Záhada maltézských hodin

Záhada maltézských hodin https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/354830/mid_zahada-maltezskych-hodin-6Eo-354830.jpg 4 16 6

CLUE série

< 2. díl >

CLUE znamená v angličtině stopu v policejním vyšetřování. Je to také název detektivní série pro mladé čtenáře ve věku 9–14 let. A konečně je to i složenina z počátečních písmen jmen hlavních hrdinů série: Cecílie, Lea, Une a psa Egona. Jedno z nejluxusnějších zlatnictví v Norsku bylo vykradeno. Kromě zlata a drahocenných šperků zmizely i vzácné maltézské hodiny. Zloději byli dopadeni, ale cenné hodiny se nenašly. Pak jeden z lupičů uprchne z vězení a jeho stopy vedou až do Škunerové zátoky. Cecílie, Leo, Une a Egon musejí společně rozmotat případ plný otazníků. Nechybí ukrytý deník, tajemný klíč, záhadná mapa, podivná noční návštěva a podzemní labyrint chodeb. Celým příběhem se, jako ostatně v celé sérii, proplétá filozofické téma podané zajímavým a lehce přístupným stylem. V tomto díle si autor jako leitmotiv zvolil téma času. Hlavní hrdinové budou během svého pátrání po vzácných hodinách přemýšlet a debatovat o tom, co to čas vlastně je, proč je tak neuchopitelný a jak ho lze promarnit či naopak využít co nejsmysluplněji.... celý text

Detektivky, krimi Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

Maltesergåten , 2012


více info...

Přidat komentář

001
11.04.2024 3 z 5

Za mně rozhodně 3+, možná později po zvážení i více. Lepší nadprůměr. Cílovka 10 let, ale pro odlehčení, a oživení vzpomínek na mládí si knížku rád přečte i mnohý dospělý, ne-li přímo přestárlý. U mne naprostá spokojenost, snad jen děj, zpočátku trošku rozvleklejší, (což není na škodu,) je v závěru prudce stržen do finále na několika málo stránkách, (což je na škodu, jak napsali i další komentující.)
Spíše skutečná odlehčená detektivka, a méně pohádková knížka, jak na mne bohužel některé dětské detektivky trošku působí.
Schválně si od pana autora zkusím přečíst i něco pro dospělé, jen když to nebude tloušťkou - váhou přesahovat můj limit. (Jinak jak se tak po regálech v knihovnách rozhlížím, tak co detektivka to tlustá bichle.)

Aninka36
10.06.2020 5 z 5

Další hezká kniha. Dost napínaví začátek. Cecílie zjišťuje kdo jí zabil matku a vyšetřuje přitom kdo ukradl maltézské hodiny. Doporučuji.


haki34
09.07.2019 4 z 5

pokračujeme v CLUE sérii...myslím že malí čitatelia budú nadšení ( a možno chvíľami až vydesení - v pasáži, keď niekto skúša kľučku na dverách do izby hlavnej hrdinky, som mala zimomriavky a trochu neisto som si predstavila ako to číta cieľová skupina - moja 9ročná dcéra , ktorá občas prijde s tvrdením o strašidle pod posteľou :D))
taktiež pátranie v opustených bunkroch a prázdnom dome mi prišlo dosť odvážne - ale možno som ja bola len trchu viac opatrné dieťa :)))
keďže ide o druhý diel, je jasné,, že muži v tmavých rolákoch sú podozriví a určite budú pre dej užitoční....

a veľmi zaujímavé je, ako sa na malom kúsku pláže môžu opakovanie diať rôzne krimi činy, vraždy, a vyskytovať rôzne záhady....ja byť turista neviem, či by ma to tam tak lákalo :)))
každopádne, čtivé, napínavé, uveriteľné, zdalo sa mi teda lepšie ako prvý diel...a mimo iné, zas sa trochu posunieme v prípade zmiznutia a tajomnej smrti Cecíliinej mamky...
ja doporučujem...

jarabr
23.08.2018 3 z 5

Pokračování Záhady mloka. Opět čtivé, ideální pro děti - nic těžkého, náročného, ale přitom dostatečně napínavé, aby to chtěl čtenář dočíst.

MiroslavKutík
28.02.2018 4 z 5

Mě se moc kniha líbila a věžím že si přečtu i další pokračování teto série. Tento díl mohl byt opravdu delší s ne tak uspěchaný konec.

hana1070
11.01.2018 4 z 5

Záhada maltézských hodin by se mi v určitém věku asi hodně líbila. Vždycky jsem měla ráda knihy, ve kterých vystupuje parta dětí řešící nějakou záhadu. Detektivní série CLUE je určena pro mladé čtenáře ve věku 9–14 let, byť já bych to viděla spíš v té dolní hranici. Je to čtení docela jednoduché, přehledné, kniha dokonce obsahuje na předsádce náčrtky a mapky, což je pro orientaci super. Jediné, co mohu vytknout, je délka – přišlo mi to nějak krátké a hrozně rychle vyřešené, takové čtení na jedno odpoledne. Ale tak už dnes knihy pro děti asi vypadají.

Štítky knihy

norská literatura detektivky pro děti

Autorovy další knížky

Jørn Lier Horst
norská, 1970
2018  84%Poustevník
2016  78%Honicí psi
2018  82%Zaslepení
2014  72%Na zimu zavřeno
2019  80%Na dně

Kniha Záhada maltézských hodin je v

Přečtených25x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce31x
Chystám se číst7x
Chci si koupit3x