Záhada dolu Esmeralda

Záhada dolu Esmeralda https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421907/bmid_zahada-dolu-esmeralda-Md6-421907.jpg 4 4 3

CLUE série

< 6. díl

Cecílie, Leo, Une a Egon se vydají prozkoumat dávno uzavřený důl Esmeralda, nejhlubší ze tří štol ve svahu nad penzionem. V temných chodbách objeví stopy po starém důlním neštěstí, střelný prach a bedny s dynamitem. V komplexu šachet kamarádi narazí ale i na další tajemství záměrně skrytá před zraky lidí. Začne v nich hlodat podezření, že to, co se děje v nitru hory, nějakým způsobem souvisí s potápěčskou lodí kotvící ve Škunerové zátoce. Její posádka u Kamenitého ostrůvku právě pátrá po ztroskotané nákladní lodi, která klesla v roce 1868 ke dnu i s tajným nákladem.... celý text

Žánr:
Detektivky, krimi , Dobrodružné , Pro děti a mládež

Vydáno: ekniha , Kniha Zlín
Originální název:

Esmeraldagåten , 2014


více info...

Přidat komentář

haki34
03.01.2022 3 z 5

(SPOILER) pokračujeme v sérii. Mrzí mě, že nelze jinak než e-kniha, přeci je to primárně cíleno na děti. Nevadí, povedlo se pro dceru vytisknout.
Série pokračuje, příběh jednoduchý, bez zbytečných odboček a příkras pádí poměrně zběsilým tempem. Vše podstatné opět dokola zopakuje v první kapitole (kdo je kdo, kde kdo bydlí...) aby šlo díly číst i samostatně.
Hlavní linka se zmizelým škunerem, pokladem, pokračuje všemi díly. K tomu se postupně nabalují další linky - v tomto díle opět jedna z hlavních rolí patří mobilu a dostaneme se ke kradené elektronice. . Je zajímavé, že ve Škunerové zátoce byl klid, dokud se nepřistěhoval Leo..a za poslední 2 roky děti společně stihly vyluštit několik kriminálních případů. Tentokrát také riskují, lezou do dolu, jak je zřejmé z názvu, a opět jsou parťáky, kterým policisté ochotně sdělují průběh pátrání. Kupodivu děti z nebezpečného dobrodružství opět vyváznou bez úhony a o krůček se šineme i s hlavní linkou.

P.S: Artur je holka !!! a kam zmizel jeho majitel ? autor opravdu nic neponechává náhodě - namotává nás ve finále na další záhadu..... Jsem zvědavá, kdy vyjde další - mám pocit. že Jorn Lier Horst tuto děskou sérii píše jen tak mezi hlavními jídly , u kafíčka - posedí půlhoďky a další díl série CLUE je na světě. Akorát my na něj čekáme dlouho ;)

Nenáročné, nenudí, může motivovat dětského čtenáře (moji 11letou dceru baví...)
Doporučuji.

MiroslavKutík
14.11.2021 3 z 5

Další kniha ze série přečtená ale v této knize se toho moc nedělo mi přišlo.

Pro děti fajn čtení...


babicka_amalka
13.12.2020 3 z 5

pořád na jedno brdo, místy se opakují doslovně celé pasáže (ctrl+c, crl+v ?)

Štítky knihy

záhady detektivky pro děti

Autorovy další knížky

Jørn Lier Horst
norská, 1970
2018  84%Poustevník
2016  78%Honicí psi
2018  82%Zaslepení
2014  72%Na zimu zavřeno
2019  80%Na dně

Kniha Záhada dolu Esmeralda je v

Přečtených7x
Knihotéce25x
Chystám se číst5x
Chci si koupit2x