Aféry na zámku Ashmore

Aféry na zámku Ashmore https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500654/bmid_afery-na-zamku-ashmore-oN7-500654.jpg 4 22 8

Zámek Ashmore série

< 2. díl >

Pokračování osudů rodiny Staintonových na panství Ashmore. Giles, nový hrabě ze Staintonu, se bohatě oženil a snaží se opět pozvednout panství. Jeho žena Kitty se obává své energické tchyně a netrpělivě očekává narození dítěte. Doufá, že to bude chlapec a ona už nebude na panovačné tchyni tolik závislá. Mladší Gilesova sestra Rachel má být poprvé uvedena do společnosti a její matka dělá vše pro to, aby měla naději na bohatého a urozeného ženicha. Její sestra Alice zatím prožívá první romantickou, ale společensky nevhodnou lásku a také mezi služebnictvem nepanuje dobrá atmosféra, navíc dojde k záhadnému zmizení komorníka. Na zámku, kde jsou vztahy ovlivněné ctižádostí, žárlivostí a touhou po pomstě se schyluje k tragédii…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Affairs of Ashmore Castle , 2022


více info...

Přidat komentář

Jonna
18.01.2024 4 z 5

Tuhle autorku mám prostě moc ráda, vždy si, v rámci žánru, dobře počtu. Těším se na další díl.

Vojslava
23.11.2023 4 z 5

Celé čtyři hvězdy to nejsou, ale za to rozptýlení v metru to celkem stojí... Je zábavné si uvědomit, jak vlastně nepřesný je překlad "Aféry", protože opravdu celá kniha není o ničem jiném než o... prostě událostech. Typický "mezidíl", rozehrávají se další zápletky a děje je tu poskrovnu, pomineme-li několik manželských neshod a jednu slušnou bouřku. Nicméně souhlasím s několika názory níže, že skutečně asi bude potřeba přečíst další díl, už jenom kvůli vyřešení všech nakousnutých... afér? :-)


eva-lupen
22.11.2023 3 z 5

Ani druhý díl není žádný zázrak, ale čte se to dobře.

čef
12.10.2023 5 z 5

Druhý díl série byl zase tak skvělý jako první. Sice dá trochu práce se znovu zorientovat v postavách, ale všechny zápletky na zámku stojí za to. Zajímavé jsou detaily ze života vyšší společnosti na začátku minulého století v Anglii, kdy zejména ženy to měly zatraceně těžké. Děj otevřen pro další napínavé vyprávění.

Evkae36
02.08.2023 3 z 5

V tomhle díle se oproti tomu prvnímu vlastně vůbec nic neděje, ale závěr je takový že si rozhodně ten 3. díl přečtu.

Modrina
08.06.2023 4 z 5

Tak - je to limonáda. Suroviny poměrně zajímavé, nepříliš sladká, bublin tak akorát. A člověk nemůže pořád pít jen šampus. :) Já jsem spokojená a na další díl se velmi těším.

maryzka
30.05.2023 2 z 5

Pro mě tento díl byl takový nudný. Hlavní hrdinové se dostávají no spíš ženské hrdinky do reálného života, kde sny někdy nemají místo, kde musí žena v 19. století přežít ještě mužský svět, kde se ženy musí realizovat ve vedení hospodářství popřípadě ve společnosti.

Arsi
23.05.2023 4 z 5

Stejně jako první díl, pěkná čtivá kniha.