Základy arteterapie

Základy arteterapie https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/285742/mid_zaklady-arteterapie-MNQ-285742.jpg 5 20 3

Arteterapie umožňuje uvolnění a vyjádření emocí, pomáhá k porozumění sobě i druhým a k překonání nejrůznějších problémů. Autorka nabízí přehled teoretických východisek arteterapie a vyčleňuje cílové skupiny klientů, pro něž je vhodná. Přibližuje cíle arteterapie, které spočívají hlavně v budování komunikace, kreativity, spontaneity, nacházení smyslu života a kompenzace případného handicapu. Kniha se zabývá kresbou a malbou v kontextu arteterapie, největší prostor však dostává činnost s hlínou. Jsou zde popsány jednotlivé arteterapeutické techniky práce s hlínou a způsoby jejich aplikace pro různé cílové skupiny klientů. V rozšířeném vydání knihy se nacházejí nové kazuistiky lidí, s nimiž autorka během své praxe pracovala a kteří ilustrují účinky arteterapie. Nové vydání bylo rovněž doplněno o otázky arteterapeutického výzkumu (zejména jeho kvalitativní formy), významu a využití výtvarných materiálů a médií v arteterapii (fotografie, sklo, písek, sádra, kámen) a o otázky priorit a standardů současného arteterapeutického vzdělávání v českém, slovenském i evropském kontextu.... celý text

Přidat komentář

Nikolda
23.07.2023 4 z 5

Knížka, která popisuje arteterapii s barvami a keramickou hlínou. Jsou zde i konkrétní příběhy osob - autorka pracovala s neskutečným počtem klientů všech možných duševních i tělesných nemocí (nebo kombinací obojího) a je opravdu záslužné, jak tuto práci vykonává a zprostředkovává dál. Jediné, co mi trochu přišlo horší, bylo, že obrazová příloha nebyla moc dobře propojená s textem, musela jsem střídavě číst a poté si dohledávat obrázky.

mariela.elish
18.10.2017 5 z 5

Túto publikáciu som využila pri písaní svojej záverečnej - diplomovej práce a som nesmierne vďačná, že autorka napísala takúto knihu.
Veľmi príjemné čítanie, dokonca som si ju prv zapožičala v knižnici, ale hneď po prečítaní úvodného slova som si ju aj objednala (ešteže bola dostupná a nie vypredaná - ako staršie vydanie s rovnomenným názvom). To novšie je omnoho lepšie! Veľká vďaka ešte raz. Odporúčam rozhodne.


takjinak
22.05.2013 5 z 5

Autorka podává problematiku srozumitelně i úplnému laikovi, i když alespoň základy psychologie se vám budou hodit... Pokud vás zajímá arteterapie ať už jako forma sebepoznávání nebo jiného pohledu na psychoterapii, je tahle knížka dobrý začátek. Čte se lehce, je dobře členěná do srozumitelných, logických celků i s ukázkami obrázků a kreseb.

Štítky knihy

psychoterapie kazuistiky arteterapie

Autorovy další knížky

2016  90%Základy arteterapie
2006  0%Arteterapia - úžitkové umenie?
2017  0%Art & Art Therapy

Kniha Základy arteterapie je v

Právě čtených2x
Přečtených30x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce17x
Chystám se číst16x
Chci si koupit10x
dalších seznamech1x