Kámošky až za hrob

Kámošky až za hrob https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/373661/mid_zaleskautky-lumberjanes-2-m5L-373661.jpg 4 61 10

Záleskautky série

< 2. díl >

Kamarádky April, Jo, Mal, Molly a Ripley nejsou obyčejný holky a tábor Qiunzelly Thiskwin Penniquiqul Thistle Crumpetové není jen tak obyčejný letní tábor. Tvrďácký dámy už posbíraly bobříky jako „Slovní koumág“ a „Vše, co se nás matematýká“ a přátelství utužily v soubojích s tříokými liškami nebo vodními příšerami. A přitom léto teprve začíná! Teď je čeká magie, dinosauři a sourozenecká rivalita jak vyšitá ze zavšivených bájí a pověstí. Tak na tohle budou potřeba ty nejtlustší náramky přátelství. Záleskautky se právem staly kultem pro moderní čtenářky i čtenáře. Ulítlou formou podporují hodnoty, jako jsou přátelství, tolerance, ochrana přírody a odvaha. Je nám jasné, že tohle všechno zní moc dobře na to, aby to byla pravda. A přitom je to ještě lepší!... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Paseka
Originální název:

Lumberjanes, Vol. 2: Friendship to the Max , 2015


více info...

Přidat komentář

Atlantis
18.03.2022 2 z 5

No nic, tak s touhle sérií to balím. První díl byl v pohodě, neurazil, nenadchnul, ale druhý je vyloženě slabotka. Nebaví mě postavy, nelíbí se mi kresba, ale hlavně - nesměju se. Pokud se pohybujete na internetu, naprosto všechny vtipy znáte. Chybí jim pointa, nějaká gradace, nic. Nechápu svět, kdy hrdinky nerozhodí útok dinosaurů, ale následovně "oooo, aaaa" na svítící strop. Vše je tady hrozně na sílu, řecká mytologie nefunguje... a takhle bych mohl pokračovat pořád dál.
Záleskautky se snaží být nové Gravity falls a trapně jim to nejde.

INCOGNITOREADER
13.06.2021 4 z 5

Všechno co platilo pro první díl platí i pro druhý. Kresba je hezká. Děj je šílený. Ale dohromady to dělá zábavný mix. Ve dvojce je teda děj asi šílenější než v jedničce..


martinakraus
13.08.2020 4 z 5

Stejně jako u prvního dílu se rozplývám nad kresbou, líbí se mi panelování a uživám si postavy a jejich humor. V tomto pokračování je to za mne dějově trochu přepálené, ale líbí se mi chemie postav a to, jak se odkrývají různé jejich vrstvy a vztahy.

blackoutzuzi
13.05.2020 4 z 5

Druhý díl dívčího komiksu je opět plný záhad, dobrodružství a vtipu. Líbil se mi o něco víc než první díl, tudíž ho opět vřele doporučuji všem mladším čtenářkám :)

sgjoli
29.01.2020 4 z 5

Neodolala jsem a po skvělém prvním dílu jsem si musela půjčit z knihovny i pokračování. Škoda toho začátku, připadala jsem si děsně zmatená a úplně jsem se nechytala. Ale pak to začalo konečně zase dávat smysl a já si tento komiks užila. Svižné, akční, dynamické, se skvělými postavami, vtipnými rozhovory a naprosto úžasnou kresbou. Já si asi fakt tuhle sérii budu muset koupit domů, nebo co. :-D

Sorrow
05.07.2019 4 z 5

První díl mě ihned nalákal k přečtení toho druhého. Užila jsem si ho úplně stejně a vytvořila si ještě vřelejší vztah k postavám.

amaenium
26.05.2019 4 z 5

Všechny knihy jsem přečetla hned po sobě, byly čtivé a bavili mě. Rozuzlení bylo neočekávané, povedené a kresby také moc pěkné. Medvědí žena je vtipná.

BetyN.
04.01.2019 4 z 5

Pro mě stejně dobré jako první díl. Konečně se vysvětlilo, jak to všechno je a bavilo mě to úplně stejně jako jednička.

jarynek
29.07.2018 5 z 5

Mnohem lepší než první díl. Z příběhu se stává ucelenější vyprávění a i charaktery jednotlivých postav jsou propracovanější. Z knihy na mne dolehly vzpomínky na tábornická léta, kdy jsme i v docela obyčejných věcech dokázali nalézt tajemná dobrodružství, navazovali pevná přátelsví a těšili se z každé společně prožité chvilky. A když hrdinové (tedy spíše hrdinky) této knihy čelí opravdovým tajemným věcem, tak o to více se knihou proplétá vše výše uvedené.

DennisMoore
21.05.2018 5 z 5

První kniha byla výborná, tahle je vyloženě skvělá. Otevřený konec je dopovězen příběhem ještě o něco praštěnějším a přitom s ještě větším důrazem na přátelství, postavy jsem si zamiloval už minule a teď jsem si tu náklonnost k nim vlastně jenom potvrdil, humor je svěže neokoukaný (tentokrát parodie Jurského parku), kresba krásná. Dobrodružství lehoučké jako pírko a úplně pro každého.

Štítky knihy

LGBT, queer, LGBT+

Autoři knihy

Noelle Stevenson
americká, 1991
Grace Ellis
americká

Kniha Kámošky až za hrob je v

Přečtených85x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených7x
Knihotéce20x
Chystám se číst6x
Chci si koupit8x
dalších seznamech2x