Zabijákova hra

Zabijákova hra https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347621/mid_zabijakova-hra-gvJ-347621.jpg 4 69 22

David Slaton série

< 2. díl >

Když je vaše mise předurčena k neúspěchu, můžete ji začít považovat za hru. David Slaton vede poklidný život, má novou manželku a dům na předměstí Virginie. Má ale také velmi temnou minulost. Býval totiž kidon, nejnebezpečnější zabiják, jakého kdy izraelské tajné služby stvořily. Ve stejné době vrcholí mnohaletá práce geniálního vědce, jejíž výsledek přivádí Írán velmi blízko ke splnění dávného snu: disponovat jadernou zbraní. Mossad ví, že toho muže musí zlikvidovat, ale protože se do jeho řad infiltroval nepřátelský špion, zbývá ke splnění naléhavého úkolu jediná možnost: povolat zpět do služby Slatona. Někdejší kidon sice přísahal, že už nikdy nebude zabíjet, ale když se on i jeho žena stanou cílem útoku a musí prchat napříč Evropou, nezbývá mu, než své rozhodnutí změnit. Má za úkol připravit a provést plán na zabití nejstřeženějšího muže na světě. Úspěch mise je diskutabilní. Přežití nepravděpodobné. Teprve když Slaton začne hlouběji pronikat do labyrintu dění, napadne ho způsob, jak by mohl nebezpečnou operaci dovést ke zdárnému konci. Ano, je to postup nanejvýš riskantní, ale on se ho z nedostatku jiných možností rozhodne považovat za jakousi hru. Zabijákovu hru...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Thrillery

Vydáno: , Domino
Originální název:

Assassin´s Game , 2014


více info...

Přidat komentář

konicekbily
05.02.2023 3 z 5

Pokračování SUPERMANNA Z Mosadu se mi tam nelíbilo, první díl byl lepší. Přesto si další knihu přečtu. O špionážní válce agentů státu Izrael pojednává i spousta knih od autora Daniela Silvy. Při porovnání mého dojmu ze čtení mi připadá styl barvytějní a zápletky lépe propracované u pana Silvy.

ivousekk
12.04.2022 4 z 5

Dobre to bylo. Idealni pro vsechny, co maji chut na spionazni pribeh s excelentnim zabijakem Mosadu. Jsem zvedava na treti dil.


hankapimi
15.01.2022 4 z 5

Další špionážka s Davidem Slatonem, osamělým kidonem, kde nic není tak, jak to vypadá... Neočekávané zvraty byly uvěřitelné, napínavé a čtivé. Poutavá byla detailně vykreslená puntičkářská příprava na zabití pečlivě střežené oběti. Super, jdu na Zabijákovo mlčení...

Neopol
02.01.2022 4 z 5

Pokračování retro bondovky mě bavilo, hodně dobrý konec.

TeaPeter
13.08.2021 3 z 5

Proti minulému dílu bylo vše o hodně více přitažené za vlasy. Ne, to už nemůžu nazvat jen nadsázkou. První díl byl určitě lepší.

Janík511
12.09.2020 4 z 5

Překvapivý konec, kde vše bylo nakonec jinak než se zdálo. Jdu na poslední díl. Rozhodně zajímavá trilogie knih, který si zaslouží pozornost. Jen bych vytkla nezajimavou obálku, chtělo by to daleko lepší.

Atanone
31.08.2020 5 z 5

David má u mě opět za 5. Jednak jsem vždy měla slabost pro ty osamělé rváče a druhak je tohle zase dobře napsané, alespoň já tedy jsem spokojená.
Tentokrát byl úkol spletitý. Jak zabít někoho, koho zabít nemůžete?
Normálně pro mě bývají knižní série důvod přinejmenším k váhání, ale v tomhle případě si poslední díl budu asi syslit

Didi15
15.04.2020 5 z 5

Druhá kniha ještě o něco lepší než prvá , budu smutná až dočtu i poslední díl. Je to opravdu parádní . Nečekala jsem to .

Artep25
04.04.2020 4 z 5

Tak pokračování Dokonalého zabijáka se mi zdá ještě o fous lepší .Za mně super čtení .Těším se na třetí část .

cedos
19.01.2020 5 z 5

Další příběh Davida Slatona mě bavil, když vezmu v úvahu, že kniha byla napsána v roce 2014, pak je téma opravdu nadčasové a hlavně hodně aktuální. V souvislosti s tvorbou pana Larsona jsem se snažila zjistit datum jeho narození … ale nepovedlo se, asi je také v utajení. Dávám 5 hvězd a knihu doporučuji.

petrpospa
20.10.2019 4 z 5

O fous horší než první kniha. Ale možná jen díky většímu počtu náhodných řešení, které děj posouvají o kousek dál. Až z toho mám občas pocit, že Evropa je jen takový malý dvorek, kde se nedá zabloudit. Nicméně, pokud máte rádi příběhy s výrazným soliterem, kterým mossaďák bezesporu je, přijdete si na své. Jen čtěte a čtěte a na přemýšlení si dejte třeba nějakého Freuda

moudivlacek
25.08.2019 4 z 5

Skvělý příběh, i když mne se líbil víc ten první, zdál se mi více reálný. Ale na druhé straně - kdo může na sto procent říci, co doopravdy zvládne tajemný kidon Mossadu?
Jediné, co mě mrzí, je vývoj osobního života Davida.
Každopádně jsem zvědavá, co jej čeká dál.

biki
15.04.2019 5 z 5

Moje obavy o udržení vysoké laťky příběhu, které jsem vyslovila v komentáři k první knize v sérii, se naštěstí nenaplnily. Pokud je to vůbec možné, kniha je ještě akčnější, politické hrátky a skryté motivy ještě složitější, ale pro čtenáře stále velmi dobře přehledné. Romantická linka sice nechybí, ale její průběh i zakončení zcela odpovídá tomuto typu thrilleru. Také se mi líbil kontrast Davidových špiónských metod a metod klasické detektivní práce jeho švédského protivníka, takto detektiva již trochu starší školy, při jejich "jízdě" přes půl Evropy. Nejsem si ovšem jistá, zda název knihy vystihuje tento příběh - jeho celkové vyznění na mě působí spíš jako extrémně "vysoká hra patriotů" se zničujícími důsledky pro neinformované zúčastněné včetně tzv. vedlejších ztrát. A jsou tyto metody vůbec ospravedlnitelné?

Ramiel
16.03.2019 3 z 5

Přijde mi to jako takový slabší odvar knížek Daniela Silvy a jeho série o Gabrielu Allonovi.

oleg
15.03.2019 5 z 5

Jako první díl,napínavé,čtivé,možná bych to trošičku zkrátila ale mohu jen doporučit...

Shanib
29.07.2018 5 z 5

David Slaton je zkrátka dokonalý zabiják. Moc se mi líbí, jak je vždy o krok napřed před svými nepřáteli, aniž by to samotný čtenář tušil, dokud nenastane na pravá chvíle. Propracované od začátku do konce, jsou zde staré i nové postavy, malá romantická linka a jedna akce za druhou. A ten konec? Páni!

harena
27.02.2018 5 z 5

Není to samozřejmě psychologický román, aby byly postavy dostatečně prokreslené, hlavní hrdinové jsou kladní, ti druzí jsou záporáci, ale je to thriller, jak má vypadat. Napínavé, čtivé od začátku až do poslední stránky. Tak překvapující konec jsem opravdu nečekala, takže teď budu vyhlížet, kdy vyjde třetí pokračování Davida Slatona. Chcete-li si užít napínavé čtení, tak doporučuji, je to výborné oddechové čtení.

pavka88
27.02.2018 5 z 5

Mně se to moc líbilo, přesně takové počtení jsem chtěl a přesně to dostal. Čtu a čtu a nemůžu se odtrhnout, protože ten David je neustále v akci. Kdo má rád tento žánr, vřele doporučuji, určitě se nebudete nudit.

Tobík
27.02.2018 5 z 5

Chcete-li thriller, dostanete přesně to, do Zabijákova hra dává. Super dílo, stále se něco děje,stále akce, napětí, žádné hluché místo, až najednou jste u konce. Když je to thriller, má takto vypadat.

Hella
24.02.2018 3 z 5

Takový špiónský průměr, nic extra vybočujícího - neurazí, nenadchne.