Zaklínač – komplet 7 knih

Zaklínač – komplet 7 knih https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/362949/bmid_zaklinac-box-IWX-362949.jpg 5 93 5

Zaklínač série

Na knižný trh prichádza Zaklínač – jedna z najlepších a najúspešnejších fantasy sérií na svete – v exkluzívnom sedemdielnom boxe. Fanúšikovia si tak budú môcť vychutnať neopakovateľné príbehy z fantasy sveta bojovníka Geralta z Rivie, Ciri a čarodejky Yennefer bez netrpezlivého čakania na pokračovanie. Na Netflixe sa podľa nej začína pripravovať seriál, ktorý nepochybne uchváti obdivovateľov majstrovského diela Andrzeja Sapkowského na celom svete.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Plus
více info...

Přidat komentář

MichaLela
22.11.2022 3 z 5

Zaklínače jsem si přečetla na základě pozitivním hodnocení a doporučení. Ale ne, hodnotím sérii hodně slabě. Každá kniha psaná jiným stylem, v čemž jsem se ztrácela. Od Ciri jsem čekala mnohem větší wow, celkově jsem čekala nějaký wow efekt. Ale ten se nedostavil. V posledním díle jsem části knihy přeskakovala a jsem ráda, že to mám za sebou. Nevím, jestli si přesčtu i Bouřkovou sezónu. Opravdu za mě je Zaklínač nadhodnocený.

Anushka1
29.05.2021 4 z 5

Přiznávám, že jsem se k přečtení série Zaklínač rozhodla až po shlédnutí seriálu. Chtěla jsem jednoduše dopředu vědět, co se bude dít a případně srovnávat seriál s knižní předlohou.
První dvě knihy jsou povídkové a se světem náš pouze seznamují. Ale je tam i dost událostí, důležitých v budoucím ději. Jak Sudba spojila Geralta a Ciri, jak se zaklínač setkal se svou milovanou Yennefer, poznáváme postupně postavy, které budou hrát svou roli v následujících dílech.
Od třetí knihy, "Krev elfů", se děj začíná více zaměřovat na Ciri a její osud. Kdo je vlastně dívky s popelavými vlasy? Zaklínačka? Čarodějka? Jakou roli sehraje v osudu celého světa? Postupně na tyto otázky nacházíme odpovědi. Příběh má hodně odboček, které ale vlastně nakonec jsou v kompletnosti děje důležité. Sapkowski se svým světem hodně inspiroval v tom našem, skutečném. Zabývá se tu hodně politikařením. Otázkou nelidí (elfové, trpaslíci, atp.) v lidském světě. A to všechno na pozadí války, kterou vede císařství Nilfgaard se všemi ostatními. Postava císaře Emhyra var Emreise ("Bílý plamen tančící na mohylách nepřátel"- tohle označení se mi hodně líbilo) je nakonec jedním velkým překvapením (které jsem si nechtěně vyspoilerovala během čtení asi čtvrté knihy, ačkoliv jeho identita se odhalí až v knize poslední). V sáze je zmiňováno mnoho postav, ale většina vám v hlavě neutkví. Ve výsledku je podstatné si pamatovat opravdu jen ty hlavní postavy. Části, kde se řešila politika, mě zas tolik nebavily. Ale chápu, že měly vykreslit celkový obraz světa. Hodně jsem si oblíbila postavy Regise, Cahira a Milwy, Geraltových přátel a společníků. Zábavné byly i pasáže s trpaslíky.
Přemýšlím, jestli jsem dostala příběh, který jsem chtěla. Z většiny asi ano. Jako člověk, který se se Zaklínačem setkal poprvé formou seriálu, jsem byla trochu překvapena tím, že Geralt vlastně není ta nejhlavnější postava. Že se to netočí jen kolem zabíjení monster. To by mohlo některé, kteří jsou na tom podobně, jako jsem byla já, od dalšího čtení odradit. Zaklínač je velmi kompletní dílo, vykreslující chování lidí, zákulisní politiku, válku a někde mezi tím se najde i čas na lásku a hrdinství. Opravdu, zaklínačův svět má s tím naším hodně společného. Více, než si možná chceme připustit.


eva-lupen
11.04.2021 3 z 5

Poslechnuto jako audiokniha skvěle načtená Martinem Fingerem. Děj ságy byl dost napínavý, ale nechápu proč se to jmenuje Zaklínač, když je to spíš o Ciri. Jen jsem od toho čekala tak nějak víc. Na konci jsem měla pocit skoro ztráty času, protože to nijak nedopadlo a nic mi to vlastně nedalo. Jsem zvyklá na něco hlubšího a to mi tu tedy hodně chybělo. Takové vyšumění do prázdna. Myslela jsem, že tam chybí další díl, ale Bouřková sezona už o Ciri není a nenavazuje. Jen ten Martin Finger se dobře poslouchá :-).

vlkodlaq
30.03.2021 3 z 5

Po dočtení série Zaklínač musím sérii, přes dobré první tři díly, hodnotit jako nejslabší fantasy sérii o čtyřech a více knihách, jakou jsem kdy četl. Zelazny, Stackpole a další, se kterými srovnávám, podali dle mého názoru mnohem větší výkon a rozhodně mnohem lépe využili potenciálu příběhu v závěru a vygradování série. Věž Drakonis jsem hltal od Masky válečníka až po Bouři, četl dlouho do noci a pak usínal v práci, ale u Zaklínače jsem spíš přetrvával v opatrném očekávání, jestli se to konečně pořádně rozjede. Nestalo se. Jak už jsem zmínil v komentáři u Paní jezera, trochu mě i v některých momentech znechucují prvky příběhu, kde je znát zvláštní polský přístup k ženám, se kterým se neztotožňuji a je divný i ve fantasy. Četl jsem několik desítek sci-fi a fantasy povídek od polských autorů a tenhle divný pohled na to, jak se ženy mají, nebo by se měly chovat, popřípadě jak je "normální" s nimi zacházet není "omylem" jednoho autora, to je prostě Polsko. Přečtení celé série spíše lituji a Sapkowski mě přestal zajímat. Někde tu padlo, že Sapkowski vytvořil kult. Možná. Přesto, že jsem zkušený sci-fi/fantasy čtenář, nebo možná právě proto, označuji Zaklínače za příběh se silně nevyužitým potenciálem. Od Krve Elfů jde kvalita znatelně dolů.

Nina291
01.10.2020 5 z 5

Miluju to a kdybych mohla 100 hvězdiček, tak je dám

Kniha Zaklínač – komplet 7 knih je v

Právě čtených1x
Přečtených91x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených11x
Knihotéce16x
Chystám se číst15x
Chci si koupit9x