Záhady zapomenutých světů

Záhady zapomenutých světů https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/153655/bmid_zahady-zapomenutych-svetu-Lat-153655.jpg 3 9 3

Autor se odvažuje ve své knize zpochybnit domněnku, že velké záhady minulosti musí být připsány pravěkým mimozemským astronautům.

Žánr:
Literatura faktu , Historie , Záhady

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Mysteries from Forgotten Worlds , 1972


více info...

Přidat komentář

Kulhajs
07.03.2021 2 z 5

Na knížku je třeba se dívat s ohledem na to, kdy byla napsána. Z tohoto úhlu to bylo zajímavé a asi i něco jako prvotina EvD, byť první polovina není moc zajímavá, autor témata spíš prolétává a okecává a řekl bych, že EvD byl víc odvážnější a i popisnější. Druhá polovina už byla čtivější. Z dnešního pohledu už knížka moc informačních hodnot nemá, vše je již dnes detailněji rozebrané jinými autory, něco potvrzené, něco vyvrácené. U první poloviny jsem měl pocit, že čtu něco z 19. stol., jak mi přišel styl až archaický. Druhá půlka lepší a četla se lépe. Knížka obsahuje pouze pár kreseb a obálka je vyloženě devadesátkově ohavná. Takže jen z povinnosti přečteno, odškrtnuto.

honajz
14.11.2020 1 z 5

Ukecaná kniha, která než se kolikrát dostane k podstatě věci, tak si člověk přečte tři stránky planých a zbytečných úvah a obecných povídání. Seznam konkrétních faktů pak jen kopíruje Dänikena a v té době známé záhady, takže ani po této stránce kniha nic nového nepřináší.


Karlos80
01.10.2020 5 z 5

Jedna z nejlepších zahadologických knih vůbec, byla to vůbec první kniha na toto téma (viz pzději paleoastronautika neboli zkraceně Paleo-SETI), která se mi dostala pod ruku ještě společně s Velikovského "Světy v kolizi". Přečtena jedním dechem, nádherně čtivá kniha, která mě uchvátilay změnila mi zivot a navedla tím správným směrem, kdy jsem už věděl že mým oblíbeným koníčkem se stanou záhady všeho druhu. Až o něco málo později jsem se dostal k Dänikenovi, Sitchinovi a spol.

Štítky knihy

nevysvětlené, nevyjasněné jevy

Autorovy další knížky

Charles Berlitz
americká, 1914 - 2003
1993  64%Bermudský trojuholník
1996  69%Záhady zapomenutých světů

Kniha Záhady zapomenutých světů je v

Přečtených12x
Doporučených1x
Knihotéce19x
Chystám se číst3x