Zákon mnoha

Zákon mnoha https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445658/bmid_zakon-mnoha-Qxl-445658.jpg 4 64 16

Zákon jednoho série

< 2. díl

Dvojčata Ava a Mira, které ovdovělý otec vychovával do jejich dospělosti v utajení, mají za sebou strastiplnou cestu z texaského Dallasu do svobodné Kanady. K útěku je donutilo prozrazení mladší z nich, Miry, která svou pouhou existencí porušuje krutý zákon. Nemilosrdný texaský guvernér Roth s pomocí své Národní gardy dělá vše pro to, aby nyní už slavné uprchlice, které jsou symbolem znovuožívající vzpoury, dopadl a zlikvidoval. Ava s Mirou však zakrátko opouštějí relativní bezpečí Kanady, aby se postavily Rothovi na odpor. Získávají nové spojence: Owena, mladého a talentovaného programátora, a Zetku, která byla odmalička jako přespočetné dítě týraná v pracovních táborech. Tato čtveřice zamíří zpátky do Dallasu zúčtovat s Rothem, i když jejich zbraní jsou jen těžké osudy a naděje na svobodnou budoucnost. Neposlušnost znamená smrt. Ale je potřeba se vzbouřit, aby stálo za to žít. Druhý díl trilogie opět přináší svým čtenářům napínavou četbu.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , King Cool
Originální název:

The Rule of Many , 2019


více info...

Přidat komentář

MíšaEm
01.12.2023 4 z 5

Nedalo mi to a pustila jsem se do třetího dílu v angličtině a je obrovská škoda, že nevyšel v češtině. Sice to není nejlepší série, co jsem četla, ale rozhodně je to jedna z těch, které si budu pamatovat, protože námět byl opravdu super. Přestože ve všech dílech stále někam putujeme a chvílemi vám přijde, že je to stále to stejné dokola a tři díly by se daly asi stáhnout do dvou, tak byl příběh vážně super. Už jen kvůli skvělým kapitolám s Owenem, by si třetí díl překlad zasloužil a doporučuji si ho alespoň v angličtině přečíst.

deedulka
26.09.2023 3 z 5

Začátek byl loudavý a hodně pomalu se rozjížděl. Postupně se přidávalo více akce, ale kazilo to plno vatových míst a nudných odstavců. Kniha je psaná z pohledu více postav, mezi kterými se přeskakuje. Bylo to ale samé: Bezpečné místo x Utíkejte, našli nás! A pořád dokola. Dost jsem se u čtení nudila a do dalšího dílu už se asi ani pouštět nebudu, i kdyby nakonec vyšel v češtině.


Bety093
17.08.2023 4 z 5

Tenhle díl se mi líbil ještě více, než ten prvni. Zhltla jsem ho za pár dní. Některé části příběhu bych vynechala, protože se to docela táhlo, ale co mě fakt zklamalo byl ten konec. Byl otevřený a vlastně jsme se toho moc nedozvěděli, ale znamená to že by mohl být ještě třetí díl, tak uvidíme. Doporučuji.

Ira13
11.07.2023 2 z 5

(SPOILER) Teda jak jsem byla nadšená z prvního dílu, tak jsem zklamaná z tohoto. Dočetla jsem ho jen proto, že jsem chtěla vědět, jak to dopadne a ono to ma otevřený konec.

poník654
22.02.2022 4 z 5

Knihu jsem samou nedočkavostí přečetla za 2 dny. Druhý díl o trošku lepší než první, ale je stejně napínavá a čtivá, možná malililnko vtipnější:) Škoda jen, že nevyšel třetí díl v češtině, ale i tak obě knihy nebyly špatné, jak jsem si myslela.

Veve721
18.02.2022 4 z 5

V prvním díle se toho mnoho neudálo, šlo spíše o takový roadtrip po vysušené Americe a poznávání hlavních hrdinek. V tom tkvěl kámen úrazu, protože sestry byly spíš otravné než sympatické, obzvlášť Mira mě svými nepochopitelnými hysterickými výlevy vyloženě štvala. Druhý díl pracuje s charaktery mnohem lépe, takže jsem konečně dokázala přihlížet interním pocitům dvojčat bez provalování očima. Navíc se k slovu dostalo i několik nových vedlejších postav, jež ozvláštnily příběh svým vtipem, sarkasmem či zajímavým pohledem na svět. Pozitivní posun vnímám i v rámci dějové linky, která není nudná, naopak nabírá tempo a dávkuje přiměřené množství akce.

Přestože pořád nejde o žádný klenot současné sci-fi tvorby, knížka se četla příjemně a já si ji až nečekaně užila. Obávám se, že první díl příběhu pouze škodí, budoucím čtenářům ho proto doporučuju vynechat a vrhnout se rovnou na 'Zákon mnoha'. Shrnutí podstatných informací je součástí úvodu a z hlediska kvality zápletky je druhý díl úplně někde jinde než jednička. Druhý díl můžu (narozdíl od předchozího) s klidným svědomím doporučit.

ZuzanaZ83
17.01.2022 4 z 5

Druhý díl trilogie. Ava a Mira se setkávají s členy Komuny i se svojí babičkou Raylou. Musí na svou stranu získat státy USA, odhalit zrádce ve svých řadách a svrhnout guvernéra Rotha, který ovládá zemi Zákonem jednoho.
Cestou potkávají nové lidi, přátele, ale musí čelit i obrovským bolestem.
Kniha je pro mě o malinko slabší než první díl, ale tak to bývá. Zároveň si ale myslím, že je i velmi zajímavý a silný příběh plný akce i lidskosti.

Fortuna7
28.08.2021 4 z 5

Prvních cca 150 stran Zákona mnoha, bylo neskutečně nudných. Vše co se tam stalo bylo napsané v anotaci a já se do knihy vůbec nemohla začíst. Pak se ale objevily 2 nové a úžasné postavy (Owen a Zetka). Tyhle dva jsem si neskutečně moc zamilovala, Owena pro jeho sarkasmus a Zetku díky její krásné a čisté duši, kterou si i v krutých podmínkách lágrů dokázala zachovat.
Doufám, že už brzy vyjde 3. díl, protože jsem opravdu hodně zvědavá, jak to se všemi postavami dopadne :-)

elliot_pisces
20.08.2021 4 z 5

Tak nějak se stalo, že se mi druhý díl líbil víc než ten první. I když začátek byl dost pomalý a prvních asi 100 stran jsem četl se zatnutými zuby s přáním, ať se to zlepší, jsem rád, že se mi u toho povedlo vydržet. Kniha nám představila spoustu nových postav, což je super a musím se přiznat, adoptoval jsem Cira a Owena, moje dvě nejoblíbenější postavy. Pokud si chcete přečíst nějakou dystopii, určitě zkuste právě Zákon jednoho a Zákon mnoha.

Karina_
11.08.2021 4 z 5

první díl super
druhý díl skvělý
už bude třetí?

vlkove
19.06.2021 4 z 5

Zdařilé pokračování dystopické série. Musím přiznat, že počátečních 150 stran knihy bylo opravdu dlouhých a celkem nudných, poté už se příběh pořádně rozjel. Je to takové průměrné dystopické čtení, nic převratného ale na oddych kniha stačí.
Myslela jsem si, že se jedná o duologii ale není tomu tak, kniha končí polouzavřeně. Bude tedy ještě určitě nějaké pokračování příběhu.

Kirtans
25.05.2021 3 z 5

Za mne už přehlcené čtení, první díl mě nadchl mnohem více. Nejzajímavější pohled byl ze strany Owena, chvílemi jsem se ke čtení až nutila.

Slůník
18.04.2021 4 z 5

Děj má spád, pomohl pohled dalších postav - určitě zlepšení oproti 1. dílu.

JointlieKat94
14.04.2021 4 z 5

Rozhodně skvělé pokračování!
Byla jsem napjatá jak blázen, jak se ty holky poperou o svobodu s tim poblázněnym ha*zlíkem Rothem.
Komuna jako taková se mi moc líbí, propletené vztahy taky. A dokonce nám tady děj vypráví i více osob, hezké je, že jde příběh pěkně popořadě, ale pokaždé ho známe od někoho jiného. :)

Strašně se těším na závěr! Budu napjatá ještě dlouho? :)

Veju007
28.02.2021 4 z 5

Pokračování příběhu dvojčat, která se neměla narodit a která se rozhodla pomoci rozpoutat revoluci.
Dystopický příběh byl v prvním díle vyprávěn pouze z pohledu dvojčat Avy a Míry, ve druhém díle přibývá vícero postav, které příběh vypráví a bavilo mě to ještě mnohem víc, protože jsme díky tomu mohli sledovat více dějových linek, které jsou všechny napínavé a zajímavé. Rozhodně se těším na další díl????nejlépe okamžitě, víte jak????.

pch1976
18.01.2021 5 z 5

Rozhodně zajímavá kniha, která stojí za přečtení.

Autoři knihy

Kniha Zákon mnoha je v

Právě čtených7x
Přečtených77x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených4x
Knihotéce164x
Chystám se číst55x
Chci si koupit12x