Zabiják

Zabiják https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30963/zabijak-30963.jpg 3 23 7

Uslyšel dobře známý zvuk. Cvaknutí zavíracího nože. Pak ucítil na tváři jeho špičku, která se zarývala hlouběji do masa. Začala mu téci krev. Obratně ovládaný nůž začal hbitými pohyby odřezávat z Wellerova obličeje kůži. Objevilo se svalstvo čela a tváří. Když hrot nože dosáhl k wellerovu krku, bylo už po něm Muž s nožem odřízl poslední kousek tkáně a vsunul pod kůži dva prsty, jako by to byla maska. Pomalu ji začal stahovat. Okolo očí si musel pomoci ostřím nože, ale pak už odpadla v jednom kuse. Mokrý cár kůže. Muž se obrátil k přihlížejícím a pozvedl masku nad hlavu jako jakousi bizarní trofej. Ostatní přistoupili k mrtvému Wellerovi a začali ho svlékat. Pak se dali do práce. ... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Studio dobré nálady - nakladatelství Kredit
Originální název:

Assassin , 1988


více info...

Přidat komentář

Meda77
22.11.2021 3 z 5

Napínavý akčňák od autora Slimáků. Taky tu najdete hromadu krevního barviva na všech možných stranách v několika dějových linkách. Není to špatné. Samozřejmě s odstupem času bude hodnocení asi nižší, hold konkurence.

topipig
09.08.2018 3 z 5

Úvod knihy je parádní a mysteriózně se rozjíždí, aby se do příběhu přidaly mladí bezďáci, kteří masakruji bohatší vrstvu a k tomu ještě gangsteři, mafiánský "čistič", který šéfy gangů nemilosrdně likviduje a navrch nás čeká ještě romantická zápletka mezi milenkou jednoho bosse gangu a jeho pohůnkem. Takže děj skáče sem a tam, nejvíce se však odehrává mezi gangsterskou společností. Škoda, že málo prostoru dostanou shnilé živé mrtvoly, které si odřezávají z různých obětí kusy kůže, aby mohly zakrýt svoje shnilé obličeje a mohly vykonat pomstu, na kterou čekaly dva roky. Kniha se však čte dobře, Shaun Hutson je mistr v nechutnostech a krvavosti, kultovní Slimáci však zůstávají nepřekonáni.


trudoš
07.04.2015 2 z 5

Splatterpunk je fajn, když se přidá nějaký ten logický děj. K čemuž zde bohužel nedojde. Zápletky se sice dočkáme, ale ta je proměnlivá jako barvy na semaforu. Stejné je to i s postavami. Ono ani tak nejde o to, že nemáte komu fandit, protože všechny figury jsou tak nebo onak bezpáteřní zločinci, ale spíše o proměnlivost jejich charakterů a o chaotičnost, s jakou přicházejí a odcházejí na scénu. Děj kmitá mezi motivy, evidentně zrovna podle toho, co autora právě zaujalo, a přitom mu jde o jediné - připravit scénu pro další a další střelce, kteří vyrobí další a další mrtvoly, aniž by to mělo nějaký, byť sebehloupější, smysl. Nakonec ani strohost vět, ani překotný spád, u mě nijak neproměnily výsledný dojem chaotické nudy.

doktorking
11.03.2013 1 z 5

další zbytečné dílo na poli rádoby hororu a neuvěřitelná slátanina

Thekasumi
19.10.2012 3 z 5

Musím říct, že tahle kniha mě poměrně zaujala. Jsem ten typ, co si potrpí na přehnaně krvavé a nechutné scény, přestože až horrorem to nazývat je možná přehnané. :) Jako půlnoční čtení to dokázalo zabavit a ten Nehappyend potěšil. Takže hodnotím průměrem. :)

eraserhead
25.09.2012 1 z 5

Ech, tohle je hodně slabý, tendenční a neoriginální příběh. Hlavně jaksi nevyrovnaný, autor jako by nevěděl, co chce psát - zombie horror nebo gansterskou romanci? V každém případě, ani jedno z toho neoplývá originalitou ani zájmem. Je to jednoduché, prosté a moc všední. Tři hlavní dějové linie (zombíci, vyloupnuvší se z trosek paneláků a prahnoucí po pomstě, skupinka Mansonových následovníků, která vraždí bohaté a prostý gangster, který píchá kočku svého bosse) se slijou v jeden tím nejhloupějším, nejvědnějším a nejvyčpělejším způsobem. Horror? Takřka ani náhodou. Asi jako kdyby se v Pravidvé romanci Tonyho Scotta na pár minut zčista jasna objevilo pár zombíků, někoho sežrali a pak zase stejně rychle zmizeli. Tady se objeví snad jen proto, aby to mělo horrorový nádech. Gangsterka ať už akční nebo romantická, Asi jo, ovšem ta nejvšednější, jaká vás napadne. Všechno je strašně uhlazené, předvídatelné a přesně takojé, jak by jste od podobného příběhu čekali. A to evidentně není dobře.
V jednom jediném případě by na této knize mohlo být něco vysoce kladného. Pokud by jste jeli vlakem dejme tomu z Chebu do Ostravy a na nádraží v Chebu by jste zjistili, že jste si nevzali nic na čtení, ale ve stánku narazili a koupili tuhle knihu. Těch přes deset hodin cesty by vám kniha docela zpříjemnila, Čte se totiž rychle, lehce a nemusíte u ní moc namáhat mozek. Tak je jednoduchá. To je jeden jediný případ, kdy bych byl ochoten ji nějak vysoce ocenit.

Bytost na cestě
18.01.2012 3 z 5

Kniha, při které leze mráz po zádech. Alespoň před 11 lety jsem to tak hodnotila :-)

Štítky knihy

vraždy

Autorovy další knížky

Shaun Hutson
britská, 1958
1992  75%Slimáci
1993  60%Zabiják
1993  63%Obete

Kniha Zabiják je v

Právě čtených1x
Přečtených32x
Knihotéce38x
Chystám se číst6x
Chci si koupit1x
dalších seznamech2x