Zahradní design - Odborná příručka pro laiky i profesionály

Zahradní design - Odborná příručka pro laiky i profesionály https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/395520/bmid_zahradni-design-odborna-prirucka-pr-lDQ-395520.jpg 5 6 4

Odborně fundovaná publikace se zaměřuje na tvorbu zahradního designu. Seznamuje se všemi aspekty navrhování zahrad od volby nejvhodnějšího místa, rozložení jednotlivých prvků přes napojení prostoru na stávající stavby, otázku světových stran až po využití existujícího porostu i porostu mimo plochu vlastní zahrady. Kniha nabízí celou řadu praktických vodítek, které vycházejí z bohaté praxe obou autorek.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Zahrada

Vydáno: , Universum (ČR)
Originální název:

Essential Garden Design Workbook


více info...

Přidat komentář

zelena_zabicka
01.04.2023 3 z 5

Dlouho jsem po teto knize pasla,neb je beznadejne vyprodana,kdyz ke me skrze antikvariat konecen prisla, mam pocit, lehkeho zklamani.Je nadherna, plna fotek, nacrtu...Ale ty pro me nejdulezitejsi obrazky=skutecne plany skutecnych zahrad byly tak male,ze necitelne. Je jinak obrovske mnozstvi teorie (vc.velmi podrobnych pasazich venovanych kresbe tuzkou pres pauzaky a tak), navic usazeno do britskych realii a vkusu. Hodne zde uvedenych principu se ucime i na skole,kde zahr.design studuju = pro me overeninjejich spravnosti,ale po precteni z vas zahradnik rozhodne nebude.Uvitala bych mnohem.vic praktickych/opravdovych ukazek reseni ruznych prostoru.Osobne si myslim,ze je kniha precenovana a mozna,ze ji pustim i dal do sveta...

knihyKeMne
26.07.2021 5 z 5

Nejužitečnější kniha, pokud se chcete profesionálně věnovat návrhářství zahrad. Úplně od začátku popisuje, jak začít, i co od vás bude zákazník očekávat. Zaměřuje se na výkresy na rýsovacím prkně, nicméně již bere v úvahu i modernější techniku. A je v ní fakt všechno. Přečetla jsem ji podruhé a stále mě baví. Člověk si při jejím čtení plní svůj sen.


GošaGoša
18.12.2020 5 z 5

Luxusní knížka pro milovníky rostlin. Odborná a přitom srozumitelná i laikům. Jsou pasáže, které si rozhodně přečtu několikrát, abych si připomněla důležité informace. Přečtení rozhodně změní úhel pohledu, jak pracovat i s maličkou zahrádkou.

Gabriela_K
03.08.2020 5 z 5

Jak sám název napovídá je to příručka pro laiky i profesionály. Kniha je rozdělena do tří částí: Fáze příprav, Fáze projektu a Fáze realizace.
Je v ní moře informací. Je doplněná o ilustrace jako fotky a kreslené obrázky, mezi kterými jsou i návrhy na menší zahrady nebo části zahrad. Je v ní seznam literatury pro další vzdělání.

Zahradní design se mi vždy líbil a byl to jeden z mých snů. Díky této knize jsem zjistila, že je to těžké povolání, ale radost z výsledku je nepřekonatelná. Aspoň trochu jsem se v tomto oboru, díky knize, zorientovala.
Určitě knihu moc doporučuji. Ať jste laik nebo profesionál a chcete se v tomto směru vzdělat nebo hledáte nějakou inspiraci.

Kniha Zahradní design - Odborná příručka pro laiky i profesionály je v

Přečtených8x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce7x
Chystám se číst7x
Chci si koupit9x