Základy imunologie

Základy imunologie https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/236891/zaklady-imunologie-PWM-236891.jpg 5 19 3

Cílem třetího vydání této knihy bylo podat základní přehled o složkách a funkcích imunitního systému, především s důrazem na objasnění molekulární podstaty imunitních dějů. Autoři vytvořili dobře srozumitelný studijní materiál pro základní kursy imunologie na přírodovědeckých a lékařských fakultách. Text však může zčásti sloužit také doktorandům a čerpat z něj mohou i lékaři, veterináři, biochemici a všichni zájemci o tento rychle se rozvíjející obor.... celý text

Přidat komentář

Juan777
23.06.2020 4 z 5

Kniha pro pochopení základních imunologických principů je výborná. Četl jsem 3. a 6. vydání, ale bohužel musím říct, že 6. vydání se nepovedlo. Z knihy se ztratilo kouzlo, což by tak nevadilo, co už ale vadí je její horší přehlednost - sice více informací, ale o to méně přehlednějších informací. Některé informace mi připadají zcestné. Co knihu také kazí je nepravdivost některých tvrzení či gramatické chyby(málo jich není). 6.vydání působí nedobrým dojmem, vypadá jako rychle udělané, ale o to nepřesné.

sola_lupa
24.03.2019 5 z 5

Skvělá kniha pro naučení základů imunologie. Měla jsem v rukou 5. i 6. vydání. Ke zkoušce z imunologie je to velmi dobrá kniha. Jediné, co postrádá, jsou metody používané pro imunologická vyšetření. Pro ně proto sáhněte po jiné knize.


knedlik
04.11.2013

Výborně psaná učebnice opatřená užitečnými souhrny na konci každé kapitoly. Nečíst ji v rychlosti na zkoušku, tak ji snad čtu i ráda :-)

Autoři knihy

Václav Hořejší
česká, 1949

Kniha Základy imunologie je v

Přečtených31x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce12x
Chystám se číst6x