Záhada žlutého jednorožce

Záhada žlutého jednorožce https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/52550/bmid_zahada-zluteho-jednorozce-GvE-52550.jpg 4 5 2

K napínavému dobrodružství této knihy poskytla autorovi látku stará pověst o jednorožci a pokladu. A tak zahájí v yorkshirských údolí v severní Anglii skupinka dětí pátrání.

Přidat komentář

honajz
17.01.2016 5 z 5

To je vám zvláštní kniha. Četl jsem ji jako dítě poprvé v nemocnici, kde jsem ležel se žloutenkou a zcela mne pohltila. Pak jsem ji četl až nyní jako dospělý. Říkal jsem si při čtení, ach, jak je to naivní, nedějové a průhledné, ale drželo mne to. Parta dětí v horách, kde rodiče pěstují zeleninu, a kde se nachází tajemné údolí údajně se zakletými jednorožci. Co jiného děti potřebují? Jenže i jako dospělého mne kniha nakonec přes pozvolný popis dostala - možná právě tím popisem i tou pozvolností. Dodnes si dokážu vybavit, jak jsem si ty hory, cesty, mlhu na kopci, údolí, dům se zahradou, hostinec apod. představoval, a dodnes cítím tu pohodu a poklid toho života. Takže nakonec kniha splnila účel - oslovila mne i po letech a dokázala předat to, co chtěla. Tedy, co chtěl autor.

Seraphin
01.05.2013 5 z 5

Děj je zasazen do anglického venkova, kde parta dětí odhaluje záhadu starého rodu, která měla ve znaku jednorožce. Nejmladší hrdinka příběhu nám dokazuje, že by se lidé neměli vzdávat fantazie.


Štítky knihy

jednorožci

Autorovy knížky

1961  84%Záhada žlutého jednorožce

Kniha Záhada žlutého jednorožce je v

Přečtených5x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce8x
Chystám se číst3x