musím ještě vyzvednou úvodní kresbu k sešitu číslo #98. Je nádherná a čtenář si tak jen pomyslí, proč tak není kreslený celý příběh. Ale ono by se to pak asi vymykalo zavedenému standardu. Tak se jen pokochejte touto nádhernou dvojstranou. Jo a příběh #98 se Česky jmenuje „Selhat s hlavou vztyčenou...!!“

Citát: Pulec...fakt nemá talent...

Při čtení tohoto manga jsem poslouchal Ozzy Osbourne a jeho album Dawn to Earth z roku 2001

InaSeLoki
InaSeLoki
26.11.2018 5 z 5

Předkolo skončilo v minulém díle a zde se budeme připravovat na závěrečné 3. kolo zkoušky... Naruto má nového trenéra a ani netuší jaké má štěstí. Chlípný/úchylný mudrc? Já jsem zvyklá na překlad zvrhlý poustevník a zvyk je železná košile. Záhada zvaná Gaara. Plán slizkého hada (a to doslovně). Hayate. Zvládne se Naruto naučit povolávací techniku? ,,Promiň, čtvrtý..." Tajemný, uznávaný Čtvrtý hokáge, který položil svůj život za Konohu... Moje milovaná a nejoblíbenější postava z Naruta. (Tak ráda bych sem napsala jeho jméno, ale byl by to ještě spoiler.) Že by se Naruto setkal se svým vnitřním démonem? Kdopak se objevil na scéně? Žába, velká žába, jejíž jméno si stále pamatuji. Gaara a jeho filozofie krve a smrti. Čeká nás mrazivé odhalení, kdo nebo co je ve skutečnosti zač. Dotrénováno, uzdraveno - finále chuuninské zkoušky může začít soubojem Naruto vs. Neji. Dokáže Naruto pomstít Hinatu? To se uvidí v dalším díle.

Teď si nejspíše říkáte, že si libuji v otázkách. Asi na tom něco bude.
Chválím pěknou kresbu.
Kishimoto nás seznamuje se svými zrušenými výtvory - mangu Mario jsem asi před rokem četla. Byla smutná, ale nezklamala.

dancadragneel
dancadragneel
25.03.2017 5 z 5

Skvělý díl mangy kde se konečně objevila dost důležitá postava. Už se nemohu dočkat boje mezi Narutem a Nejim..

martinstefko
martinstefko
31.08.2015 4 z 5

"Naruto" se postupně stává skutečně výbornou mangou, která je sice hodně dětinská, ale to prostě k těm dětem patří. Ony ty příběhy jsou jinak docela dospělé. Navíc je pořád na co se těšit. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/03/872-naruto-11-zapaleny-ucednik-75.html

Štítky knihy

manga

Autorovy další knížky

Masaši Kišimoto
japonská, 1974
2011  89%Naruto Uzumaki
2011  91%Pro své sny
2011  93%Most hrdinů
2011  90%Nejhorší klient
2012  90%Boj na život a na smrt

Kniha Zapálený učedník je v

Přečtených186x
Doporučených9x
Knihotéce49x
Chystám se číst4x
Chci si koupit8x
dalších seznamech4x