Rumo & zázraky v tmách

Rumo & zázraky v tmách https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28688/bmid_rumo-a-zazraky-v-tmach-9No-28688.jpg 5 41 8

Zamonie série

< 3. díl >

3. kniha série Zamonie. Rumo, malý Wolpertinger, který se chce jednou stát největším hrdinou Zamonie (poprvé popsaná v knize 13 a ½ života Kapitána Modrého medvěda), se protlouká se svým mluvícím mečem Hledíkem Horním a Dolním světem, dvěma nanejvýš rozdílnými zamonskými světy plnými dobrodružství, nebezpečí a nezapomenutelných charakterů, jako jsou: Rala, krásná Wolpertingerka, která pěstuje riskantní vztah ke smrti; generál Tiktak, zlý velitel Měděných chlapisek; Sněžný Urs, který si vaření cení více než boje; Gaunab Devětadevadesátý, šílený vládce podsvětí; Ušan DeLucca, nejlepší a na počasí nejcitlivější šermíř Zamonie; Volzotan Smeik, tlustá žraločí larva, která ví všechno o jazycích kyklopů; Rolv z Lesa, který chodívá Bílým ohněm; doktor Octafan Kolibrýl, hledající Nepřítomné Mrňousy; Friftar, intrikánský intendant Divadla krásných smrtí; Sekáč Storr, vůdce mrtvých yettiů; Yggdra Sil, strážce Nurnového lesa a jeho upovídaná zvířata; profesor doktor Abdul Nachtigaller, vynálezce šuplíkového orákula. A bohužel též Měděná panna, němá královna zmaru. -- zdroj: legie.info --... celý text

Žánr:
Literatura světová , Humor , Fantasy

Vydáno: , Talpress
Originální název:

Rumo und Die Wunder im Dunkeln , 2003


více info...

Přidat komentář

Vuokko
20.02.2023 5 z 5

Rumo je hrdina. Nesmělý, nemluvný a neznalý toho, co je zázrak lásky. Přesto se za svou láskou vydá a ač potkává ty nejděsivější tvory, nikdy ho ani nenapadne se otočit. Celý příběh do sebe dokonale zapadá, vše je se vším propojené a napětí je takové, že člověk čte až do rána. Velice jsem si užila množství nových druhů postav jako jsou žraločí larvy, krvavý šunkové, nurny, eydeeti, měděná chlapiska, nepřítomní mrňousové a samozřejmě wolpertingeři.

Walter Moers je vskutku geniální spisovatel a ve spojitosti s ilustacemi je tato kniha malé umělecké dílo.

Ctirada
25.01.2022 4 z 5

Chvíli mi trvalo, než jsem se do knihy začetla, ale pak mě děj vtáhl a ani chvíli jsem se nenudila. Svět Zamonie je opravdu originální.


vlkodlaq
20.08.2016 5 z 5

První čtená kniha od Moerse byla Město snících knih, která mě okamžitě pohltila, od té doby pracně sháním další knihy. Druhá získaná kniha je Rumo, a ta byla ještě o něco lepší než Město. Donedávna byl můj nejoblíbenější autor Kulhánek, jehož knihy a povídky jsou promyšlené, skvěle spádové a úžasně se čtou, ale Rumo má ještě něco navíc, větší hloubku, na kterou ani Kulhánek nedosáhne. Prohlášení, že Rumo je nejlepší knihou mého života by bylo asi hodně odvážné, přesto se minimálně blíží pravdě.

Stejně jako u Města smekám před skvělým překladem. Děkuji.

notburga
18.03.2016 4 z 5

Moje první setkání se Zamonií. byla mi doporučena paní knihovnicí jako titul, který si děti často půjčují. Pro svůj klid doufám, že jen ty starší alespoň 12 let. Četlo se mi to poměrně dobře, i když místy byl děj snad až příliš předvídatelný. A pasáže o mučení, poznávání smrti a pod. byly taky místy až moc barvité. Můj problém byl v tom, že než jsem se dokázala přepnout z roztomilého štěněte Wolpetingera na hrdého a urostlého bojovníka Ruma, uběhla asi půlka knížky. Ale do Zamonie se určitě ráda vrátím, jen co se v knihovně uvolní další díly :)

Pavluška33
06.01.2016

Nejlepší na knihách Zamonie jsou jména postav. Kdo by si nechtěl přečíst něco, kde vystupují Měděná chlapiska, Ušan DeLucca, Nepřítomní mrňousové nebo Octafan Kolibrýl. Taky jste se tak moc báli, že Rala umře?

Dormar
30.03.2015 5 z 5

Nejlepší kniha od Moersa. Rumo je úžasný :-)

Jankey
25.02.2014 4 z 5

Kniha je to skvěla, ale Moers si dal Kapitánem Modrým Medvědem laťku moc vysoko.A nevyhnul se ani pár nudným pasážím, hlavně v dolním světe to bylo znát. Ale i přesto to všem vřele doporučuji.

st.me
26.02.2011 4 z 5

Rumo se mi líbil, ale přišlo mi, že tak trochu pokulhává za 13 a 1/2 života Kapitána Modrého Medvěda.

Autorovy další knížky

Walter Moers
německá, 1957
2005  93%13 a 1/2 života Kapitána Modrého Medvěda
2012  88%Město snících knih
2005  73%Níček a Mřenka
2006  94%Rumo & zázraky v tmách

Kniha Rumo & zázraky v tmách je v

Přečtených59x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených9x
Knihotéce27x
Chystám se číst22x
Chci si koupit16x