Začít od Adama, šalamounské rozhodnutí, nevěřící Tomáš... a další biblická úsloví

Začít od Adama, šalamounské rozhodnutí, nevěřící Tomáš... a další biblická úsloví https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/249121/bmid_proc-se-rika-zacit-od-adama-a-dalsi-249121.jpg 4 6 3

"Určitě, čas od času, zaslechnete někoho říci: to je tedy jobovka nebo to je ale šalamounské rozhodnutí. Možná přesně nevíte, co tato přirovnání znamenají a odkud se vzala. Srozumitelnou odpověď, napsanou tak, aby jí porozuměly děti, najdete v této knize. Vybrali jsme devatenáct nejužívanějších úsloví, která mají svůj původ v jednom z nejstarších psaných textů na světě - v Bibli. Které činy a lidské osudy inspirují již stovky generací natolik, že stále zůstávají součástí našeho jazyka?; Seznamte se s nimi a až zaslechnete někoho říkat, začneme od Adama, budete už vždycky vědět, co tím myslí..."... celý text

Přidat komentář

Venda32
12.07.2020 5 z 5

Čtvrtá přečtená kniha ze série knih Proč se říká? a opět velká spokojenost. Pro děti (ale i dospělé) krásně vysvětleno, proč máme některá úsloví odkazující na bibli. Zároveň jednodušše převyprávěné základní biblické příběhy.
Doporučuji přečíst všechny díly ze série.

ještěrka38
25.09.2018 5 z 5

Výborná kniha pro děti, které nerozumí některým úslovím. Dá se použít i při besedách pro děti ve škole nebo v knihovnách.


JanaDor
17.07.2015 5 z 5

Někdy automaticky říkáme úsloví, které zná snad každý. Vysvětlíme a časem ho používají i děti, protože to prostě tak je. Tato kniha je propojena více nápady. Hezky objasňuje dané úsloví v jednoduše podaném příběhu. Na začátku kapitoly je vždy citováno úsloví a na konci je lehce v jedné větě vyloženo.
Je zde 19 úsloví, které mají základ v bibli. Ani si neuvědomujeme, jak často citujeme něco z Bible. Možná to ani někteří nevědí. Tato kniha je po všech stránkách zajímavá. Hezké ilustrace + pohádkové příběhy, které mají poučení, to vše dohromady dává knihu, která se líbí mě i mým dětem.

Štítky knihy

přísloví, rčení, pořekadla původ rčení

Kniha Začít od Adama, šalamounské rozhodnutí, nevěřící Tomáš... a další biblická úsloví je v

Přečtených13x
Doporučených1x
Knihotéce5x
Chystám se číst6x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x