Záhady Velikonočního ostrova

Záhady Velikonočního ostrova https://www.databazeknih.cz/img/books/67_/67770/bmid_zahady-velikonocniho-ostrova-hlz-67770.jpg 4 19 3

Na Rano Raraku cítíš, jak tě celého prostupuje tajemství Velikonočního ostrova. Jak je jím nasycen vzduch kolem tebe. Civí na tebe sto padesát mlčenlivých, záhadných obličejů bez očí, prohlížejí si tě z každého výčnělku, z každé prohlubně ve skále, kde dosud nenarození i mrtví obři leží jako v kolébce nebo na úmrtním loži, bezmocní a bez života, jak je opustila tvůrčí síla, která je kdysi vytvářela...... celý text

Literatura naučná Historie Záhady
Vydáno: , Lidové nakladatelství
Originální název:

Bezmovnyje straži tajn , 1980


více info...

Přidat komentář

draka
05.01.2023 5 z 5

Kniha v době vydání přinesla nové poznatky o ostrově plném tajemných, neodhalených a stále nevysvětlitelných tajemství. Navazuje na bádání cestovatele Thora Heyedahla. Je zajímavá, čtivě a srozumitelně psaná.

Jana_Z
10.06.2014 3 z 5

Knihu napsali vědci a je znát nedostatek literárního talentu, takže jsem se ke čtení musela spíš nutit. Ale donutila jsem se, protože píšou o zajímavých věcech a já jsem se tak naučila něco nového. Teď by to chtělo nějakou novější práci, ve které by se uplatnily možnosti dnešní techniky.


Pavelpi
31.05.2013 5 z 5

Zajímavá kniha o sochách na Velikonočním ostrově a mimo jiné i o jejich pohybováníTuto záhadu o něco později vyřešil ing.Pavel Pavel,který také do českého vydání přispěl svým komentářem a také fotografiemi z místa pokusu.Tím také padla teorie E.Danikena o tom,že sochy pomáhali přemístit "bohové".

Štítky knihy

Velikonoční ostrov fakta a mýty

Kniha Záhady Velikonočního ostrova je v

Přečtených22x
Doporučených1x
Knihotéce63x
Chystám se číst10x
Chci si koupit1x