Záhady Marsu: Závod k rudé planetě

Záhady Marsu: Závod k rudé planetě https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496096/bmid_zahady-marsu-zavod-k-rude-planete-AVK-496096.jpg 5 3 1

Na dlouhou pouť k Marsu se v červenci 2020 vydaly hned tři sondy. Náš vesmírný soused je totiž stejně jako dřív se všemi svými záhadami a tajemstvími stále ve středu pozornosti. Dnes už je jisté, že v dřívějších dobách byl Mars opravdovou „planetou života“, s moři, řekami a jezery. Zdá se, že na jeho povrchu se tyčí záhadné stavby, které nevytvořila ruka přírody. Rovery prozkoumávající Mars dodnes registrují neobvyklé světelné jevy. Zničila kdysi život a civilizaci na „rudé planetě“ atomová katastrofa nesmírných rozměrů – nebo je tam nahoře někdo dodnes? Indicie se množí…... celý text

Literatura naučná Vesmír Přírodní vědy
Vydáno: , Pragma
Originální název:

Mars Mysterien , 2020


více info...

Přidat komentář

Terva
18.10.2022 5 z 5

„Je člověk opravdu připraven,
kdyby vědci nalezli
nezvratné důkazy o životě na Marsu?
Bude to hotová revoluce,
která dokonale změní směr našeho myšlení.“ (Jim Green)

„Záhady Marsu: Závod k rudé planetě,“ a já bych klidně i přidal: „Aneb vše, co byste o Marsu měli vědět“. Tak že, než vystrčíte z okna ručník a pokusíte se stopnout si nějakou loď, která směřuje na Mars, přečtěte si tuto „příručku“. Zde se dozvíte, co tam můžete očekávat a jaké máte šance na přežití. Opravdu vyčerpávající informace, u některých se budete divit, u některých bude jednoznačně souhlasit. Je zde opravdu snad vše, co kdy člověk o Marsu zjistil, kdo, co, a kdy pozoroval a co z toho se dá použít, co je reálné a co se z toho dá i vydedukovat.

Malá ochutnávka:
Ve vědeckých kruzích „grande nation“ koncem 19. století kolovala kuriózní soutěž. (…) Pařížská Akademie věd vypsala vysoce dotovanou cenu za první kontakt s mimozemšťany. Ale s jedním nepatrným omezením: Odměna nebude v žádném případě vyplacena za kontakt s Marťany, protože jejich existence už je beztak zjištěna nad veškerou pochybnost. Takový úkol by byl příliš jednoduchý.

Poslední knížka pana Hartwiga Hausdorfa je vlastně mou první knihou, kterou jsem od něj přečetl. Dostal jsem se k němu díky, nejen panu Jesenskému, který tohoto německého spisovatele, cestovatele a záhadologa, zmiňuje ve své knize „Bohové a astronauti“, ale také díky tomu, že můj obdivovatel, pan Erich von Däniken, již dlouho nic nenapsal. A mě záhady prostě chybí, protože mě lákají, fascinují a baví. A protože věřím tomu, že lidské pokolení je původně z Marsu, nebylo co řešit a knihu jsem si pořídil. Hlavně proto, abych získal více informací o této záhadné (možná naší domácí) planetě.

Citát: Pokud by měl existovat život mimo Zemi, pak i ten je součástí božího stvoření (arcibiskup Winfried Röhmel)

Všechny příběhy a skutečnosti jsou v této knize velmi fascinující. Je zde i „území“ určené pro fotografie, které najdete někde okolo 94 rovnoběžky. Informace o kterých jsem nikdy nevěděl, ale i skutečnosti, které jsou veřejnosti známé. Například „Tvář“ na Marsu a několikrát vyfocená pyramida, která stojí poblíž. Navíc, jako velký bonus beru část, která nese název „Prameny a literatura“, kterou najdete na konci knihy. Je tu opravdu spousta odkazů, nejen na knihy, ale hlavně na internetové stránky, kde si toho může spousty užít a načerpat další informace. Jednoznačně za deset půlek mimozemských Marťanských žlutých Hetešáků.
( Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ )

Citát: Na základě nejnovějších pozorování musíme předpokládat, že u Fobosu a Deimosu jde velice pravděpodobně o dva umělé satelity, jež navedla na oběžnou dráhu neznámá rasa, která obývala Mars před dvěma až třemi miliardami let. (Josif S. Šklovskij)

Kniha Záhady Marsu: Závod k rudé planetě je v

Přečtených3x
Doporučených1x
Knihotéce7x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x