Záhada školní půdy

Záhada školní půdy https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/273555/mid_zahada-skolni-pudy-I6b-273555.png 4 33 11

Alenka chodí do první třídy a moc touží zažít nějaké dobrodružství. Svěří se kamarádům ze třídy a nakonec vznikne pátrací parta. Ale kde vzít dobrodružství? Ve dne na nic nenarazili, a tak se rozhodli pro noční pozorování. Při něm Alenka, která bydlí naproti škole, uvidí ve školní budově rozsvícené okno. Není to okno v žádné třídě, ale na půdě. Děti se rozhodnou ho prozkoumat a po vyučování se tajně vypraví do půdních prostor. V zaprášené místnosti, ve které se v noci svítilo, neobjeví na první pohled nic neobvyklého. Jsou tam jen vycpaná zvířata. Ale jak to, že na stole není žádný prach? To je rozhodně potřeba důkladně prozkoumat. Alenka, Jana, Adam a Lukáš přemýšlejí, jak to udělat, aby se do školy mohli dostat v noci. Pomůže jim náhoda. Paní učitelka pro děti místo zrušeného školního výletu připraví spaní ve škole se spoustou her a zajímavých soutěží. Při té příležitosti se dětem podaří podívat se na půdu i v noci. To, co uvidí, je rozhodně překvapí.... celý text

Přidat komentář

cyril.gando
20.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Knížku jsem dostal v první třídě. Teď už jsem druhák, ale ta knížka je o čtyřech prvňácích, kteří odhalili záhadu školní pudy. Byli tam: sýkora, kuna, výr, kočka a krokodýl a hráli v noci karty. Ale nejvtipnější na tom bylo, že si pan školník neuměl zavázat tkaničky.

Aknel26
22.02.2024 5 z 5

Doporučuji jako ideální první čtení, případně jako čtení před spaním pro předškoláčky. Starším už bude příběh připadat trochu naivní, hlavně to rozuzlení. Celkově by se obsah dal shrnout dvěma větami, nicméně forma je povedená, velká písmena, krátké kapitoly a žádná složitá souvětí.


ddkk
25.12.2023 4 z 5

Přiznávám, že se mi kniha z edice První čtení šikovně hodila do letošní výzvy. A vnukovi se hodila do čtenářského deníku. Takže společnými silami jsme si přečetli hezký a nenáročný příběh Alenky a jejich kamarádů, od kterého jsme neočekávali nic víc než splnění úkolů.

janulka1310
05.04.2023 4 z 5

Dětem (kluci 5,5 a 4) se líbilo, já osobně si myslím, že bychom zvládli i složitější text, mnohdy mi to přišlo dost triviálně napsané. Kluci se v podstatě na nic neptali, což je podle mě škoda. Když čteme složitější knihy, objevují nové slova (a mnohdy i já) a učíme se přitom. Ale jako samostatná kniha pro první čtení to bude určitě super.

Abukšákul
24.01.2021 5 z 5

Vhodná pro malé čtenáře k samostatnému čtení. Synovi se líbila. Fajn byly krátké kapitoly. Co se mi jako posluchači nelíbilo: Alenka řekla...Adam řekl.... Jana řekla.... Zeptáme se...Zeptala se jí....zeptal se Adam....nikdo se nezeptal....a pořád dokola, ale syn nic neříkal, takže jeho to nerušilo a tak je to v pořádku =)

veverka12
26.10.2020 5 z 5

Dala bych deset hvězdiček, mega se mi to líbilo.

Katka.N3
17.10.2020 4 z 5

Hezka knizka. Detem se libila a byly zvedave, kdo to v noci chodi na pudu.

Atlantis
10.09.2020 3 z 5

Záhada školní půdy je lehce nadprůměrná záležitost, kterou brzdí dvě věci. Zaprvé nemusí každý dialog vypadat takto:
"Půjdeme?" řekl Pavel.
"Ano." řekl Karel.
"Tak jo." přidal se Evžen.
Velice nepříjemně se takový text čte a vytrhává z dobrodružství. No a když už mluvíme o příběhu, tak jeho konec je totální tragédie. Nepříjemné překvapení pro mne i pro dceru.

GaleW
09.04.2019 4 z 5

Dcerky se u toho i trošku bály, rozuzlení nebylo pro mě úplně nejnápaditější, ale dětem se líbilo. Hezké ilustrace.

witiko
12.05.2018 5 z 5

Dcera říká, že zezačátku je to nůďo, ale potom super :-)

Merynkaw
20.10.2016 5 z 5

Pěkná kniha a pro děti lehce napínavá. Starší syn se bál víc než mladší dcera.:-) Mohu doporučit.

Kniha Záhada školní půdy je v

Přečtených39x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce6x
Chystám se číst6x
Chci si koupit5x
dalších seznamech4x