Zábavný průvodce sluneční soustavou

Zábavný průvodce sluneční soustavou https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391924/bmid_zabavny-pruvodce-slunecni-soustavou-FdH-391924.jpg 4 10 4

Vydejte se na dovolenou do vesmíru. Nyní už se nemusíte bát vycestovat za hranice možností, protože tato kniha vám bude na cestách výborných společníkem. Zábavný průvodce sluneční soustavou plný barevných ilustrací a faktických vědeckých poznatků je nezbytným vybavením každého zvídavého vesmírného dobrodruha. Skvěle vás připraví na cestu do vesmíru, poradí, jak se kam dostat a co můžete ve vybrané destinaci podniknout. Je plný fascinujících faktů o vesmíru, hlavně o planetách naší sluneční soustavy a jejich měsících.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Vesmír

Vydáno: , CPress
Originální název:

Vacation Guide to the Solar System: Science for the Savvy Space Traveler! , 2017


více info...

Přidat komentář

Atlantis
17.09.2022 4 z 5

3,5* Krásné ilustrace, dost podrobných a zajímavých informací, líbilo se mi, že zkoumáme třeba i jednotlivé měsíce planet. Ale težce mi nesedl ten hlavní tahák této knihy, tedy že jde o jakéhosi fiktivního turistického průvodce. Hodně jsem pak totiž zpochybňoval jednotlivé informace. Je to tak vážné, nebo to mám zařadit do ptákovin typu surfování na Venuši? A to dost rušilo jinak zajímavou četbu.

parxel
29.04.2022 5 z 5

Tato kniha seznamuje čtenáře formou fiktivního cestovního průvodce s naší sluneční soustavou. Mísí se v ní fakta o jendotlivých planetách a jejich měsících s představami o tom, co by jste na té či oné planetě nebo měsíci mohli vidět a zažít. Přestože část uvedených údajů je pouze hypotetická, tak není samoúčelná. Přibližuje čtenářům odlišnosti pobytu v prostředí, které má jinou gravitaci, atmosféru atd.

Na knize oceňuji zejména její formát a snahu o předání nezáživných informací zábavnou formou. Za mírné negativum považuji relativně málo názorných fotografií. V dnešní době lze samozřejmě spoustu informací a fotografií dohledat na internetu, ale podle mne by této knize prostě pár obrázků navíc slušelo.

Knihu bych doporučil všem zájemcům o astronomii, kteří se chtějí seznámit s naší sluneční soustavou netradičním, ale z mého zajímavým způsobem.


Zmiu
07.09.2020 5 z 5

Knížka, u které se můžete poučit, pobavit, ale také zasnít a vypravit se do všech možných koutů sluneční soustavy. Krásně jsem si vše představovala, a tak rozčarování z návratu na Zemi prožívám spolu s vesmírnými cestovateli.

TheRaven
20.10.2018 4 z 5

V rámci možností asi nejlepší způsob, jak čtenáři předat opravdu nemalé množství jinak docela „suchých“ informací o sluneční soustavě. Pochvalu si krom námětu a jemného humoru zaslouží především ilustrace, zejména upoutávky na cestu k jednotlivým planetám vyvedené ve stylu art deco.