Záležitost srdce: Od strachů k vědomému prožívání

Záležitost srdce: Od strachů k vědomému prožívání https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/358682/mid_zalezitost-srdce-od-strachu-k-vedom-yEj-358682.png 5 2 1

Ego nám dává jen povrchní a falešný smysl pro životní stabilitu. Cokoli, co děláme na podporu a stabilizaci našeho ega, je vždy ze strachu a v pochybnostech. Žít skutečný život, znamená žít z našeho Srdce - z našeho přirozeného stavu. Přirozeného stavu je dosaženo tím, že zažíváme "kdo jsem." Kdo jsem, je dosaženo ve chvíli, kdy nepřemýšlíme, je to záležitost Srdce!... celý text

New Age
Vydáno: ekniha , Maitrea
Originální název:

Associated Inquiry: A Matter of the Heart , 2017


více info...

Přidat komentář

Shindo
05.10.2018 4 z 5

Kniha (vlastne brožúrka), ktorú stihnete prečítať popri vypití rannej kávy, no dojem, ktorý vo vás zanechá môže trvať mnohonásobne dlhšie.

Hoci sa knihám z oblasti new age vyhýbam ako čert krížu, pozerám sa na ne veľmi skepticky, Osha (jedného z viacerých učiteľov autora) považujem za veľmi kontroverzného a k advaite a hinduistickej filozofii vôbec ma to popravde nejako neťahá, o týchto veciach nebolo v knihe ani zmienky, teda až na pár sanskrtských termínov.
Zato som tam ale našiel paralely so všímavosťou, psychoterapiou (autor je gestaltista) a zenom, ktorý dokonca v knihe párkrát autor priamo spomenul. Dokonca som si zažil aj jeden "aha zážitok" - týkal sa osobného problému, ktorý riešim už dlhšie a veľmi ma trápi. Pri čítaní knihy som si uvedomil, že to, čo vidím ako problém v podstate problémom ani nie je a spýtal sa spolu s autorom, čo najhoršie sa môže stať. Hoci som nezažil žiadne zázračné osvietenie (sarcasm intended) akosi ma to nasmerovalo k tomu, aby som sa skúsil pozrieť na vec inak.

Po prečítaní knihy som mal dlho akýsi zvláštny pocit, akoby kniha trafila do čierneho. Je možné, že sa k nej ešte vrátim.

Autorovy další knížky

Nukunu (p)
dánská, 1947
2016  100%Oko hurikánu - Prohlédnutí iluzí
2017  90%Záležitost srdce: Od strachů k vědomému prožívání

Kniha Záležitost srdce: Od strachů k vědomému prožívání je v

Přečtených2x
Knihotéce1x
Chystám se číst6x
Chci si koupit1x