Zadarmo ani kuře nehrabe

Zadarmo ani kuře nehrabe https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58877/bmid_zadarmo-ani-kure-nehrabe-BsG-58877.jpg 3 8 2

Vrchní komisařka Ledermacherová tentokrát bojuje proti mezinárodnímu gangu,který se specializoval na transport drog do Německa a jejich distribuci.

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Svoboda
Originální název:

Ohne Gelg singt der Blinde nicht , 1980


více info...

Přidat komentář

Malarkey
06.05.2019 2 z 5

Na to, že se jedná v rámci tehdejší doby o kriminálku ze Západního Německa, tak mě to teda moc neuchvátilo. Vrchní komisařka Kateřina je nemastná neslaná, popis prostředí je strašně otravnej. Občas jsem přemýšlel, co tím básník (nebo překladatel?) chtěl říct. Na tehdejší dobu musím říct, že tu probíhá i poměrně absurdní průběh vyšetřování. Kateřina si vezme volno, aby mohla vyrazit k moři do Itálie a tam potají bádala stopu za stopou po tamním italském drogovém kartelu. Nedivil bych se, kdyby ji nějaký tehdejší straník přirovnával ke stachanovcům. Škoda, že se mi kniha nelíbila. Spisovatel je i autorem některých scénářů německé filmové série Místo činu, která například se Schimanskim má solidní úroveň. Na tehdejší dobu tak Němci správnou ponurou kriminálku uměli, tady mi to ale chybělo.

Rafa-P
18.08.2012 3 z 5

Trošku zmatený příběh, ale možná jsem to ze začátku nečetl pozorně...


Štítky knihy

drogy

Autorovy další knížky

Richard Hey
německá, 1926 - 2004
1984  60%Zadarmo ani kuře nehrabe
1979  64%Andělíčkář a spol.

Kniha Zadarmo ani kuře nehrabe je v

Přečtených9x
Doporučených3x
Knihotéce18x
Chystám se číst2x