Prokletí vran

Prokletí vran https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/352433/bmid_zaklinac-prokleti-vran-tat-352433.jpg 4 330 53

Třetí komiksová kniha se zaklínačem Geraltem v hlavní roli. Vstupte do temně nesmlouvavého světa her a knih o zaklínači společně s Geraltem a Ciri. Tentokrát je děj zatáhne do surového příběhu o pomstě – v těchto krutých krajích na sebe smutná provinění z minulosti nikdy nenechají zapomenout a nic není tak, jak se zdá. Obsahuje uzavřený příběh z čísel 1–5 původní série vydavatelství Dark Horse Digital: Zaklínač: Prokletí vran.... celý text

Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

The Witcher: Curse of Crows , 2017


více info...

Přidat komentář

Hor89
25.02.2024 4 z 5

Třetí díl zaklínačské komiksové série má asi nejlepší kresbu v sérii (v době recenze do šestky). Kresba i příběh hodně odkazují na třetího herního zaklínače, komiks působí jako nepoužitý herní quest. Ale zase je v něm převyprávěna původní povídka Zaklínač. Příběh je celkem povedený, jen mi přišlo že původně měl být kratší - místy působí natahovaně.

dana_vrana
03.12.2023 4 z 5

Máme tu společné dobrodružství Geralta, Ciri a Yennefer. Navíc tento příběh vychází z knižního příběhu o Foltestovi, Addě a strize. Zpočátku mi to celé přišlo mírně zmatené, ale nakonec má vše celkem překvapivé vyústění. Za mě zatím nejpovedenější díl.


BrooksWasHere
20.06.2023 4 z 5

Konečne som sa dočkal!
Geralt, Ciri a Yennefer v jednom komikse sú presne tým, na čo som sa v tejto sérii tešil najviac... Chémia medzi nimi je parádna (skoro rovnaká ako v knižnej sérii!) a práve vďaka tomu ma tento komiks bavil z celej tejto série zatiaľ najviac (avšak "Skleněný dům" za ním skoro vôbec nezaostáva).

Prekvapilo ma aj to, že "Prokletí vran" veľmi šikovne využilo udalosti z knižnej série a popritom ich obalilo novým príbehom, ktorý pôsobí vskutku zaujímavo.

Tretej časti komiksového Zaklínača dávam 85 %, tentokrát som si to naozaj užil.

Ronnie68
21.02.2023 4 z 5

Nebyl to špatný příběh... ale asi trochu slabší než předešlé díly...

Norri
24.11.2022 3 z 5

Po Liščích dětech jsem k této knize přistupoval lehce nedůvěřivě. Vlastně ani nevím proč. Možná proto, že jsem byl trošku naštvaný kvůli Tobinově přístupu k autorství scénáře.

Ale zpátky k Prokletí vran. Nakonec jsem docela spokojený. Svět komiksového Zaklínače vychází z kombinace Sapkowského knih a her. Tento komiks se odehrává po konci hry Divoký hon, kdy spolu Geralt a Ciri putují už jako dva zaklínači. Dějově Paul Tobin šikovně navázal na úplně první Sapkowského povídku se strigou. Zpočátku jsem měl podezření, že mu to časově nesedí, ale podle internetových análů a jejich časových os je to v pořádku. Zkrátka Geralt s Ciri přijali zakázku na strigu a Geralt cesou vypráví, jak to tenkrát ve Wizimi bylo těžké a komplikované. Ale tentokrát se strigou udělají krátký proces a nebudou si to nijak komplikovat. A co myslíte?

Má to ale i své mouchy. Ne vždy se mi Geralt a jeho rozhodnutí zdály autentické. Říkal jsem si, že takhle by se knižní ani herní zaklínač nezachoval. Stejně tak mi chyběla i určitá melancholie, která je v Sapkowského knihách a cítil jsem ji i ve Skleněném domě. Docela spokojený jsem byl s kresbou. Není to úplná hitparáda a Geraltův obličej pořád vypadá jako vyžehlený v Photoshopu, ale celkově to není špatné.

rosalee3974
30.10.2022 3 z 5

Tento zaklínačský komiks bohužel hodnotím nejmenším počtem hvězdiček. Nevadila mi kresba, ani námět příběhu - obojí bylo podle mě skvělé. Skloubení obojího do výsledné podoby nebylo ale nejšťastnější. Spousta pasáží mi v komiksu přišla nadbytečná a zbytečně odváděla pozornost jiným směrem. Nejspíš šlo o lehkou narážku na vedlejší questy ze hry (což mě upřímně pobavilo), nicméně ve chvíli, kdy byla hlavní zápletka na první dobrou matoucí a zdánlivě nesouvislá, mi tyto pasáže překážely. Některé úseky pak v příběhu nemusely být vůbec - zbytečně jej zatížily o nové, pomíjivé postavy, nad jejichž významem v celém komiksu stále dumám. Až ve druhé části příběhu, lépe řečeno pár stránek před koncem, bylo konečně čeho se chytnout a příběh začal dávat smysl.

ArkAngel
23.08.2022 2 z 5

Prokletí vran je prvním ze zaklínačských příběhů, které se odehrávají po knižní trilogii a je to jednoduše komerční nuda. Kresba mi přišla horší než v minulých dvou komiksech a příběh je vlastně novou verzí příběhu o strize, kdy Geralt musí samozřejmě odkázat i na ten původní. Než k tomu ale dojde, splní si ještě pár zakázek a k tomu se tu mihnou i Ciri a Yennefer, která tu zrovna byla tak trochu navíc.

Vera Silent
07.06.2022 4 z 5

Ilustrace mi v tomto díle sedly více, je to v podstatě verze, kterou známe z pc hry. Příběh je na začátku rozhrkany a nesouvisly, teprve až od poloviny začne dávat smysl. Co se frekvence koupání postav týká, je to skutečně úsměvné stejně jako fakt, že se jdou vždy vykoupat v kalhotkách ale nahoře bez. V komiksu pro dospělé, kde ani vyobrazení sexu není tabu, je skutečně vtipné předpokládat, že by čtenáře pobourily holé půlky. A ukázat předek? Ne, to budeme radši předstírat, že to tam má samočistící schopnost nebo že to lidé v příběhu řeší jako kočky.

perko
31.05.2022 3 z 5

Někde u kapitoly č. 4 mě teprve začal komiks zajímat. Do té doby to bylo jenom samé koupání, vedlejší úkoly a činnosti v hodně zkrácené formě, "druhého dne" a "o pár hodin později". Závěr za 4 hvězdy, úvod tak za 2, takže mi to dělá celé 3 hvězdy. Škoda, mohla to být fakt pecka.

Denny456
29.05.2022 4 z 5

Zaklínače znám z knížek a z první série. Komiks je taky fajn, ale knížky jsou knížky. Byť kresba je na velmi dobré úrovni.

ComicGuy899
03.03.2022 5 z 5

Ak sa vám páčila tretia hra od spoločnosti CD Project Red, Prokletím vran budete priam nadšení. Ak ste aj zo Zaklínača niečo čítali, budete nadšenejší ešte viac.

Príbeh vás zavedie do deja tretej hry a nadväzuje na prvý Geraltov zážitok, ktorý Sapkowski napísal.

Vizimská striga
(názov poviedky bol, samozrejme, úplne odlišný).

Dočkáte sa tu teda starých nedoriešených restov, ale aj nových postáv, ktorá vás rozhodne chytia za srdce.

Ak sa vám nepáčili Líščie deti, kľudne ich preskočte, príbehovo na seba jednotlivé komiksy moc nenadväzujú.

puczmeloun
13.02.2022 3 z 5

Tohle není Zaklínač, ale nějaká podprahová reklama na koupání a lázeňství... Ne, vážně. Rozvést klasický "Foltestův případ se strigou" do komiksové podoby a dát mu zajímavé pokračování by se dalo označit za dobrý nápad. To, jak k tomu ale autoři přistoupili, už jako tolik povedené nevidím. Velké množství textu, velká spousta flashbacků, velké množství vedlejších misí, neustále se vracející "další den"... Tolik berliček aby člověk v tak tenoučkém komiksu pohledal, nemluvě o ne/nápadném pomrkávání na pubertální čtenářstvo skrze koupání na skoro každé druhé straně. A ano, kresba sice může být technicky povedená, ale přijde mi strašně umělá, generická, bez vlastního nápadu. Další ze série jednohubek, které v mysli asi dlouho nezůstanou...

FantasyCZech
24.01.2022 5 z 5

Super příběh, kresba je moc pěkná.

Arwen777
20.01.2022 4 z 5

První půlka tohoto dílu mi připadala dějově výrazně slabší, naštěstí to druhá půlka bohatě vynahradila. Nakonec byl příběh skvěle vymyšlený, spojení s linkou z minulosti bylo dobře promyšlené a skvěle podané, s takřka hororovou atmosférou. Geralt je tu upozadněn a veden trochu jako loutka. Finále je opět jeho, ale bohužel až příliš krátké.
Kresba se mi líbila, je detailnější a propracovanější. Nejvíc se mi líbily celostránkové první listy kapitol.
Ač jsem zpočátku byla spíše zklamaná, po dočtení jsem nadšená a těším se na další díl.

Jackline5
03.01.2022 5 z 5

Další z povedených pokračování komiksové série. Kresba je s každým dílem lepší a lepší, což ve mě jen budí zvědavost ,co mohu čekat příště. Tentokrát si nad očekávání dobře poradili s retrospektivními částmi příběhu (což není lehké u filmu, natož v komiksu) a zároveň byli schopni přihodit i zauzlenou zápletku s dalším nečekaným koncem. Vřele doporučuji.

Lenka.Vílka
10.12.2021 5 z 5

("On vlastně není tak zlý. Stačilo ho trochu poznat." ... "To říkáš jen proto, že půlka tvých přátel jsou bláznivý opilci. Vyvinul sis vůči nim odolnost. Ne-li spřízněnost.")

Tak tohle bylo naprosto úchvatné. Bavilo mě propletení obou linek přítomností a minulostí, které způsobilo pár zajímavých dějových překvapení. Tenhle způsob vyprávění mám moc ráda  :)

Celkově byl příběh strašně fajn. Sice je to na komiks brutálně ukecaný (což může někomu vadit), ale ja si to užila díky tomu mnohem víc. Ale celý to dobrodružství se strigou bylo strašně napínavý. Až do poslední stránky. A to doslova.

Po dočtení jsem pochopila, proč se všichni radují, že tam je na velkém prostoru Ciri a Yennefer. Poměrně často se koupou  :D

Delphín
05.12.2021 4 z 5

Třetí díl mě bavil zatím asi nejvíce. Série se po stránce kresby dala do nového a lepšího gala, začátek sice slabší, pak se to ale solidně rozjelo, byť ve finále je zápletka dosti prostá.

J.P.S.
28.11.2021 4 z 5

Velmi povedené, ať už po stránce ilustrací, tak i po stránce příběhu. Ten se odehrává několik let po sérii románové ságy (zřejmě i několik let po herní PC sérii). Geralt, Yennefer a Ciri zde putují společně. Ciri už je dospělá a zběhlá v zaklínačském řemesle, nicméně Geralt i Yennefer se vůči ní stále cítí být tak trochu jako její rodiče. Jejich vztahy navazují na to, co známe z knižní série, dovedu si představit, že nějak takto by mohl navazovat na románovou ságu (s odstupem let). Povedla se i syrovost prostředí - asi nejvíce na mě zapůsobily chudé děti okrádající padlé na válečném poli, kde o kus dál na mrtvolách hodují ghúlové, kteří obě děti spatří a dostanou chuť na živé...prostě drsná realita Sapkowského světa jak vyšitá.

Hvězdičku ubírám za to, že vzhled postav je až příliš přebírán z herní série (to nikdo nedovede Geralta nakleslit tak, jako např. ilustrátorka Jana Komárková v knižní sérii?)

Gordonlord
18.04.2021 3 z 5

Styl vyprávění, charakterů a hlavně nesmírně povedené, tajemně chmurné a zároveň žánrově trefně barevné kresby výborně vystihuje Zaklínačův mýtus a atmosféru, hlavně co se herní části universa týče. Z comicsu tak na čtenáře plnými doušky dýchá atmosféra hry Witcher 3, ale na dějové a dialogové rovině, rovněž i Sapkowskiho knih.

Příběh je opět lidský, promotaný a rozhodně na úplně jasný a jednoduchý. Není tady žádné zlo z podstaty, ale opět jen zlo, stvořené krutým osudem a s dobrými úmysly. A takový je i příběh, zcela poplatný své předloze.

Tentokráte ale výsledek sráží otravný "fan-servis", kdy zcela zbytečně musíme vidět nahou Ciri a Yeneffer a navíc nám autor na každém rohu cpe, jak je Ciri hrozně "bad-ass". Vím, no, nahota je pevnou součástí Zaklínačského stylu, ale tady byla naroubovaná jen proto, aby tu byla.

Vyprávění je občas trochu zmatečné a děj mohl být poutavější. Ale chválím dobré nápady, vycházející z klasického zaklínačského klišé.

Takhle je výsledkem jen klasický Zaklínačský příběh, který má své mouchy, ale zároveň vrchovatou porci skvělé atmosféry, zajištěnou především pevným následováním stylu originální předlohy a taky velmi trefným a atmosférickým stylem kresby.

Vaceda
07.10.2020 5 z 5

Opět více povedená povídka, která je důstojným nástupcem knižní série. Příběhem mimo své dvě hlavní dobrodružství vypráví notoricky známou povídku se strigou, což považuji za pozitivní věc.