Za zrcadlem

Za zrcadlem https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/175865/za-zrcadlem-175865.jpg 3 150 32

Za zrcadlem série

1. díl >

Má dar. Pronásledují ji. Je tvoje matka. A kdo jsi ty? V životě patnáctileté Juli má všechno svá pravidla. Vybočovat je nebezpečné, kdo neodpovídá normě, toho sledují. Ale pak Julina matka zničehonic beze stopy zmizí a její otec se třese strachy. Juli postupně začne odhalovat všechna rodinná tajemství: Máma je jedna z mála víl, kterých se společnost Normality obává. Má totiž zvláštní schopnosti. Je Juli taky taková? Společně se svou novou kamarádkou Ksy a jejím bratrem Ivanem se vydá pátrat – po zmizelé matce, po zakázaném vílím světě a po pravdě o sobě samotné.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Spiegelkind , 2011


více info...

Přidat komentář

kubakubikula
30.01.2019 4 z 5

Kniha se četla dobře, ale hlavní hrdinka mi přijde úplně hloupá. Kniha má obrovský potenciál, ale je nevyužitý,bohužel.

JitulHa
01.03.2018 4 z 5

Světem Juli je normalita, kde je vše pevně dáno. Nestěžuje si, je spořádanou studentkou lycea, ale jednoho dne její matka zmizí a ona netuší čemu věřit, a začíná pochybovat o svém dosavadním životě. Příběh to byl zajímavý. Místo, kde se děj odehrával, bylo promyšleno do sebemenšího detailu, což odráželo autorčinu jasnou představu o příběhu. Stejně tak byla dobře zpracována změna v úsudku hlavní hrdinky. Příběh byl jako dobrodružná cesta, která pomaloučku začínala dávat smysl. Avšak ve chvíli, kdy se zdálo být všechno jasné, to autorka dokázala smést jednou jedinou větou.


vlkove
19.11.2017 1 z 5

Kniha je o úplně jiném tématu než jsem čekala. Anotace je zkreslující a člověk nabývá dojmu že půjde o normální dnešní svět a společnost + trošku fantasy světa, plného víl a magie. Krásná obálka, dobrý nápad, špatné zpracování, špatně postavený svět, který popisuje trošku jinou společnost a jiné fungování normálního života než dnes opravdu je. V knize najdeme, roboty, organizovanou společnost a zmínku o trošku jiných vílách, než na které jsme z fantasy knih zvyklí.
Kniha mi nesedla a popravdě mohu doporučit mnoho jiných a dobře fungujících příběhů o vílách, které stojí za přečtení a mají hlavu i patu.
Knihu nedoporučuji.

Napůlanděl
29.04.2017 4 z 5

Pěkná oddechová kniha...Čte se rychle a úplně vás odpoutá od okolního světa...Je to pěkný únik od reality...Při čtení této knihy vypnete mozek a vypaří se vám z hlavy myšlenky, starosti a zaměříte se jen na čtení...Ano, není to žádná suprová kniha, ale na odpočinek postačí...

janusss
22.02.2017 1 z 5

Přiznám se, že jsem od toho čekala mnohem víc. Celá ta kniha byla vlastně o tom, že se Juli vzteká že nic neví, tím pádem my také nic nevíme a až ke konci se to trochu rozjelo. Za mě nic moc.

Tofinka
18.02.2017 3 z 5

Ke knize jsem se dostala jen náhodou...
Díky obálce a anotaci jsem si knihu zamilovala, ale popravdě jsem od knížky čekala něco víc.
Ale i přesto, že kniha nebyla úplně podle mých představ, mě to neodradilo od shánění druhého dílu této knihy.

mirkol
25.11.2016 3 z 5

Podle anotace, možná i obálky, jsem čekala něco víc. Ale i přesto, že mi ze začátku přišel děj zdlouhavý a nezajímavý, se příběh rozjel a bylo to lepší. Avšak stejně mi přišlo, že se v první části nic moc nedozvíme. Druhý díl si přečtu, protože vždycky je šance na zlepšení a navíc - četla jsem i horší.

anniesvam
28.09.2016 3 z 5

Podle anotace jsem usoudila, že tato kniha bude pecka. Opak je pravdou. Chování hlavní hrdinky se mi protivilo. Její neustálý vztek kvůli zbytečnostem a jednání, neohleduplnost a zabedněnost mě vytáčela. Některé pasáže knihy mi přišly dost podivné. Na druhou stranu se mi hned zalíbila Ksy, pravděpodobně byla důvodem, proč jsem tuto knihu dočetla. Nápad s obrazy je asi to nejzajímavější na této knize. K mému hodnocení nepřispělo ani to, že autorka se na konci rozhodla přejít z psaní v minulosti na psaní v přítomnosti, bilo mě to do očí. Dlouho jsem přemýšlela kolik hvězdiček dám a rozhodla jsem se pro 3. Jedna za originalitu s obrazy, jedna pro Ksy a její charakter a poslední za obálku, aspoň bude na poličce dobře vypadat.

vandalindakova
14.08.2016 3 z 5

Když jsem knihu četla, nevěděla jsem, co si o příběhu mám myslet. Pořád jsem cítila, že mi to nějak nesedlo. Až postupně ke konci jsem se do děje dostala pořádně. Rozhodně je kniha dost rozdílná od ostatních podobného žánru. Ale myslím si, že je to dobře, že se liší. O tématu víl se tolik nepíše, je to asi druhá kniha, kterou jsem na toto téma četla. Takže velké plus za originalitu, ta je v dnešní době dost důležitá. Čím dál víc potkávám knihy okopírované z jiných příběhů a jsem ráda, že tato mezi ně nepatří. V první polovině mi kniha připomínala styl psaní Jacqueline Wilsonové, kterou jsem v dětství milovala. Možný SPOILER: Juli se najednou ocitla mimo svůj zvyklý život, ničemu nerozuměla a nikdo jí nechtěl nic vysvětlit. Svět Normality byl dost příšerný, utlačování jakýchkoliv osobností. Její otec byl korunovaný sobecký idiot. Asi to zdědil po mámě. Na druhou stranu jsem hrozně měla ráda Ksy, alespoň se něčím vybočovala a nebyla jako ostatní v davu. Jsem zvědavá, jak se bude vyvíjet další díl.

Domi.Miky
04.08.2016 5 z 5

Skvělá :D

Vlče
10.07.2016 5 z 5

Vřele knihu doporučuji všem, co znají alespoň trochu svět Banality (zde přeložen jako Normalita) a Changelingy z World of Darkness. Přijde mi, že z WoDka autorka vycházela, ale je to jen moje domněnka, neboť vše v příběhu Juli nesedí se světem WoD, ale to nevadí. Za to dávám velké plus! :3
Ti, co ví o co se jedná, propadnou příběhu podobně jako já (není to dlouho, co proběhl LARP na motivy Changelingů v Rosicích a já se jej účastnilo, velmi mi to připomnělo odehraný příběh našich dětí z ústavu. ACH!)

Takže za mne: doporučuji, je to čtivé, podmanivé a zajímavé.
Banalita je svět nudy a ubíjení jakéhokoliv samostatného myšlení a kreativity. Juliino chování přesně vykresluje myšlení člověka žijícího jen a pouze v Banalitě. Nevybočovat, držet se v proudu, nezajímat se... být produktivním členem společnosti, která se ale zajímá jen o celek a ne o jednotlivé svoje části...
Už abych sehnalo druhý díl!

nikityniki
03.07.2016

knižka je deprimující a nektera mista jsou zlouhava a nudna alepresto sem knizku docetla.

FlakeWhite
24.06.2016

Kniha mě moc nenadchla a ani jsem jí nedočetla. Ani mi moc nesedl styl psaní.

annamc
09.06.2016 2 z 5

Knížku jsem ani nedočetla.Skončila jsem u 162 stránky.Prostě mě nebavila.Rozhodně zajímavý námět,ale mě prostě nezaujala
Za Ksy dávám 2*

ema8490
10.03.2016

Ehm!!! Jsem jediná, která si všimla, že autorka někdy ve druhé části prostě přeskočila z minulého do přítomného času a už to tak nechala?

TerkaKasparkova
27.11.2015 4 z 5

Kniha by byla naprosto užasná kdyby tam byla alespoň mentší lovestory

Emma8
07.09.2015 3 z 5

Zdálo se mi to takové zvláštní...no tento první díl je tedy rozhodně lepší, něž ten druhý.
Je například docela HODNĚ DIVNÉ, když ani hlavní hrdinka neví, kde bydlí její matka v týdnech, kdy je ona s otcem.

Aléda
01.09.2015 4 z 5

Nic extra to teda fakt nebylo. Asi jsem očekávala víc, ale i tak knížka nebyla špatná. Kdyby nebyla Juli tak natvrdlá, tak by to bylo asi o trochu lepší..
Ale co mě nejvíc zaujalo: víly tam nebyly ty dokonalé a krásné stvoření, vlastně byly na okraji společnosti, lidmi nenáviděný a pronásledovaný. Sloužily jako nadávka: "Ty vílo!" :D To mi přišlo jako opravdu skvělý nápad. Takže dávám 4*

RosMeggie
28.01.2015 4 z 5

Tato kniha je rozhodně dost originální a prostě mě se líbila... :D... Byla neuvěřitelně čtivá a to já ráda... ;)... To je ode mě vše... :/

S láskou
Rose

snilek.holka
28.10.2014 2 z 5

Za zrcadlem ve mě zanechalo rozporuplné pocity. Nápad to není špatný, ale jeho zpracování mě dost mátlo. Do plno věcí jste prostě musely skočit po hlavě bez nějakého vysvětlení či uvedení do světa o kterém tato kniha vypráví. Často jsem se ztrácela a nevěděla jsem jestly jsem náhodou něco nevynechala. A nakonec to zjištění na kterém hlavní hrdinka pracovala v podstatě celou knihu, jsem já věděla už od poloviny. Některé myšlenky jakoby nebyl dotažené dokonce. Navíc na mě trochu zmateně pusobilo to jak na začátku autorka charakter některých postav vykreslila a nakonec se chovaly uplně jinak. Nesedělo mi to.Nebudu to zbytečně obkecávat, ale myslím, že další díl si už nepřečtu.