Koruna stínů

Koruna stínů https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/235698/bmid_zamek-a-klic-koruna-stinu-dfY-235698.jpg 5 335 52

Zámek a klíč série

< 3. díl >

Ve třetí knize série Zámek a klíč se nad Klíčovem začínají stahovat temná mračna a mrtví intrikují proti živým. Kulišák si na pomoc v pátrání po klíči k černým dveřím povolává armádu stínů, která je odhodlána zlikvidovat každého, kdo se jí postaví do cesty. Tyler, Kinsey a Bóďa vedou zoufalý boj proti přesile, obklopeni světem, kde se sama noc stává jejich nepřítelem.... celý text

Žánr:
Horory , Komiksy , Fantasy

Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Crown of Shadows , 2010


více info...

Přidat komentář

ludek.n
13.12.2023 5 z 5

Zatímco se Lucas Caravaggio alias Zack Wells za pomoci TudyTam klíče potuluje po Klíčově a hledá další kusy do své sbírky, děti Zámkovy se potýkají s matkou, která stále více propadá alkoholu. A když opustí dům, je tu hned Zack se svými stíny, a další nebezpečí, které je pro Zámkovy další výzvou, s níž se musejí vypořádat. Po poněkud slabších Hlavohrátkách, Joe Hill zase kopl do vrtule a nápady jen hýří. Co se mu nepovedlo v předchozí knize cyklu, to si vynahrazuje tady. Příběh má opět pevnou strukturu, je přesvědčivý a důsledný v budování mimořádně temné atmosféry. Gabriel Rodriguez dal všemu tomu děsivému strachu podobu tak výjimečnou, až člověka mrazí. Tím spíše, že oba autoři nekloužou jen po povrchu adrenalinové zábavy, ale zatínají spáry pořádně hluboko do duší všech zainteresovaných. Objevují zde celé nové světy k prostudování, přitom ani na okamžik neztrácejí ze zřetele hlavní cíl cesty. A když se pak Gabriel Rodriguez odváže a vrhne do souboje se stínem celou sadu celostránkových panelů, je vymalováno: nic dokonalejšího a úžasnějšího už prostě neexistuje. Tady se láme chleba a píše komiksová historie. Za mě opět absolutorium s pěti hvězdami na hrudi.

Kopta
28.08.2023 4 z 5

Drží se nějaký standart. V něčem trochu jako stejné, zblázněné, ale s nějakým konceptem, ale uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál.


Atlantis
17.05.2023 3 z 5

Pořád se nechytám. A tím myslím, že pořád nechápu ten obrovský hype kolem téhle série. Ano, je zde několik zajímavých momentů, ale jinak je to často zkratkovité, jindy naopak brutálně ukecané. A ta kresba... ta se sem přece tak strašně nehodí. Budu asi pokračovat, ale jen proto, že mají všechny díly v knihovně. Nadšený, abych potřeboval mít třeba kompendium, vážně nejsem.

denib
22.11.2022 5 z 5

Trochu jsem se bála, aby postupně neupadala kvalita série. Ale vážně ne. Kniha byla opět skvělá a napínavá. Opět překvapila novými nápady. Opět jsem se místy trochu bála. Někdy tajemných stínů, někdy jen toho, co se stane se vztahy v rodině... A opět se těším na další díl.

ArkAngel
19.08.2022 4 z 5

Válka o klíče pokračuje a tentokrát musí sourozenci Zámkovi čelit Fintovi, který ovládá stíny pomocí kouzelné koruny. Na scéně se objevují další magické klíče a s nimi i spoustu možností, jak si zjednodušit život (například klíč nápravný). Koruna stínů je takovým typickým prostředním dílem, kdy je čtenářům servírováno více akce a prohlubování vztahů postav. Napsáno je to pořád skvěle a pomalu se tu odkrývají ta největší tajemství celého příběhu.

Denny456
28.06.2022 5 z 5

Zámek a klíč. To je tak, když někdo umí chrlit desítky nápadů, propojovat je spolu a přicházet s wau efekty několikrát v jednom dílu. A k tomu výborná ilustrace, která skvěle doplňuje scénáře. Jsem rád, že jsem si dal všechny díly najednou. Myslím, že to byla super jízda. Prostě tohle musíte.

Ticiana
30.05.2022 5 z 5

Tak jo, zacina se to vyostrovat a to se mi libi. Tenhle dil byl temnejsi, hodne akcni. Jsem zvedava, jak to bude pokracovat dal. Ilustrace skvele a pribeh taky.

Viviana-Mori
22.05.2022 5 z 5

Temnější, už se trochu více čtenář zapotí, než při předchozím dílu. Lucas je opravdu odporný darebák :)

Hellrampage
07.03.2022 5 z 5

Tretí diel je opäť temnejší, objavia sa tieňové bytosti a samozrejme nové kľúče, ktoré našim hrdinom dajú superschopnosti. Len vzťahy v rodine sa začínajú pomaly rozpadať. Som zvedavý, čo prinesie druhá trojica kníh.

Pivoňka12
10.07.2021 5 z 5

Joe Hill prostě umí. Další klíče, další překvapení, další záhada. Tedy, tohle je nádhera. Po dlouhé době komiksová série, která za to určitě stojí.

zandu
27.02.2021 5 z 5

Baví mě to. Hodně mě to baví, víc a víc...

Arkagas
20.02.2021 4 z 5

(SPOILER) Třetí díl je první opravdu temná kniha, kde poznáme stíny v jejich plné síle. Klíč stínů má v rukou Lucas, který ovládá své pomocníky díky koruně stínů. Lucas, alias Dodge se chtějí zbavit Rufuse, ale místo toho se zbaví jeho matky Allie. Tyler přichází na to, kdo Lucas alias Dodge ve skutečnosti je a příběh začíná nabírat ještě víc na obrátkách.
Nina se stále utápí v alkoholu a přísahala by, že někdy se stíny po době procházejí samy... Je zbytečné psát tady u každého dílu, že jsem nadšená, že to miluju snad ještě víc, než když jsem to četla poprvé a jak moc si užívám skvělou kresbu Gabriela. Koruna stínů je kniha hodně temná, vyvedená v černých tónech, doplněná spoustou krve. Vše do sebe ale zapadá a fantasy linka Vás pohltí.
Zámek a klíč se stává mou závislostí..

Arkagas
19.02.2021 4 z 5

(SPOILER) Třetí díl je první opravdu temná kniha, kde poznáme stíny v jejich plné síle. Klíč stínů má v rukou Lucas, který ovládá své pomocníky díky koruně stínů. Lucas, alias Dodge se chtějí zbavit Rufuse, ale místo toho se zbaví jeho matky Allie. Tyler přichází na to, kdo Lucas alias Dodge ve skutečnosti je a příběh začíná nabírat ještě víc na obrátkách. Nina se stále utápí v alkoholu a přísahala by, že někdy se stíny po době procházejí samy... Je zbytečné psát tady u každého dílu, že jsem nadšená, že to miluju snad ještě víc, než když jsem to četla poprvé a jak moc si užívám skvělou kresbu Gabriela. Koruna stínů je kniha hodně temná, vyvedená v černých tónech, doplněná spoustou krve. Vše do sebe ale zapadá a fantasy linka Vás pohltí. Zámek a klíč se stává mou závislostí. 

josef2900
31.12.2020 3 z 5

Asi nejslabší díl celé série, ale pořád dobrý.

bosorka
30.12.2020 4 z 5

4 a půl. Třetí díl malinko slabší, skvělý úvod i konec. Uprostřed mi to přišlo semtam možná moc upovídané na jedné straně, pak zase více stránek bez textu jen akce. Takže malilinko nevyvážené. Ale výtka je fakt pidi, příběh sype slušně a jedu honem dál.

r0st4
07.12.2020 5 z 5

I na potřetí do toho Hill šlape naplno a zcela sebevědomě. Obzvlášť první dvě kapitoly jedou ve zběsilém tempu a takový spektrální souboj je v Rodriguezově podání vyložená lahůdka plná nápadů! Děj se krásně zamotává, postavy prochází zajímavými vývojovými oblouky a já už se nemůžu dočkat až rozbalím čtyřku ;)

kercah
18.10.2020 4 z 5

Už se trochu víc začínám sžívat s příběhem a s pocitem, že nemám nic očekávat a baví mě to i tak. Takže kupuji další díl :)

Delphín
06.10.2020 5 z 5

Zatím nejlepší díl celé série! Děj se rozjíždí opatrně, aby vás od souboje se stíny zcela pohltil svou geniální kresbou i scenaristikou. Každá postava zaznamenává postupně vývoj svého charakteru, což je dáno i tím, ze každá dostane řádnou porci prostoru. Mé sympatie si získala hlavně Kinsey, která mi prostě mega sedla. Dost se změnila i Nina. Ta závěrečná scéna, ze které na vás vás komiks chlí depresi Niny a její zmar ze života byla třešničkou na dortu.

Miro.slav
13.09.2020 5 z 5

Na tretí diel som čakal dlho-predlho, ale oplatilo sa. Aby som predišiel tápaniu, siahol som opäť po prvom a druhom diely. Samotná trojka je perfektná. Začínajú sa objavovať ďalšie kľúče a celkovo je tretí diel zatiaľ najdynamickejší. Hlavne tá epická bitka gigantov bola parádna. Odporúčam.

cube6
13.09.2020 5 z 5

Koruna stínů je zatím nejakčnější díl. Objeví se nám tu další nové postavy i nové klíče. Vždycky, když už si myslím, že Joe Hill nemá už moc s čím překvapit, tak mě tenhle chlápek hodně rychle vyvede z omylu.

Hodnocení : 10/10