Zabiják mráz

Zabiják mráz https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/133880/zabijak-mraz-133880.JPG 4 21 5

Svobodník Willi Drottner série

< 2. díl

Německá skupina armád Sever splnila úkol: probojovala se na leningradská předměstí a bylo jen otázkou několika dnů, kdy město dobude. V té chvíli se říšský Vůdce rozhodl odeslat tankové jednotky na jiná bojiště a město přinutit ke kapitulaci obléháním. Jedno z nejhloupějších rozhodnutí celé války tak přinutilo silné armádní seskupení zůstat na místě dlouhých 900 dnů.... celý text

Přidat komentář

pavels36
07.12.2019 5 z 5

Prostě se mi příběhy, historie, dějiny, fakta i trochu sci-fi z období druhé světové války velmi zajímá. Tento příběh a v podstatě oba díly co na sebe navazují mají hlavu a patu, nechybí tomu nic. Vychází ze skutečných událostí v bojích se Sovětským svazem z pohledu německého vojáka. Postavy jsou dějově totožné s realitou. Mám moc rád pana Nowaka a rád si přečtu další díla z jeho pera. Doporučuji ke čtení

PanzerVlcak
08.12.2017 3 z 5

Nedoporučuji číst žádnou z těchto fiktivních knih Helmuta Nowaka, dají se číst pěkně, ale z historického hlediska to není ono. Josef Frais často vnáší do knihy své subjektivní názory do knihy. Pokud si chcete přečíst dobrou knihu z tohoto válečného období, doporučuji Tažení v Rusku 1941-1945, či knihu Granátníci.


Stromolezci
06.09.2017 2 z 5

Průměrná knížka o válce v Rusku, na které unavují často se opakující autorovi názory na Hitlera, Stalina atd.

Elisa.Day
09.07.2014 3 z 5

Pro mě celkem zklamání. Nějak nevím, co bych si z toho měla odnést a za pár měsíců už si na nějakého Williho Drottnera nejspíš ani nevzpomenu. S takovým Remarquem se to nedá srovnat a i když i názvy ostatních knížek působí celkem zajímavě, nějak už na další knížku od imaginárního Helmutha nemám moc chuť. Dobrých válečných knížek je spousta, tahle mezi ně ale bohužel nepatří.
SPOILER:
Ještě musím dodat, že u knížek tohodle typu mám ráda jasné konce - buď ať jsou všichni v pohodě doma, nebo ať umřou, když to teda musí bejt, ale takovýhle otevřený konec, to mě teda vůbec nenadchlo.

Emilian566
05.06.2013 5 z 5

Dobře popsán život ve 2. světové válce. Kniha se mi velmi líbila.