Žabí polibek

Žabí polibek https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357326/bmid_zabi-polibek-D7D-357326.jpg 4 29 12

Chudinka princezna Anya je nucena žít s novým manželem své ďábelské nevlastní matky, stejně ďábelským nevlastním otcem. Sužovaná politováníhodnou schopností zlomit kletby kouzleným polibkem. A přinucena utéct, když se její nevlastní otec rozhodne, že chce království jenom pro sebe. Za pomoci loajálního mluvícího psa, chlapce uvězněného v těle žabáka a několika neuvěřitelně zlomyslných čarodějů se Anya vydává na výpravu, která pokud dopadne dobře, navždycky osvobodí její zemi – a naučí ji pár věcí o používání síly a o tom, že přátelé jsou to nejdůležitější na světě.... celý text

Literatura světová Pro ženy Dívčí romány
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Frogkisser , 2017


více info...

Přidat komentář

Padla Hvezda
03.02.2024 4 z 5

Hrozně moc hezká knížka, ale cca 1/2 je za trest. Ta se fakt šíleně vleče, pak už je to zábava, docela jsem se i zasmála. Je to takové parodicke, pohádkové a hrozně miloucke fantasy.

Luigi1
19.05.2023 3 z 5

Pěkný příběh,který byl zbytečně prodlužovaný zpíš to uškodilo než pomohlo


trudoš
11.01.2022 3 z 5

Milá humoristická fantasy, která mi v mnohém připomněla ty nejlepší kousky Johna Morressyho. Jenže Garth Nix se nezapře a jak to všechno pěkně rozehraje, tak to celé nakonec nudně uhraje do autu. Tím chci říct, že prakticky celá výprava princezny Anyi je skvělá, včetně různých odboček, kdy se na hrdinku nabalují další „proměněnci“, jenže jakmile dojde na finále, zůstane autor u obehraných témat, jako je boj proti tyranovi, práva chudého lidu a bitva hodných proti špatným. Nejde přitom o to, že by pan Nix příběh špatně uzavřel, jen mu jakoby došly nápady či smysl pro humor a z poslední třetiny románu se rozhodl udělat klasickou epickou fantasy. Zpětně mi vadila také nevyužitá linie s proměněným princem a celá ta anabáze s mluvícími psy, jež byla v příběhu jen pro okrasu. Milovníci čtvernohých slintalů si ovšem přijdou na své. No a jako zástupci ošklivější polovičky lidstva mi pak bylo líto, že všechny podstatné party zde rozehrály holky a kluci jsou tu jen pro legraci nebo pro zlost.

petulkapeta
06.06.2021 3 z 5

no..podle mě přiběh mohl byt i kratší..zbytečně byl zdlouhavy,začatek mě nadchl,ale pak se mi to vleklo a vleklo a vleklo...ale přiběh sam o sobě zajimavy a pěkny...

Etule
01.03.2019 4 z 5

Tak od téhle knihy jsem tak nějak vůbec nic nečekala a dostala jsem toho tolik. Odvážnou princeznu, přerostlého mloka, vydří slečnu a! mluvícího psa. Moc hezká pohádka, která se příjemně četla. Ačkoliv už jsem na pohádky velká, tohle se četlo jedna radost. Určitě zkusím i další autorovo knihy, až se k nim tedy přes ten dlouhý seznam knih na čtení dostanu. :)

handulli
28.10.2018 4 z 5

I když jsem už hodně mimo žánr dětských knih, rozhodla jsem se knihu nejdřív přečíst než jí koupím jako dárek pro neteř. Když přihlédnu k tomu, že je to spíš dětská kniha, tak je to 3,5*, ale nakonec jsem to zaokrouhlila nahoru. Přecijen má kniha nápad, spád a až na ten úvod, který mě nebavil než se vydali na Výpravu a závěr, ve kterém se i na YA fantasy poměrně snadno vypořádali s Rikardem, se mi příběh líbil.

Morgana
04.10.2018 4 z 5

Naprosto skvělá pohádka pro děti :). Po Starém království nebo Klíčích, je to samozřejmě slabý odvar, ale je potřeba vzít v potaz, že kniha je určená pro děti. Z tohoto hlediska pak pro mě byla kniha, jak prakticky každá kniha autora co jsem četla, geniální. Relativně jednoduchá, ale ne úplně běžná a tuctová myšlenka dějě oživená o hodně postav a vedlejší zápletky. Malé děti si z toho vezmou jen to hlavní, ty starší se začnou učit vnímat víc věcí najednou a zároveň pro rodiče, co knihu dětem čtou, to není ten nudný klasický příběh a jsou schopni si ho užít také. Za mě z pohledu dětské knihy, jednoznačně super :).

danyinsidebooks
24.08.2018 2 z 5

2,5*
Tvorbu Gartha Nixe mám hodně ráda, ale tohle pro mě bylo zklamáním.
Napad zněl skvěle, ale příběh mi přišel takový... plytký. Nedokázala jsem se ztotžnit s žádnou postavou a vlastně mi bylo jedno, jak to skončí.
Ale co musím ocenit je opět styl psaní a to, že hlavní hrdinka nebyla taková ta typická badass, ale bála se, měla pochybnosti a tak.

maca5449
18.08.2018 2 z 5

Nedočteno.

Mám ráda fantasy výpravy, mám ráda, když se do příběhu zamotává víc postav, které mají na pozadí svůj vlastní dojemný příběh, ale tohohle bylo zkrátka všeho moc a navíc příliš v dětské rovině. Na jednu stranu mě autor nenechal ani chvíli oddechnout, protože se pořád něco dělo. Na druhou stranu, to, co se dělo nebylo nic, co by mě ke knize přikovalo.

Roztomilá pohádka pro děti, které ale stejně nejspíš neudrží pozornost (jako já), kvůli velkému množství postav a neklesajícímu spádu děje.

Manifest blech
14.08.2018 2 z 5

Příjemné kouzelné vyprávění klasického příběhu trochu jinak.

knih.sasa
07.08.2018 3 z 5

Moc pěkná fantasy YA. Chytrý mluvící pes, bláznivý a bázlivý knihovník, k tomu odvážná princezna s nafoukanou sestrou a otčímem, který se jí chce zbavit. Dobrodružství může začít. Pohádek, kdy je potřeba zachránit ne princeznu,ale prince nebo víc princů, je pomálu a tahle je povedená. Určitě doporučuji, pěkně se čte, překlad je povedený. Pro mě nic objevného, ale já už toho mám přečteno na toto téma moc.

Clerien
19.06.2018 5 z 5

Tato knížka není temná jako Sabriel či Abhorsenka, je psána s hravostí a lehkostí, inspirována pohádkovými příběhy. Dostala jsem ji jako dárek a zařadila ke svým ostatních knížkám od tohoto autora. Jeho knížky čtu s požitkem, neužívám si jen zápletku příběhu, ale samotný styl psaní. Mohu jen doporučit.

Štítky knihy

australská literatura pro mládež fantasy

Autorovy další knížky

Garth Nix
australská, 1963
2004  84%Sabriel
2005  77%Pan Pondělí
2006  89%Abhorsenka
2005  87%Lirael
2002  83%Pád

Kniha Žabí polibek je v

Právě čtených2x
Přečtených36x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce39x
Chystám se číst25x
Chci si koupit7x