Toužení

Toužení https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/379054/bmid_touzeni-FFj-379054.jpg 5 19 4

Záhada Riley Paige série

< 3. díl >

Když se ve Phoenixu objeví mrtvé prostitutky, nikdo tomu nevěnuje příliš pozornosti. Ale když je odhalen vzorec znepokojujících vražd, místní policie si brzy uvědomí, že začal řádit sériový vrah a je z toho nadmíru zmatena. Vzhledem k výjimečné podstatě zločinu je přivoláno FBI, které ví, že bude zapotřebí jejich nejgeniálnějšího intelektu, aby případ rozluštil: zvláštní agentky Riley Paige. Riley, která se zotavuje z posledního případu a snaží se dát dohromady svůj roztroušený život, se zprvu zdráhá. Ale když se dozví o těžké podstatě zločinu a uvědomí si, že vrah brzy znovu udeří, cítí se povinována se zapojit. Započne svůj hon za nepolapitelným vrahem a její obsesivní nátura ji dovede příliš daleko – tentokrát možná přespříliš daleko na to, aby se z této hranice ještě vrátila zpět. Rileyno hledání ji dovede do znepokojivého světa prostitutek, rozbitých domovů a roztříštěných snů. Zjistí, že dokonce i mezi těmito ženami se najdou záblesky naděje, naděje, která je uloupena brutálním psychopatem. Když je unesena dospívající dívka, Riley v zoufalém závodě s časem zápolí s pokusem prozkoumat hlubiny vrahovy mysli. Ale to, co objeví, ji dovede ke zvratu, který je příliš šokující, než aby si ho vůbec dokázala představit.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: ekniha , Blake Pierce
Originální název:

Once Craved , 2016


více info...

Přidat komentář

TeaPeter
13.08.2023 4 z 5

Tentokrát dávám čtyři hvězdičky jako kompromis. Děj a nekonečná hromada štěstí (že Riley navzdory svému duševnímu rozpoložení přežila a nezpůsobila katastrofu) by si zasloužily i více. Kvalita překladu mi v tom ale brání seč může. Teď jsem si už na beton jistý, že překlad pořídil strojový překladač, po kterém to už nikdo (tedy kromě čtenářů) nečetl, a pak už knížka v jazyce ne nepodobném češtině letěla do světa. Uvidíme, jestli je úplný konec příslibem, že se Riley konečně vypořádá se svými démony.
Když vidím tu mizernou přípravu knihy, tak mi v hlavě rezonují názory jednoho známého knihkupce, které se objevily v rozhovoru s ním tento týden. Je toho názoru, že knihy nejsou v současnosti nijak předražené, že jejich ceny odpovídají cenám jídla ve fastfoodu, snad jednoho jídla. Těžko se s tím dá souhlasit, i když... možná je prodej knih výnosnější, než si většina lidí myslí. Kniha kvality této by ale sotva odpovídala polovině malých hranolků.

Duchoslp
07.04.2022 4 z 5

Překlad zase o něco horší. Děj nebyl špatný jen mi přijde zvláštní jak úžasná a skvělá agentka dokáže být psychicky takhle nevyrovnaná. Trošku bych v tom ubrala.


jiri5504
13.08.2021

Proc mam pocit ze autorka je lesbicka feministka ktera nenavidi chlapy.

aliencz
22.11.2019 4 z 5

Napínavý.