Zákon přitažlivosti

Zákon přitažlivosti https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483619/bmid_zakon-pritazlivosti-vaG-483619.jpg 4 58 16

Svérázná Kira vtrhne do spořádaného života ministra Barclayho Lucase jako malé růžové tornádo. Barclayho serióznost stejně jako snaha mít věci pod kontrolou berou za své. Ale poté, co se s ním Kira rozejde, Barclay pochopí, jak šedivý je svět bez ní, a rozhodne se využít všech politických dovedností, aby ji získal zpět.

Literatura světová Romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Anything but Easy , 2020


více info...

Přidat komentář

KatieKuli
22.02.2024 4 z 5

Kira je doktorka (vážně, opravdová :-)) a Barclay je minister (a jezevec, to nic, to pochopíte až si to přečtěte :-)). Kira pracuje na klinice HIV a tady se seznámí s depresivním pacientem odmítajícím léky, Henrym. Kira na něj svým svérázným způsobem zapůsobí/zaútočí ("přece nedám HIV pozitivnímu pacientovi přes hubu") a ten se přece jen začne o sebe více starat. Jeho bratr (Barclay) je z jeho zlepšení nadšený a rozhodne se Kiru požádat o další pomoc a motivaci pro Henryho.
Takhle by to znělo jako hluboký lidský příběh... ale ne s Kirou :-). Je to šílená, absolutně optimistická, ďábelsky kamarádská osoba se zálibou v pomáhání lidem, v pořádaní charitativních akcí (třeba ve striptýzovém klubu) a radostném informování novinářů. S někým takovým se Barclay ještě NIKDY nesetkal, a protože se protiklady přitahují... ;-)

Hatshepsut
24.08.2023 4 z 5

Svérázná Kira je v tomto případě slabé slovo, tato hlavní hrdinka je nezřízená střela a s ní přichází smršť neuvěřitelných hlášek a na ty by potřebovala zbrojní průkaz. Přesto když knihu čtete až do konce i tato ďáblice vám musí přirůst k srdci. Jelikož je to opravdu obětavá, přátelská duše, která především myslí na ostatní. Jasně, že si uvědomuji, že v reálném světě by jí tohle vše neprošlo, ale nechat se unášet tímto střeštěným anglickým romantickým příběhem bylo fajn. Takže jak už zaznělo v ostatních komentářích, pokud vám nevadí potrhlé a lehce ulítlé divošky, knihu si s chutí přečtěte. :-)


bezzink
26.06.2023 5 z 5

Komu vadi prastene, potrhle, drze, sproste hipisacky, at radsi tuhle paradu ani neotviraji.
Moc nechapu, ze nekomu prijde, ze je ta kniha bez deje, ale budiz.
Kazdopadne za sebe ji muzu doporucit vsemi deseti. Ano, Kira je proste uplne jiny level a v nekterych pripadech az na hranici unosnosti. Ale ja se jednoduse silene bavila a tohle fakt miluju, kdyz na sebe narazi dva uplne protipoly. Prostredi bylo taky velmi zajimave a samozrejme je to hodne britske a to fakt muzu. Takze jasnych 5 hvezd!
PS: Podobnost s linkou Hugh Granta v Lasce nebeske ciste nahodna? :)

tess.de.veles
15.05.2023 1 z 5

Ani po sto strankach kniha nezaujala...bohuzel postavy nesympaticke...takova potrhla doktorka..spise nevyzrala osoba...Kdyz jsem jeste pracovala v Motole coby sestricka, a takovahle doktorka by se objevila na oddeleni....nemela by dlouheho trvani... Nekdy je potrhlost fajn...ale nemyslim, ze zrovna v lekarskem prostredi....Nikdo by na to totiz nebyl zvedavej....

Zomy
18.03.2023 5 z 5

Tohle je naprostá bomba!

Je to bláznivá romantická komedie - a kdo nemá rád potrhlé hlavní hrdinky (hodně potrhlé), tak ať to radši vůbec nečte. Ale já jsem nadšená.
Je to napsané inteligentním jazykem (autorka je lékařka), v pozadí se řeší pro společnost velmi důležité záležitosti a přitom jsem se po celou dobu čtení culila, někdy i chechtala.
Kira je úplně praštěná a přitom něžná a milující bytost a já si taky hned zamilovala. Barcley je možná tak trochu pan Darcy - no kdo by ho nechtěl :-)

Je škoda, že kniha nemá větší propagaci (taková Hypotéza lásky je teď všude), protože pro milovníky veselých zamilovaných příběhů je tohle další zlatý kousek pro opakované čtení.

Rozhodně si autorku ohlídám a budu doufat, že se u nás vydají její další knihy a že budou mít podobnou úroveň.

alzbeta4340
01.07.2022 5 z 5

Nenáročné, veselé, trochu střelené a svým pojetím v podstatě originální čtení pro ženy. Vztah svérázné lékařky, připravující se na odbornost sexuoložky a zabývající se kupříkladu genitálními bradavicemi :-) a ministra vlády. Známé klišé je pojaté trochu jinak, kniha patří do romanticko-humoristického žánru. Jako oddechovku můžu doporučit.

pip11
18.04.2022 4 z 5

Tohle je absolutně praštěná kniha, s velmi zdařilým britským humorem. Kira neboli svérázná doktorka Kira Murphyová je pořádné číslo, na nukleární pohon k tomu. Její kousky jsou víc než bláznivé a například setkání s ministrem Barclayem Lucasem z řad konzervativních toryů je jako srážka vlaků. Kniha je převážně vtipná, ale jsou zde obsažena i závažnější témata. Avšak humor zůstává tím hlavním elementem.

kneslova
11.02.2022 5 z 5

Roztomilá kniha, velmi dobře se čte

Renike
30.12.2021 3 z 5

Mně se ta kniha až tak moc nelíbila, Kira mi nebyla sympatická jako člověk. Jako lékařka docela svérázná, ale profesionální..u nás by se na ni asi taky dívali odstupem. Samotný děj byl zdlouhavý, už v půlce jsem to chtěla vzdát, ale nevzdala jsem to už jen z principu. Nakonec jsem byla ráda, že už můžu číst něco jiného.

Njangu
12.12.2021 5 z 5

Výborná kniha. Bavila jsem se od první stránky. Kira je konečně hlavní postava s vlastním názorem, žádná nanynka co neví co chce, ale na druhou stranu žádná urputná feministka. Knížka byla úžasná, plná vtipu a dost jsem se zasmála. Četlo se to dobře, děj úžasně ubíhal.

Danago
05.12.2021 5 z 5

Tak tato knížka mě dostala. Už dlouho jsem se tak dobře nepobavila. Příběh má všechno, co od něj očekáváte sympatické hrdiny, svižný a poutavý děj, kapku nenásilného humoru, trošku romantiky se špetkou erotiky. Romám mě pobavil místy rozesmál místy jsem byla dojatá a hlavní dvojici jsem velice fandila. Skvělá knížka pro ženy, které si chtějí odpočinout, ale nestojí o nějakou tuctovou romantiku.

nina3905
02.12.2021 5 z 5

Kniha nemala chybu. Pri jej čítaní som sa schuti zasmiala. Hlavní hrdinovia boli úplne protiklady nielen svojou povahou, ale aj pracovnou profesiou. Knihu odporúčam. Autorka si zaručene získa nových čitateľov.

Kaduri
29.11.2021 4 z 5

Mala som chuť na nenáročnú romantickú komédiu a vybrala som si toto tu.
Bol to dobrý výber, autorka písať vie, len som zo začiatku bojovala s charakterom hlavnej ženskej hrdinky - Kirou. Tá jej potrhlosť a nekonečná energia boli občas cez čiaru. Postupne som si ju však obľúbila a knižku vážne užila.
Boli tu pasáže, kde som sa nahlas smiala.
A epilóg bol nádherný.
P.S.: Len naozaj nechápem, prečo nakladateľstvo vydalo ako prvú knižku tretí diel série. Dúfam, že sa dočkáme aj ostatných 2 dielov, už keď nie vzostupne, tak aspoň zostupne - 3, 2, 1:).

lusitta05
26.11.2021 5 z 5

Toto je fakt skvelý preklad,celú knihu som sa neskutočne bavila. Normálne som sa nahlas chechtala. Zábavná, nekonvenčná Kira bola super a Barclay jej úplný protiklad, ale spolu im to ladilo. Niektoré vety boli fakt úžasné.

Paja1709
16.11.2021 5 z 5

Ja jsem se bavila.Cetlo se to samo.Ale taky nechápu proč vysla u nas jako samostatná kniha,když je to 3 dil ze série.

Kešu1981
14.11.2021 5 z 5

Hmmm, jakože fakt skvěle napsané... politik "suchar" Barclay a sexuoložka "neřízená střela" Kira...za mě rozhodně reread, je to vážně "petarda".
A šťoura ve mně si neodpustí poznámku: kdy vyjde první (Jamie a Libby) a druhý (Millie a Pavlos) díl, když jsem si nyní, díky přečtení třetího dílu, oblíbila novou autorku i postavy předchozích dílů!?

Štítky knihy

politici

Autorovy knížky

2021  83%Zákon přitažlivosti

Kniha Zákon přitažlivosti je v

Právě čtených1x
Přečtených67x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce111x
Chystám se číst38x
Chci si koupit8x