Krutost

Krutost https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463966/bmid_krutost-qcU-463966.jpg 4 103 16

Zabiják démonů série

1. díl >

Život dobrosrdečného chlapce Tandžiróa, který se v období Taišó (1912–1926) živí prodejem uhlí, se jednoho dne obrátí vzhůru nohama, když jeho rodina padne za oběť démonovi a jeho mladší sestra Nezuko se sama promění v démonku. Oba sourozenci tedy společně vyráží na cestu, aby zjistili, jak z Nezuko udělat zase člověka, a zároveň se pomstili vrahovi své rodiny. Dobrodružství plné emocí a soubojů právě začíná!... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba , 2016


více info...

Přidat komentář

ariannpHm
16.12.2023 4 z 5

Hmmm..... z této mangy mám smíšené pocity. Hezký příběh, sympatičtí hrdinové, ale moc mi zde nesedí obrázky. Problém je to ale nejspíš jen můj. Manga se mi četla moc hezky, až na ty obrázky. 8/10

Kaneki_Ken
05.10.2023

Manga se začína tim že chlapec pod jménem Tanžiró. V jeden den Tanžiro prodáva uhlí v jiné město a kdy se vrácel byla tam tma a kdy se vrácel vzpoměl si že v noci oběvují se démoni a tak rychle běžel k sousedovi protože jeho dům byl blíž než jeho dům a jeho soused říkal o tom jak se démoni objevují a pak lehli si spát. Na druhé ráno šel zpátky domů a uviděl tam něco ale to se dozvíte v knize.
Hodnocení:
Kniha se mi hrozně líbila protože byli tam hezké obrázky jak tam bojují a byli hezké postavy


renda5135
29.08.2023 5 z 5

Zatím nemám celou sérii přečtenou, ale už první díl se mi líbil svou zpracovaností. Když se podíváme na mangy, tak ty nejlepší jsou právě ty s tou jednoduchou kresbou, jako třeba Naruto. Doporučuji všem, co chtějí začít číst mangy.

Atlantis
06.02.2023 3 z 5

Jako... tohle nebyl úplně dobrý začátek. Celé to na mě působí tak zvláštně amatérsky a povrchně. Kresba je doslova chabá, tady žádný nový Ateliér nečekejte. Skoky v ději jsou taky zvláštní, ale zase načrtnutý svět skýtá dost možností. Určitě zkusím ještě další díl, ale tohle byl standard nejhrubšího zrna.

Frizer
08.01.2023 5 z 5

Sérii mám kompletně přečtenou takže zkusím zhodnotit celý příběh. Kompletní série čítá 23 dílů, což je za mě ideální rozsah.

Sledujeme mladého Tanijira kterému démoni vyvraždí celou rodinu kromě jeho sestry. Tanijirova hlavní touha není jednoduše pomsta ale snaha o to vyléčit sourozence z tenat démoní "kletby". Tanijiro je lehce naivní ale jeho cíl a touha pomáhat lidem jsou velice sympatické.

Postupně se příběh rozroste do epických proporcí s mnoha postavami a antagonisty se kterými autor posouvá po šachovnice naprosto úžasně, tak, jak to snad umí je Japonci. U každé postavy se dozvíme její minulost a to co je žene kupředu. Oproti jiným příběhům se toho samého dočkáme i u většiny antagonistů, kteří jsou veskrze originální a zajímaví. Celý příběh se skládá z několika "arců" kde každý je výtečný, ale geniální je za mě " Pavoučí les" a "Vykřičená čtvrť". Autor se nebojí ani smrti mnoha hlavních postav, ale každá dává smysl. I když se nevyhneme pár "trapným" momentům tak jak je u mangy občas zvykem, stále se jedná o temné, dospělé, východní fantasy plné skvělých soubojů, zvratů a postav. Těším se až si celý příběh zopakuji.

Zakončení celé série je naprosto geniální a pokud byste narazily na Anime tak tam jde též o momentální špičku.

Celá manga se může kvalitou zařadit mezi ty nejlepší špičky žánru typu Vinland Saga nebo Fullmetal Alchemyst. Veliké doporučení všem manga pozitivním.

Zmiu
29.11.2022 3 z 5

Ze začátku mi komiksové sekvence přišly takové sekané, ale pak jsem se celkem začetla a těším se na další díly. V mangách jsem ještě pořád spíš začátečník, ale téhle sérii dám určitě šanci. Hlavně proto, že se těším na bojovníka v kančí masce.

Teraesa
11.08.2022 5 z 5

Napriek tomu, že nedávno som videla anime a tympadom to mám v čerstvej pamäti, tak v mnohých momentoch počas čítania som zadržiavala dych... Veľmi ma to chytilo a ďalšie časti čoskoro pribudnú do mojej knižnice!

klaraj093
14.07.2022 3 z 5

Moje již druhá manga série, není to vůbec špatné další díl určitě koupím…

Nale
06.05.2022 5 z 5

Kimetsu no Yaiba - jedna z nejlepších mang, jaké jsem kdy četla a také nejlépe nakreslená. Plná humoru, napětí, skvělých propracovaných postav a hlavně sourozenecké lásky, která zahřeje u srdce.

Tanjira a Nezuko si okamžitě zamilujete, stejně tak jejich cestu, která bude jedna velká emocionální dráha. První díly vás ani zdaleka namůžou připravit na to, co přijde.

Mangu jsem přečetla do poslední stránky, viděla anime, cosplaye, fanarty, nejspíš vše, co se dalo. Nemůžu nic než vychvalovat, autorku obdivovat a směle doporučit dál.

yaoiyuri
09.04.2022 2 z 5

Ok, tohle asi nebude pro mě. Jako úvodní díl mi to přišlo tuctové, nemastné, neslané… do příběhu mě to rozhodně nevtáhlo a nutkání přečíst další díl(y) to taky nevzbudilo. A kresba se mi místy fakt nelíbila. Tuhle sérii tedy oželím.

Lenka.Vílka
08.01.2022 5 z 5

"Nemáme to jednoduché, ale jsme šťastní. Život je jako obloha. Neustále se mění. Stejně jako nemůže být pořád slunečno, nemůže ani pořád jen sněžit. A po každém zničeném štěstí vždycky zbude jen pach krve."

Naprosto návyková záležitost. Věřím, že ta sapolepka na obálce není kec vydavatele, protože tohle je vážně dobrej materiál. Asi pro mladší čtenáře, protože mě osobně tam moc věcí nepřekvapilo ani příběhově nešokovalo. Ale je to prostě strašně dobře napsaný a nakreslený, že je těžký se v příběhu neztratit a totálně si ho neužít.

Příběh sourozenců, kteří sice mají těžký život, ale jsou naživu. Což se brzy změní. Tandžiró jako jediný přežije masakr ve své vesnici a z jeho sestry Nezuko se stane démon. Proto se s ní bratr vydá na cestu.

Je to úvod a povedený. Tandžiró chce sestře pomoci, ale když potká lovce démonů, změní to život oběma. Jsem zvědavá, co bude dál.

Kresba se mi moc líbila. Hezká, čistá, přehledná a poměrně dost krvavá. Hlavně poslední démonická třetina byla skvělá...

Ajinka126
28.09.2021 5 z 5

Naprosto úchvátné! Krásný příběh s výborným hlavním motivem a charaktery. Moje nová top manga.

robin9739
05.07.2021 4 z 5

Musím říct, že si tento démonicky příběh z Japonska odehrávající se v období Taišo (1912-1926), svůj úspěch zaslouží. Jde zde vidět, že se jedná o první pilotní díl. Seznámíme se s hlavním hrdinou ukáže se nám pár démonů i lovců, kteří proti nim bojují. Hlavní základ dějové linky je jasný, takže se pomalu a jistě rozjíždí celé toto krví a kusy démonů pokryté dobrodružství. Mně osobně se velmi líbí ten jednoduchý ale v tomto případě velmi důvěryhodný základ hlavní dějové linky. Sourozenecké láska, povinnosti staršího bratra k mladší sestře (sám mám mladší sestru), jenž Tandžira vede a motivuje k její záchraně.

Kresba má standardní manga parametry, líbí se mi detail na obličeje a emoce jenž svými pohledy vyjadřují. Kresba je dostatečně akční a krvavá, zaujal mně způsob přenesení docela originálního druhu boje na stránky této mangy. Na pohled pro mě velmi líbivý. Démoni dostatečně odpudivý ke kresbě nemám žádné výtky. Byla to příjemná četba a těším se na další díly.

Mickhesh
19.06.2021 4 z 5

Entré aneb první díl :-) 70%

jonyrico
29.05.2021 4 z 5

Krutost, jak se první díl jmenuje, představuje Tandžiróa, mladého chlapce na prahu dospělosti, který se láskyplně stará o svou rodinu a neváhá podat pomocnou ruku každému, kdo ji potřebuje. Když ale jednoho dne o vše přijde, musí se vydat na cestu, na jejímž konci bude krev, smrt a zkáza, ale také odplata, vykoupení a ochrana nevinných. Démoni z knihy jsou prakticky ve všem podobní našim známým upírům. Živí se krví, ale i masem, množí se nakaženou krví, nesnáší slunce a zuby mají, jak kdyby si je půjčili od Drákuly. Drobné rozdíly však mezi nimi je možné najít.

bookbypatrik
22.05.2021 3 z 5

Chytlavá, napínavá a čtivá manga, která mě ale svým příběhem až tak neohromila. Bylo to hlavně kvůli tomu, že se teprve vše rozjíždělo. Každopádně se těším na další díly, vidím v sérii velký potenciál!

Štítky knihy

manga

Autorovy další knížky

Kojoharu Gotóge
japonská, 1989
2021  88%Krutost
2021  88%To ty...
2021  86%Vzchop se!
2022  89%Soud Pilířů
2021  89%Nezlomitelné ostří

Kniha Krutost je v

Přečtených126x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených11x
Knihotéce51x
Chystám se číst12x
Chci si koupit3x
dalších seznamech2x