Plán za všechny prachy

Plán za všechny prachy https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/401113/bmid_lumberjanes-3-prisernej-plan-ehX-401113.jpg 4 49 7

Záleskautky série

< 3. díl >

Po dlouhé době je v táboře klid, který chtějí Mal a Molly využít k randění. Jejich plány ale překazí návrat medvědí ženy a neplánovaná cesta portálem, na jehož druhé straně čekají… dinosauři. Proč do všeho musejí strkat nos dinosauři? Mezitím se Jo, April a Ripley věnují sbírání nudných bobříků a činnostem, které v žádném případě nezavání dobrodružnými výpravami ani používáním bojových umění. Jenže zdobení dortů a vystřihování může být pro „tvrďácký dámy“ daleko větší výzva než souboje s magickými bytostmi a tříokými liškami. Záleskautky se právem staly kultem pro moderní čtenářky i čtenáře. Ulítlou formou podporují hodnoty, jako jsou přátelství, tolerance, ochrana přírody a odvaha.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Paseka
Originální název:

Lumberjanes, Vol. 3: A Terrible Plan , 2016


více info...

INCOGNITOREADER
INCOGNITOREADER
23.07.2021 3 z 5

Ze všech dílů je tento pro mě nejslabší. To co dělalo sérii zábavnou - šílené nápady , tak tady hodně na té šílosti se úbralo. Také se změnil styl kresby a pro mě ne úplně k lepšímu.

sgjoli
sgjoli
22.08.2020 4 z 5

Tahle komiksová série mne baví. Hezká, líbivá kresba v kombinaci se svižným dějem a vtipnými hláškami... to je moje. A ani tento třetí díl nezklamal. Nevím, kam autorky na ty nápady chodí, ale já jsem se opět skvěle bavila a užila jsem si to.


martinakraus
martinakraus
13.08.2020 3 z 5

Ze všech dílů, co zatím vyšly, je za mne tento asi nejslabší, co se děje týče. Kresba je samozřejmě opět skvělá a líbí se mi, jak tentokrát zakomponovaly autorky i jiné styly v rámci vyprávění hororovek. Velký plus!

blackoutzuzi
blackoutzuzi
14.05.2020 5 z 5

Nejnovější díl komiksové série Záleskautky je zároveň i tím nejlepším. Kouzelná atmosféra, dobrodružství, krušné chvilky a také přátelství pevnější než kdy dřív - to vše doplněné o skvělé ilustrace. Nutnost a ideálka na prázdniny pro každou holku :)

DennisMoore
DennisMoore
02.08.2019 5 z 5

Tak se to Záleskautkám povedlo i napotřetí - dostaly mě. I když jsem si zpočátku říkal, že to nevypadá o nic hůře ani lépe než předchozí knihy a že mi vlastně nebude vadit, když se příběh nijak zvlášť neposune a "jen" udrží nastavenou laťku, brzy bylo všechno jinak. Ony se totiž Záleskautky posunuly, ovšem ne co do objevování tajemného světa, nýbrž co do vývoje postav. Děvčata se tentokrát rozdělí na dvě skupiny, které zase zažívají ztřeštěná dobrodružství plná toho úžasně podaného holčičího elánu, legrace... A také něčeho víc. Ano, přátelství se ještě více utuží a stejně jako minule se na tu strunu podaří zahrát bez jakéhokoliv laciného moralizování. To vše opět v krásné kresbě, která třeba při vyprávění strašidelných příběhů trumfuje vše, co zatím Záleskautky předvedly. Prostě super. Zase.

Sorrow
Sorrow
05.07.2019 4 z 5

Tenhle díl je asi nejzajímavější, co se kresby týká. Střídají se různé styly a pasáže věnované vyprávění hrůzných příběhů, jsou fakt pastvou pro oko. Fandím romantické lince a celkově je dobře, že v dětské literatuře vzniká něco, co jde tak trochu za hranice "normálnosti".

amaenium
amaenium
26.05.2019 4 z 5

Tato kniha mě velmi mile překvapila větší variací kresebných stylů. Můžeme také sledovat vývoj postav, opět bourání nějakých zažitých zvyků a také se mi líbilo, jak táborové prostředí působí až kouzelným dojmem, na rozdíl od “normálního” života.

Štítky knihy

LGBT, queer, LGBT+

Autoři knihy

Noelle Stevenson
americká, 1991

Kniha Plán za všechny prachy je v

Přečtených69x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených5x
Knihotéce15x
Chystám se číst3x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x