Z masa a ohně

Z masa a ohně https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399501/bmid_z-masa-a-ohne-u56-399501.jpg 4 227 50

Geralta si pozve jeden starý přítel, aby mu pomohl vyřešit vraždu, do které je zapletená jeho dcera. Jenže než se Geralt vůbec stihne pustit do pátrání, narazí na dalšího starého přítele a brzy se dostane do problémů, které zdaleka překračují jeho očekávání.

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

The Witcher: Of flesh and flame , 2018


více info...

Přidat komentář

Hor89
21.04.2024 3 z 5

Čtvrtý díl komiksového Zaklínače navazuje na herního zaklínače - zejména na úvodní část datadisku Srdce z kamene. Kresba je docela dobrá, jen mi trochu vadily až moc pohádkové barvy, temnější tón by komiksu prospěl. Naopak děj se moc nepovedl - Geralt se moc nechová jako knižní/herní Geralt a Marigold se nemusel rozcházet s Priscillou. Příběh působí tuctově a je v něm dost děr a nelogičností. Menší plus má komiks za zasazení do Ofieru. Celkově dvě a půl hvězdy.

NerZhul
31.12.2023 3 z 5

(SPOILER) Radost z tohoto komiksu mi pokazil fakt že je nám na začátku řečeno že se Marigold a Priscilla rozešly kvůli Marigoldovým záletům. Ano zálety jsou velkou částí Marigoldova charakteru ale jak bylo vidět ve hře Zaklínač 3: Divoký hon Priscilla měla být pro Marigolda ta pravá.


dana_vrana
16.12.2023 4 z 5

Dobrodružství Geralta a Marigolda mě bavilo moc. Taková trochu detektivka. Ano, bylo tam pár skoků v ději nebo událostí, které mohly být více rozvedeny, ale čtivosti to neubralo. I po grafické stránce za mě jeden z lepších dílů série.

Monisek.B
28.08.2023 3 z 5

Tak tohle byla nudáá... :-(

Ronnie68
21.02.2023 3 z 5

Tento díl mě moc nebavil... ale jen můj názor...

Arwen777
14.01.2023 2 z 5

Tak toto bylo velké zklamání. Kresba se mi líbila, ale příběh byl fiasko. Nelogické skoky, bez atmosféry, Geralt bez šarmu a svého kouzla, rádoby vtipné. Rozhodně chudý příběh nehodný jména Zaklínače.

Atlantis
29.11.2022 3 z 5

Hodnotím asi týden po přečtení a mám celkem problém si vybavit, o co šlo. A to je asi ideální hodnocení. Težce zapomenutelný počin, který má sice hezkou kresbu, ale je tak vyčištěná, že se k Zaklínačovi nehodí. Vlastně se k němu nehodí ani příběh, nečekejte morální dilemata, šedé postavy apod. Tohle je prostě totální tuctovka.

Norri
25.11.2022 2 z 5

První, co mě překvapilo po otevření knihy, byl nový autorský team. A není to ledajaký team. Autory scénáře, kresby i barev jsou ženy. A jaký je Zaklínač od žen? Jako od Disneyho. Skoro pořád se usmívá a pobaveně kouká. Červená knihovna se "smyslným a vilným" zaklínačem. Kresba je docela pěkný mainstream, ale moc mě nebavila - taková disneyovka. Horší je to s příběhem a jeho vyprávěním. Sorry holky, ale stojí to za prd.

rosalee3974
11.10.2022 5 z 5

Z masa a ohně se mi z doposud přečtených komiksů ze světa Zaklínače líbil nejvíce, a to nejen příběhem, ale i kresbou. Příběh byl sice stručnější, plynul poměrně rychle, byl ale jasný a zajímavý.

ArkAngel
23.08.2022 2 z 5

Z masa a ohně působí jako zaklínačská fanfikce. Geralt jede do Novigradu, zakázka jej přivede k Marigoldovi, ten má létající truhlu a s ní se nečekaně dostanou až do Ofieru, jejichž dědice Geralt rok předtím zabil. A aby to nebylo málo, na místním královském dvoře se musí něco dít, protože žádný vladař není zřejmě nikdy v bezpečí... zvláště, má-li ve svém okolí čarodějku.

perko
09.07.2022 4 z 5

Velké překvapení... Čekal jsem slabší kousek, ale dostal jsem zajímavý příběh s výborným koncem. Je to vtipné, je to svižné a je to zábavné. Po Skleněném domě prozatím nejlepší Zaklínač, kterého jsem četl. Paráda.

Denny456
29.05.2022 4 z 5

Zaklínače znám z knížek a z první série. Komiks je taky fajn, ale knížky jsou knížky. Byť kresba je na velmi dobré úrovni.

Jackline5
21.03.2022 5 z 5

(SPOILER) Tento díl je na rozdíl od předchozích dílů opět daleko chudší, co se počtu monster týče. Jako kompenzaci nám ale autoři nabízejí pořádně zamotanou, skoro až "detektivní" zápletku. Jako výrazné plus by se dalo vnímat i to, že se nám poprvé v komiksové řadě zaklínače objevuje Marigold (ten mi zde doposud celkem chyběl, protože ho vnímám jako Geraltovo přítele/osinu v ... číslo 1).
Komiks je celkově velice dobře zpracován v ohledu na exotické prostředí, kde se příběh odehrává. Kresba je opravdu povedená, se spoustou detailů a barev. Samotný příběh je pak bohatý na kouzla, záludná překvapení, a vtipy spojené s Marigoldem.

Šajler
02.03.2022 3 z 5

Kresby moc pěkné,jen příběh zatím nejslabší. Jsou tam větší skoky a celkově mi přišel děj slabší. Aspoň že se tam objevil Marigold :D

puczmeloun
30.01.2022 4 z 5

Pro mě zatím nejzábavnější ze série zaklínačských komiksů. Povedená kresba, vtip, zajímavé postavy, lokace i monstra (boj s odkazem na hry), kouzla, řádná dávka intrik i pěkné a logické zakončení. Tak si to představuju.

FantasyCZech
24.01.2022 5 z 5

Super komix.

Gordonlord
01.01.2022 3 z 5

Příběh byl tak akorát. Zajímavá zápletka, ke konci nečekaný zvrat, sem tam lehké hinty typického zaklínačského humoru. Jen to byla taková nevzrušující jednohubka, o se celkového dojmu týče.

Kresba byla vyvedena s citem a docela odpovídala žádané atmosféře. Spokojenost, ale po přečtení to ve mě nic velkého nezanechá. I když nápaditou zápletku s létající truhlou si asi pamatovat budu.

Delphín
06.12.2021 2 z 5

Tak tohle mě extrémně nebavilo. Gerald se tu chová totálně mimo charakter, děj nudný a předvídatelný bez zaklínačské atmosféry...

J.P.S.
28.11.2021 5 z 5

Zcela souhlasím s komentářem od Harry_ Konečně klasická a nepřemodernizovaná kresba. Velice mě potěšil příběh, který v sobě neukrývá stovky "iluzí a abstrakcí" (narozdíl od jiných dílů série), ale je zcela realistický a velmi zapadá do stylu Sapkowského světa, resp. do stylu knižních povídek (dovedu si představit jeho zpracování i jako příběhové povídky ve stylu knížek "Poslední přání" či "Meč osudu"). Geralt je najat proti nestvůře, která se každou noc zjevuje v pokoji dospívající dcery městského rychtáře, jenže se ukáže, že tou nestvůrou navštěvující mladou dívku je...Marigold :)) A právě díky trubadůrově milostné eskapádě a jeho nenechavosti k magickým předmětům se oba hrdinové ocitnou v exotickém Ofiru, kde musejí čelí prchlivosti místního vládce, intrikám dvorní čarodějky i vraždícímu démonovi...

Za mě dosud nejlepší díl komiksové série o zaklínači. Autorka odvedla skvělou práci, rozhodně mi její styl sedí vic než Tobinův (jako Polka se zjevně více dovede vcítit do stylu Sapkowského).

Harry_
31.10.2021 5 z 5

Konečně normální kresba, možná není moderní a progresivní a kdovícoještě, ale je přehledná a věcná. Více odpovídá visuálu her, což potěší jejich fanoušky, stejně jako letmý odkaz na datadisk Srdce z kamene a Ofier. Jen tak dál!

Štítky knihy

magie komiksy zaklínači hrdinská fantasy

Autorovy knížky

2019  72%Z masa a ohně

Kniha Z masa a ohně je v

Právě čtených1x
Přečtených280x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených5x
Knihotéce140x
Chystám se číst31x
Chci si koupit32x
dalších seznamech4x