Zamlčené dějiny 2

Zamlčené dějiny 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58870/zamlcene-dejiny-58870.jpg 2 10 3

Autor známý z článků v MF Dnes publikuje dosud neuveřejněné texty. Kniha přináší fakta, která ukazují, že některé naše význačné osobnosti měly v našich dějinách role velmi odlišné oproti běžně historiky předkládaným tvrzením. Nejen historiografie totalitních režimů falšovaly dějiny, se zamlčováním událostí začal již F. Palacký. Přitom vědomí nepříjemných historických pravd má být součástí sebereflexe každého národa a schopnost otevřeného vyrovnání se s nimi je nezbytným atributem každé civilizované společnosti. To Čechům dodnes chybí. V této knize se dozvíte, jak neblahou roli pro české nazírání na sebe samé sehráli národní buditelé. Přečtete si o sebeindoktrinaci za protektorátu a o jejích katastrofálních následcích, o poválečných reparacích a restitucích a o sovětské infiltraci probíhající již od 1. republiky. ... celý text

Přidat komentář

Moravian236
13.03.2021

Vynikající kniha přesně popisující český zamindrákovaný tzv. národ, který si bez německého poručníka nedokáže vytřít ani zadek. Díky tomuto mindráku si Češi musí stále něco dokazovat, vylhanými českými dějinami počínaje a okupací Moravy konče.

george1661
11.04.2020

Další z řady "Krystlik" nenávidím všechno české. Cílem autorů není alternativní pohled na společnou historii, ale nenávist vůči národu v srdci Evropy, který byl v německých dějinách vždy trnem. Tento autor bezpochyby v blízké budoucnosti recykluje původní nenávistnou knihu pod novými štítky. Falšování české historie je jeho specialita. Ztráta peněz a času.


Chvatěrubský
03.06.2016 odpad!

Doporučuji tento "výtvor" porovnat s dílem někdejšího kolaborantského novináře Emanuela Vajtauera, konkrétně s jeho pamfletem "Český mythus aneb Co nám lhaly dějiny", který byl v období Protektorátu hojně vydáván a propagován s cílem, aby rasově méněcenný český národ pochopil a přijal ten jediný správný náhled na své dějiny, jinak řečeno aby se zbavil údajně škodlivého vlivu zejména Palackého a Masaryka. Název i obsah obou spisků pánů Krystlíka a Vajtauera jsou až překvapivě podobné... ostatně oba čerpali zřejmě ze stejných zdrojů. Ať si každý udělá obrázek sám, zda toto má přispět "k otevřenému vyrovnání se s minulostí" anebo jde jen o úporné sebemrskačství vycházející ze sudetoněmecké propagandy, která za posledních 80 let neprošla žádnou výraznou změnou.

Autorovy další knížky

Tomáš Krystlík
česká, 1947
2006  65%Nemilosrdné příběhy českých dějin
2008  30%Zamlčené dějiny
2016  13%Co v českém dějepisu chybí
2010  36%Zamlčené dějiny 2
2020  5%Malý opravník historických lží

Kniha Zamlčené dějiny 2 je v

Přečtených9x
Knihotéce2x
Chci si koupit5x