Záhady mozaiky

Záhady mozaiky https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13263/zahady-mozaiky-13263.jpg 3 21 4

Dante Alighieri série

1. díl >

Historicko-detektivní román ze středověku, v němž krutou vraždu vyšetřuje a tajemství odhaluje sám král toskánských básníků Dante Alighieri. Odehrává se ve Florencii na sklonku 13. století během sedmi dnů. V kostele je nalezen strašným způsobem zavražděný stavitel a mozaikář. Dante Alighieri, básník zběhlý i v umění medicínském, je pověřen vyšetřováním, neboť právě zastává funkci priora městské rady. Při horečném pátrání se Dante setkává s neznámými nápisy, s kroužkem spikleneckých učenců, se záhadnou tanečnicí. Nakonec pochopí poselství obsažené v mozaice a Benátčanem z řádu templářů je zasvěcen i do tajemství dosud neobjevené páté části světa; přinese mu to však jen peklo pochybností. Napínavý příběh nás provází temnými zákoutími města i lidských duší a zobrazuje slavného básníka jako muže charizmatického a přitom rozporuplného, jako střídavě citlivého i obhroublého představitele drsného středověku. ... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Historické romány

Vydáno: , Metafora
Originální název:

I delliti del mosaico , 2004


více info...

Přidat komentář

alibaba72
09.01.2021 1 z 5

Přečteno jedním dechem a moc se mně líbilo, že autor postupně dávkoval blížící se hrozby.

Galadwen
31.08.2017 2 z 5

Pozitivem knihy je věrohodná atmosféra a zajímavý nápad použít jako detektiva známou historickou osobnost v přelomovém roce jejího života. Nicméně nebavilo mě to. SPOILER! Děj je rozvleklý, nepřehledný a nesmírně upovídaný, což bych snad ještě překousla, kdyby měla logiku vnitřní motivace postav, zejména vraha - proč proboha kvůli tajemství zabije brutálním způsobem dva lidi, načež totéž tajemství dobrovolně vykecá detektivovi? Nadto je jak motivace vraha, tak jeho odhalení dost deus ex machina, čtenář se nemá skoro čeho chytit. Co mi ovšem vadilo nejvíc, byla samotná hlavní postava, protivný nadutý chlap pohrdající všemi ostatními. Těžko se s takovým ztotožnit nebo mu držet palce.


Eicherik
11.03.2017 3 z 5

Námět knihy je celkem dobrý, ale samotné provedení trochu pokulhává. Děj se pomalu rozjíždí a filosofické rozhovory beru jako veliké plus. Jako největší nedostatek hodnotím závěr knihy, ten se dle mého názoru moc nepovedl. Dobrý nápad byl dle mého soudu promarněn.

kryspin66
04.01.2015 4 z 5

Musím napsat, že sem vcelku z této knihy rozpačitý. V jednu chvíli je děj poutavý že se od něj nelze utrhnout a vzápětí je tam spousty rádoby filozofických rozhovorů téměř nic neříkajících. Chystám se číst i druhou knihu Záhady světla tak jsem zvědavý co děj přinese.