Zabila!

Zabila! https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/410145/bmid_zabila-HhM-410145.jpg 3 42 11

Mama. Zabijak. Zlyhanie neprichádza do úvahy... Každá pracujúca mama si s tým musí poradiť. S tou výčitkami živenou úzkosťou prvého dňa späť v práci po materskej. No táto pracujúca mama je výnimočná. Zoznámte sa s Alexis Tyler, tajnou agentkou Sekcie Osem, oddelenie zabijakov Tajných služieb jej veličenstva. Misia: infiltrovať sa do skupiny západolondýnskych mňami mamičiek a zblížiť sa s manželkou svojho terča, ruského oligarchu Dimitrija Tupoleva. No ona to všetko zvládne. Alebo pri tom prinajmenšom vypustí dušu... A radšej sa prepadne do horúcich pekiel, ako by zmeškala večerné kúpanie.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Lindeni
Originální název:

Killing It , 2018


více info...

Přidat komentář

mila2411
09.11.2023 3 z 5

Koupeno na slepo jako audiokniha ve slevě. Jako letní poslech u bazénu celkem fajn. Takové ekologické počtení - vůbec nic to po sobě nezanechalo a neuškodilo.

honza0876
17.04.2023 5 z 5

Naschvál natruc plný počet . Trochu nezasloužené nízké hodnocení.
Dal by se z toho natočit další trhák typu pan a paní Smithovy.


trudoš
18.12.2021 2 z 5

James Bond coby novopečená matka roztomilého stvoření jménem Gigi. Což o to, humorný potenciál námětu je nesporný, jen kdyby šlo o autorku se zkušenostmi ať už s žánrem thrilleru, nebo komedie. Protože to první v knize nefunguje kvůli absurdnosti (agentka ve službách Jejího Veličenstva, která zčista jasna zjistí, že skloubit rodinný život s pracovním je prakticky nemožné) a to druhé pro přílišné lpění na autentičnosti. Vtip člověk automaticky nebere vážně a je schopen historce odpustit kdejaký nesmysl, ale když už jej někdo sděluje jako rádoby fakt, nemůžu jinak než vypravěče chytat za každé slovíčko. Je ovšem vidět, že jde spíš o můj osobní problém, a ne o prohřešek vůči literárnímu bontonu. Každopádně ani zápletka příliš nezaujala, stejně jako rozebírání těžkostí, jimž je vystavena žena, nastupující do práce po mateřské dovolené – o to spíš, jde-li v její práci o zabíjení nebezpečných teroristů či ruských mafiánů, potažmo zachraňování světa před sofistikovanými počítačovými programy.

pohoda58
06.12.2021 2 z 5

Kniha mne moc nenadchla, ale dočetla jsem ji.

Opatov
25.02.2020 3 z 5

Tuhle knihu bych si asi sama nikdy nekoupila. Ale dostala jsem audioknihu. Přes počáteční skepsi musím říct, že Iva Pazderková povýšila knihu díky skvělému načtení na mnohem vyšší level a zachránila co se dalo. I když všechno se opravdu zachránit nedalo. Možná ocení spíše matky na mateřské. Druhá polovina je výrazně lepší.

Fifth Element
15.01.2020 2 z 5

Nebavilo mě to a tentokrát jsem dost vážně uvažovala, že tu knihu odložím. Ani poslední čtvrtina hodnocení nezachrání

85098211
27.11.2019 3 z 5

Začátek této knihy je absolutní katastrofa - nekonečná nuda a o ničem. Už jsem ji chtěla odložit, ale rozhodla jsem se jí přece jen dát šanci. Což se nakonec vyplatilo, protože se příběh opravdu dost rozjel. Ale ani tak to není kniha pro mě. Alexis je dost praštěná ženská, která si nedokáže vybrat, co je pro ni důležitější - zda její neobvyklé povolání nebo dítě. I když stále opakuje, že její malá holčička - no, jak taky jinak, že? ;-) Ty tři hvězdičky dávám za určitou čtivost, kniha se po určité době fakt nedala odložit, i když příběh sám o sobě je dost přehnaný a neuvěřitelný.

mirabl
21.11.2019 3 z 5

Ježkovy voči, bondovka pro kojící matky. Tohle se snad v mateřských centrech rozdává zdarma na vyrovnávání hormonální nerovnováhy. Bůh ochraňuj Její Veličenstvo anglickou královnu.

Hella
23.06.2019 3 z 5

Docela fajn počtení. Uvěřitelná agentka s povolením zabíjet. Bavilo mě to.

mikika
29.05.2019 4 z 5

hodně hluboce zašifrovaná oslava mateřství - skrytá uprostřed špionského románu. Vtipná alegorie na to, že každá máma se svými superschopnostmi vyrovná kdejakému špionovi...

PetraN17
14.05.2019 5 z 5

Parádní oddechovka, krásná obálka... pro maminy životní postřehy