Zakleté víly

Zakleté víly https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218458/bmid_zaklete-vily-218458.jpg 4 13 4

Inspirativní příběhy dvanácti tvůrčích žen, které se rozhodly vytvářet své vlastní cesty. Ve spojení s barevnými obrazy Marie Brožové přinášejí sílu překonávat překážky a odvahu poradit si i ve složitých životních situacích.

Přidat komentář

Aniday
29.01.2022 3 z 5

určitě jsem se tam našla... vesměs jde o nějaký "problém", zvrat a samoléčení... uvědomění si vlastní hodnoty... skončila jsem v půlce... knížka fajn, ilustrace milé, ale dál mi nemá co nabídnout...

Morganalefay
21.01.2022 5 z 5

Měla jsem možnost poznat autorku textů i ilustrací osobně a pozorovat ji při kreslení v její Galerii Pastelka na Starém Městě. Byl to fenomenální zážitek pro mě i pro vnoučata a Marie Brožová na mě zapůsobila jemnou ženskou energií, která se v dnešní době jen tak nevidí. Teprve když jsem přečetla její Zakleté víly, uvědomila jsem si, jaká vnitřní síla a odolnost se za tou jemností musí skrývat. Díky ní to také v seberealizaci dotáhla dál než většina dravých feministek. Kniha obsahuje dvanáct příběhů, na každý měsíc jeden, a "zakleté víly", které v nich vystupují, zjišťují, že vztah mezi mužem a ženou není žádná pohádka a hledají a nacházejí klíč k osobnímu štěstí, v lásce i tvořivosti. Když muži píší o tom, jak žena prožívá sex, bývá to často dost úsměvné čtení. V této knize, kde jsou intimní vztahy popsané velmi otevřeně, a přesto bez potřeby šokovat, jsem snad poprvé měla pocit naprostého souznění. Ano, tak to je, i když se o tom nemluví a většina žen se ze všech sil snaží vyhovět představám mužského sveta. I z hlubokého zoufalství však může vzejít prozření. Tak jako jsme samy sebe zaklely, můžeme samy sebe uzdravit - a v tom vnímám hlavní poselství této vizuálně nádherné knihy, ke které se budu vracet. Mužům vstup zakázán! Snad s výjimkou těch nejodvážnejších :-)


jakafe
30.10.2016 4 z 5

Mno, o něco slabší zážitek než u předchozích knih paní Brožové, u tří nebo čtyř povídek jsem nenašla nic hlubšího a k zamyšlení. Ale protože v jedné z nich jsem zase našla kus svého života, budu se k této knize vracet i v budoucnu, takže méně než 4* nedám.

Aroucaria
30.08.2016 5 z 5

A najednou je svět lehčí ... nepřipadat si sama divná ... i ostatní ženy mají své ... Polehčující v těchto těžkých příbězích psaných paní Pastelkovou ...