Záhady 2. světové války

Záhady 2. světové války https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94473/zahady-2-svetove-val-94473.jpg 4 17 4

Záhady druhé světové války se vrací k doposud k největšímu válečnému konfliktu na naší planetě. Autor sbíral ke knize materiál po více než dvě desetiletí. V průběhu téměř čtvrtiny století detailně prozkoumal celou řadu předních vojenských archivů. Výsledkem Breuerova úžasného úsilí je vynikající dílo, popisující řadu skutečných případů, které nám budou mnohdy připadat zcela neuvěřitelné. Rovněž šíře autorova záběru je fascinující. Jeho kniha obsahuje více než sto napínavých a často velice záhadných příběhů. Dočteme se strhující vyprávění od německého přepadení Polska přes útok na Pearl Harbour až po tichomořskou válku. Jedním z příkladů je historie americké ponorky Tang, která v průběhu námořních bojů zničila více japonských lodí než kterékoliv jiné americké válečné plavidlo. Jeji poslední torpédo rovněž zasáhlo cíl - avšak cíl naprosto neočekávaný...... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Historie

Vydáno: , Knižní klub , Baronet
Originální název:

Unexplained Mysteries of World War II , 1997


více info...

Přidat komentář

Kongy
02.01.2022 3 z 5

Krásně spracovaná kniha a ješte zajímavější záhady a náhody z druhé světové války. Doporučiju pro nadšence do historie z tého oblati.

Knihomolka506
06.09.2021 5 z 5

V sedmi krátkých částech -kapitolách další faktografické knihy, kterou si dovolím porovnat s podobnou knihou Neobjasněné záhady druhé světové války akorát bez barevných fotografií , ale tehdejších dobových se dozvídáme o záhadách a tajemstvich druhé světové a kromě toho o podivných nálezech také o ještě podivnějších setkáních a zmizelých lidech. Doporučuji, rozšíří znalosti hned z několika okruhů.


konicekbily
03.04.2021 3 z 5

Název knihy neodpovídá jejímu obsahu. Většinou jsou uváděny střípky z izolovaných událostí, možná jsou to jenom autorovy domněnky vydávané za záhady, uváděné "bez ladu a skladu" asi tak, jak na ně autor postupně narážel při studování historie druhé světové války. Dovolil bych si rozporovat některá jeho tvrzení, za to však nejsem placen, jsem tu od toho, abych vynesl na světlo své hodnocení pro kolegy čtenáře naší databáze: nemusíte to číst, je to průměr, možná o něco horší než průměr!

MaxQ
14.03.2014 3 z 5

Tak nevím. Záhady a náhody naskládané jedna za druhou, každé věnovány tak dvě, tři stránky. Méně je někdy více.