Zahrádka v květináči

Zahrádka v květináči https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/200690/zahradka-v-kvetinaci-200690.jpg 4 15 8

Celé dny trávíme uvnitř – ať už doma nebo v práci – odtrženi od zeleně a čerstvého vzduchu. Zahradničení je činnost s relaxačními, ba přímo terapeutickými účinky. Vytvořte si vlastní oázu klidu z rostlin, kterými se budete nejen kochat, ale následně je využijete třeba při vaření nebo jako zábavu pro děti. Že bydlíte v bytě a nemáte zahradu? K vytvoření minizahrádky vám postačí balkon nebo okenní parapet! Kniha Zahrádka v květináči Anity Blahušové vám poradí na co si dát pozor, než začnete s pěstováním, pomůže vám vybrat správné nádoby, nářadí a také rostliny vhodné právě pro váš domov. Krok za krokem s vámi rostliny zasadí, zbývá už jen zvolit si ten pravý typ zahrádky. Ze 37 inspirativních minizahrádek si budete moci vybrat tu, která se hodí do vašeho bytu i k vašemu naturelu – toužíte po vlastní zelenině či bylinkách, po rozkvetlé louce nebo po květináči pro vaše nejmenší, jste alergik, máte rádi květiny, ale jste tak trochu lenoch? Všechny popisované a vyobrazené rostliny a jejich kombinace patří mezi ty nejsnadnější k pěstování a jsou pečlivě vybrané tak, aby založení mini zahrádky zvládl i naprostý začátečník. Kniha obsahuje i praktické a tvůrčí tipy a triky, které jistě ocení i letití zahrádkáři.... celý text

Přidat komentář

Martina1725
06.09.2023 5 z 5

Parádní kniha pro všechny balkonové zahradníky!

LadyCotton
16.05.2021 3 z 5

Velmi příjemná knížka pro začátečníky, díky které budete snadno v obraze. Kniha obsahuje krásné fotografie, spousty rad a tipů co a jak na balkoně pěstovat + i nějaké ty tipy co s následnou sklizní... Velice užitečná je i závěrečná kapitola Profily rostlin...


josska
22.07.2020 5 z 5

knihu mám pujčenou z knihovny,ale myslím si,že si ji pujdu koupit,abych ji měla doma,je skvělá,,poučná,,,zajímavá,,,moc mě baví,,mám jen balkon tak je pro mě jak dělaná.....

Dáma s hrnstjm
21.03.2020 3 z 5

Za přednost knihy považuji hlavně inspirativní a opravdu krásné fotografie. Vnitřní členění mi absolutně nevyhovovalo - rozdělení balkonových zahrádek podle "stylu" (asijská, italská, středomořská, do koktejlu, pro alergiky, pro lenochy...) mi přišlo dost zvláštní, ale asi to bylo tím, že jsem hledala informace napříč a tohle členění vedlo akorát k opakování informací a roztříštěnosti. Opakování již napsaného se táhne celou knihou. Kapitoly obecnějšího zaměření jsou pěkné, jednoduché pro začátečníky. Mojí nespokojenost s knihou ale vylepšila závěrečná část, kde je abecední seznam všech zmíněných rostlin s praktickými údaji o výsevu, zálivce aj.

yonda
01.12.2019 3 z 5

Sama plánuji zřídit si na balkoně mini-zahrádku a tato kniha mi poskytla celou řadu nápadů a rad. Publikace obsahuje také velice hezké fotografie.

Atisa
08.04.2019 5 z 5

Líbilo se mi, že autorka se snaží k pěstování přistupovat přírodním způsobem. Na začátku podává super tipy, jak rostliny v květináčích pěstovat, hnojit, zalévat apod. Pro mě jako začátečníka to byly přínosné informace. Spoustu tipů na vhodné rostliny a obzvláště co potřebují, taky perfektní.

veronika0382
10.08.2017 5 z 5

Skvěle zpracovaná kniha. Nádherné fotografie, přehledná. Měl by jí mít každý, kdo nechce mít na svém balkoně jen stůl a židle, ale taky kousek přírody :-) ... více v mojí recenzi zde v záložkách :)

roso.mak
09.05.2017 4 z 5

Líbí se mi uspořádání této knihy. Já jsem zde žádné nové tipy nenašla, ale já už jsem protřelejší hlínomilný vlk. Ale poradí, jak si doma udělat tématický truhlík, nemíchat páte přes deváté, které bylinky k sobě nesesazovat, protože by mohla zvítězit jen jedna a to všechno doplněné hezkými obrázky. Pokud jsou vaše zkušenosti zatím takové, že jste úspěšně nezahubili žádnou ze svých pokojových rostlin, je to kniha pro vás.

Štítky knihy

bylinky zelenina pěstování bylinek balkonové rostliny

Autorovy další knížky

2018  93%Zahrada žije - zahradničíme s dětmi
2014  83%Zahrádka v květináči
2021  93%Zahrada do vázy

Kniha Zahrádka v květináči je v

Právě čtených1x
Přečtených19x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce13x
Chystám se číst19x
Chci si koupit15x
dalších seznamech1x