Záleskautky

Záleskautky https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344319/bmid_zaleskautky-lumberjanes-4x9-344319.jpg 4 147 26

Záleskautky série

1. díl >

Jak by vypadaly Rychlé šípy, kdyby vznikly ve 21. století? Přesně jako Záleskautky! Pět nejlepších kamarádek si chce užít léto na dívčím skautském táboře a utužit svoje přátelství, jenže jim plány neustále hatí tříoké lišky, vodní příšery nebo zdivočelí skauti z chlapeckého tábora. Naštěstí nemají problém tomu všemu nakopat zadek a klidně i vyhrát páku nad oživlou sochou. A když budou mít štěstí, ani nenakrknou potetovanou vedoucí. Záleskautky se právem staly kultem pro moderní čtenářky i čtenáře a oblíbíte si je, pokud jste odrostli realistickým příběhům Rainy Telgemeierové nebo dobrodružstvím modrovlasé Hildy, s níž mají Jo, April, Mal, Molly a Ripley mnoho společného — ulítlou formou podporují hodnoty, jako jsou přátelství, tolerance, ochrana přírody a odvaha. Je nám jasné, že tohle všechno zní moc dobře na to, aby to byla pravda. A přitom je to ještě lepší!... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Paseka
Originální název:

Lumberjanes, Vol. 1: Beware the Kitten Holy , 2015


více info...

Přidat komentář

ZimaMarkéta361
23.12.2023 5 z 5

úžasná série pěti úplně jiných kamarádek, chytré Jo, silné a odhodlané April, ztřeštěné Ripley, milé Mal a milé Molly, které spojuje jedna věc: láska ke zvířatům a odvaha. V April jsem se často viděla a je škoda, že je to jen pětidílné...

Knihotyna
31.10.2023 1 z 5

Tak tohle pro mě bylo velké zklamání.
Čekala jsem vtipný příběh 5 kamarádek, které jsou na skautském táboře a potká je nejedno dobrodružství, ale ve výsledku jsem dostala něco úplně jiného. Příběh mi nepřišel vtipný, dobrodružný nebo cokoliv jiného. Místy to byla taková vykrádačka Indiana Jonese :D.
Bohužel jsem takovým příběhům asi odrostla. Měla jsem vypůjčené ještě další díly, ale nevím, zda je po tomhle zážitku budu číst.


INCOGNITOREADER
21.05.2021 4 z 5

Přesně něco takového jsem hledal. Je to bláznivé, je to nenáročné a hlavně je to zábavné!
Kresba je pěkná, příběh je docela zajímavě "ujetý".
Rozhodně můžu doporučit a pustím se do dalsích dílů.

Terulilinka
29.03.2021 3 z 5

Líbilo se. Člověk u knihy vypne, ilustrace jsou krásné, příběh zajímavý, ale čekala jsem od něho možná trochu víc. :-)

Atlantis
22.02.2021 3 z 5

Jsem na sebe za napsání tohoto komentáře naštvaný. A za udělené hodnocení. Záleskautky v sobě na první pohled kombinují vše, co mám rád, navíc slibují nádech humoru alá Gravity falls, a tak jsem nemohl odolat. A bohužel jsem se nebavil. Netuším, čím to bylo, ale vtipy mi prostě nepřišly vtipné, neotřelé situace mi připadaly spíše naopak otřelé a celkově bych asi řekl... tuctové? Přitom je to škoda, ten potenciál je tu obrovský, ale já jsem byl po přečtení tak rozhozený, jak moc jsem se nebavil, že do dalších dílů se teď nepustím.

martinakraus
13.08.2020 5 z 5

Jako nastartování série komiksů (grafických románů) za mě skvělý! Líbí se mi kresba i způsob panelování, baví mne postavy i jejich chemie a humor. Zápletka je možná trochu ujetá, ale to ničemu nevadí, je to tak nějak mile trhlý :)

Bettybook
26.02.2020 3 z 5

Takový grafický román jsem dlouho potřebovala. Takový, u kterého můžete úplně vypnout a ještě se k tomu královsky pobavit.

sgjoli
21.01.2020 5 z 5

Tak tohle jsem slupla jako malinu. A dost brzy si budu muset sehnat druhý dí, protože tohle jsem si hodně užila. Krásné, barevné ilustrace + svižný, akční děj + sympatické postavy (včetně protivné vedoucí :-D) + svižné, dynamické, místy i dost zábavné rozhovory. Tahle kombinace je tu výborně namíchaná - hodně mi to sedělo, nemohla jsem se od toho odtrhnout! Dostala jsem od toho všechno, co jsem chtěla a co jsem očekávala. A co na tom, že je to kniha pro mladé dívky.

trudoš
28.12.2019 3 z 5

Výtvarná stránka mnohem zajímavější, než vlastní premisa příběhu, kterou jsem měl problém pobrat. To ovšem neznamená, že by mě komiks nebavil. Jen jak vyprávění chybí jakýkoliv úvod, chvilku trvalo, než jsem si zvykl na pokřivená pravidla hry, v nichž je normální, že malé skautky bojují s tříokými liškami. Když ale popustíte uzdu představivosti a přestanete se zabývat takovými podružnostmi, jako je realita, chytne vás živelná atmosféra na sto procent. Hodně za to můžou svérázné postavičky z dívčího tábora, kterým prostě nelze odolat. Humor celkově příjemný, v některých momentech nutí k smíchu kopancem do bránice, jindy zase pobaví jednoduchými popkulturními odkazy. V důsledku mi tak skutečně nejvíc vadila ta neuchopitelnost, kdy bez znalosti autorského záměru nejsem schopen říci, co jsem to vlastně četl - zběsilé dobrodružství napříč fantazií, ujetý sen několika kamarádek, nebo fantasy dobrodružství v lesních kulisách? Těžko říct. Budu zkrátka potřebovat další díly, abych na to přišel.

salamandrina
09.12.2019 3 z 5

Tohle bylo trochu zklamání. Hezký ilustrace, ale ten příběh nepříběh, který zdá se bude pokračovat je takovej nijakej. Tajemnej, ale vlastně nezajímavě.

Sorrow
05.07.2019 4 z 5

Vůbec bych si nemyslela, že zrovna Záleskautky mě tak chytnou. Hodně mě ale baví rozlišnost charakterů (zejména Ripley je dobře trhlá), bourání stereotypů a ta bláznivá dobrodružství, která sice absolutně postrádají smysl, ale rozhodně rozesmějí.

amaenium
26.05.2019 4 z 5

Ilustrátorku N. Stevenson znám již dlouho, proto jsem se na komiks těšila. Komiks se mi líbil, postavy jsou sympatické, oceňuji, že rozdílné (ať už vzhledu či chování) a že v některých ohledech bourají stereotypy. Co se týče dobrodružství, spíše bych jej ještě více dávkovala. Příliš mnoho magična naráz.

BetyN.
04.01.2019 4 z 5

Bezva komiks pro děti, mládež i dospělé. Je to vtipné a bavilo mě to.

SarahRoyalAss
28.09.2018 3 z 5

Kresba je roztomilá a krásná... zpracování taktéž. Postavy mě bavily, tak i to nadpřirozeno a dobrodružství - nějaké to vysvětlení bych ale brala. Na konci je to hodně otevřené, tak že to hnedka láká na druhý díl, aby člověk zjistil, co se to tam sakra děje.
Co nejdříve sáhnu po pokračování. :)

Lucila
08.09.2018 1 z 5

Kresby krásné, ale příběh jsem nepochopila. V knize je poslepované spoustu nápadů z Indiana Jones, ale objevují se téměř bez spojitostí a pak zase mizí.

HankaHail
12.08.2018 2 z 5

Na LumberJanes jsem slyšela chválu dlouhou dobu ze zahraničí a těšila se až dojdou k nám. Bylo rychlé čtení se střeleným příběhem.

jarynek
21.07.2018 3 z 5

Toto mne moc neoslovilo, ani děti to moc nebavilo. V průběhu čtení jsem se podivoval, za co tady tomuto dílu byly dány různé ceny. Příběh jednoduchý, postavy, které nezaujmou a ani nejsou moc propracované a ta část nadpřirozena, která se v knize objeví, ale není ani náznakem vysvětlena, toho moc nezachrání. Takž kvůli konci tomu dám ještě šanci, ale zatím spíše zklamání.

Lymril
14.07.2018 3 z 5

Kresba pěkná, ale doporučuji spíše dětem. Já už jsem z příběhu trochu vyrostla.

Hadati
02.07.2018 3 z 5

Je zřejmé, že tentokrát jsem sáhnul po něčem, co nebylo napsané pro mě. Tenhle komiks je určen pro dospívající dívky, které mají rády ztřeštěnost, protože v tomhle komiksu je ztřeštěnosti více než dost. Absurditou dobrodružství, které hlavní hrdinky prožívají, mi to dost připomínalo japonskou mangu, což je teď v kurzu. K Rychlým šípům, jak je uvedeno v anotaci na přebalu, bych to tedy ale ani trochu nepřirovnával. Jestli jste tedy dospívající dívkou, tak si klidně přidejte o hvězdičku v hodnocení více.

JajaCZ
12.06.2018 2 z 5

Pre mňa dosť nuda, i keď kresba nádherná :)