Zakázaná zóna 2: Klam

Zakázaná zóna 2: Klam https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45406/zakazana-zona-klam-45406.jpg 4 33 7

Zakázaná zóna série

< 2. díl >

"Rebeka netušila, do čeho se pouští, když šla se svým kamarádem na přednášku o reinkarnaci. Nechala se dokonce zhypnotizovat – a to, co zažila, bylo tak děsivé a působivé, že začala pochybovat o Bohu a o své víře. Moc, která ji ovládla, jí teď usiluje o život… "

Pro děti a mládež
Vydáno: , Samuel
Originální název:

Forbidden Doors 2: The Deceived , 2000


více info...

Přidat komentář

ThrisaManx
28.02.2019 3 z 5

Kdysi jsem tyto knihy milovala. Teď, když je čtu po letech, jsem zklamaná. Autor v každém díle znovu představuje všechny postavy a situace, které všichni už dobře známe. Místo toho ten prostor mohl využít mnohem lepším způsobem a příběh více rozvinout.
Co mi ale vadí nejvíce, je chování postav. Všichni se představují jako hluboce věřící křesťané, kteří dokáží bojovat se zlými silami, ovšem chybí jim i ten naprostý základ, bez kterého by to všechno dělat nemohli. Vyrůstali v džungli jako misionáři, ale neví, že Bible reinkarnaci vylučuje? Skočí na bludy, které jim navykládá nějaký člověk jen proto, že se s nima pomodlil? Prostě veškeré základy absolutně nikde, ale pak jdou, a bojují s démony....

Fififjonka
25.11.2016

Haha, kolega Skeeve to vystihnul velmi pěkně. Četla jsem všechny knihy zakázané zóny, jelikož jsou mojí guilty pleasure - podobně jako smažené brambůrky a krvákové horory. Nicméně, když ponechám stranou otázku víry, tak se dá s jistotou tvrdit jedno - kdyby neexistovaly fenomény jako jsou duchové, reinkarnace, upíři, věštění z karet, horoskopy... neměl by Bill Meyers absolutně o čem psát. Dost by mě zajímalo, jak by obstál, kdyby si vymyslel něco vlastního, něco skutečně originálního. Podle mě by úplně pohořel, jeho styl psaní je nudný, zaměnitelný a o ničem. Navíc dělá v každé knížce lautr to samé. Vezme jednu věc, která je protiboží - ať už je to voodoo nebo příliš kořeněná jídla - chvíli s tou věcí pokouší hlavní hrdiny, pak je namočí do průšvihu, pak si hrdinové vzpomenou na Bibli, řeknou jednu dvě modlitby a vše se v dobré obrátí, kniha končí. Ach jo. Ukazuje to, že ač jsou hrdinové přímo ukázkově věřící, jsou taky značně dementní. Ani při třicátém osmém střetu s něčím protibiblickým si neřeknou radši hned zkraje "Počkat, Ježíš je proti, na to prdíme, zdar." Vždycky znovu zabřednou, aby se mohli na konci kát a prosit o odpuštění a s hořícím mečem zažehnat zlo. Je to velmi reálné, ani trochu naivní, přímo extrémně originální a plné skvělého humoru. Tak asi tak, no...


rašule
14.06.2015 4 z 5

Tahle knížka je pro mne nejen to že si ji přečtu, ale i velkým ponaučením...

Tilly
24.09.2013 5 z 5

Všechny díly Zakázané zóny jsem přečetla jedním dechem. Každý den jsem byla ve školní knihovně a půjčovala si další knihu. Vlastně kromě posledního dílu. Já jsem také evangelička. Dodává mi to vždy takovou odvahu a radost. Ano, Bůh dokáže všechno. Také nesouhlasím se Skeeve. Jak s takovou jistotou může zavrhovat to, co nepoznal? Mluví o tom jako o trestuhodném jedu. Víš, kdybys poznal, nemluvil bys tak. Nezavrhuj s takovým opovržením něco, co jsi sám neprožil:)

Bea1997
27.09.2012 5 z 5

úžasná kniha..těším se na další díl ;))

Marika Vanova
01.08.2012 4 z 5

Kniha je pěkná, je vyhrocená, jak i sám spisovatel připomíná, to je fakt. Jsem evangelička a se Skeeve nesouhlasím, myslím si, že takhle odsuzovat něco, co neznám, je hloupé. Mě zase docela děsí, že mnoho lidí okultismus přitahuje a pohlcuje, je to strašně nebezpečné.

Daniela86248
23.06.2012 5 z 5

Mě se tato kniha líbí.. přečetla jsem ji jak už zde bylo řečeno JEDNÍM DECHEM... nejsem katolička... ale naopak evangelička.. tuto knihu mám doma v knihovně.. už se opravdu velmi těším až z ní budu předčítat svým dětem... a nesouhlasím s uživatelem Skeeve.
Ve sboru máme knihovnu.. a vím že tuto knihu má pořád někdo vypůjčenou...opravdu..celá série knih Zakázané Zóny je výborným vybavením pro mladé ale i naopak pro starší lidi. Celou sérii jsem už přečetla.. odnesla jsem si z ní velký příklad.. Bill Myers je opravdu úžasný spisovatel... Myslím si - naopak od jistého Skeeve - že víru nelze nikomu vštípit do hlavy.....