Za sobolem na kraj světa

Za sobolem na kraj světa https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46378/bmid_za-sobolem-na-kraj-sveta-5XV-46378.jpg 4 15 2

Землепроходцы (Průzkumníci) Vyprávění o bouřlivých výpravách za bohatstvím východních okrajů Ruska. Příběh je románovým zpracováním historie objevení a dobývání Kamčatky za vlády Petra I. v Rusku v letech 1696 až 1737. 1. vydání.

Žánr:
Dobrodružné , Pro děti a mládež

Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Землепроходцы , 1976


více info...

Přidat komentář

Adapa
02.02.2021 4 z 5

Střípky příběhů z prvních let ruské Kamčatky. Velice zajímavá knížka, která mě příjemně překvapila. Nejprve sledujeme osudy mladého Vladimira Atlasova, který přichází na Kamčatku, stává se kozáckým důstojníkem a nakonec i místodržícím Kamčatky. Poznáváme domorodé obyvatelstvo, názory kozáků, krásnou přírodu. Atlasov ustupuje do pozadí a na scéně se objevuje mladičký rusko-polský kozák Ivan Kozyrev, který je okolnostmi donucen ke vzpouře proti Atlasovovi. A jako třetí hlavní postava se objevuje kozák Kuzma Sokolov, který je pověřen dokázat, že se dá doplout na lodi z Ochotsku na Kamčatku. Tito tři hlavní hrdinové v průběhu cca 20 let potkávají na své životní pouti různé historické postavy z dějin Kamčatky, Ochotsku a Jakutsku. Pro českého čtenáře poněkud netradiční prostředí, které ale dovede zaujmout. Škoda, že knížka nebyla objemnější a nesledovala více postavy všech postav. Rozhodně všem doporučuji.

hetzerjoke
24.05.2017 2 z 5

U knížky mě velmi bavila téměř všudypřítomná akce, která celý příběh příjemně oživuje. Nenásilnou formou vedlejších dějových linií se zde rozvíjí obraz osidlování sibiře nejen z pohledu kozáků. Pro fanoušky historie námět neohraný, pro ostatní zajímavá vstupenka do světa nekonečných plání, divokých kmenů a všemocné přírody. Do světa dobrodružství.


Štítky knihy

dobrodružství dobývání, dobyvatelé Kamčatka lovci

Autorovy další knížky

Arsenij Vasiljevič Semjonov
ruská, 1935 - 1976
1983  72%Za sobolem na kraj světa
1974  0%Milující ženy

Kniha Za sobolem na kraj světa je v

Přečtených19x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce29x
Chystám se číst3x
Chci si koupit2x
dalších seznamech2x