Mezi dvěma světy

Mezi dvěma světy https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/465032/bmid_mezi-dvema-svety-9lp-465032.jpg 4 100 32

Když se mladá novinářka Ava rozhodla odhalit temná tajemství Overtounské usedlosti, netušila, co všechno tím způsobí. Zprvu vřelé přivítání se brzy změnilo ve studenou sprchu odmítání a ústrků. Když ale Ava narazí na tragický příběh dívky, která v usedlosti kdysi žila, pochopí, že není cesty zpět. Dům má svá tajemství a udělá cokoliv, aby si je udržel. Ale Ava dá všanc svůj život, aby je odhalila… dokáže však obětovat i své nenarozené dítě?... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

The Thin Place , 2021


více info...

Přidat komentář

veronika4001
30.03.2024 5 z 5

Je v rodině nějaká nemoc?
Potřebovala bych vědět rodinnou anamnézu.
"Podle Starých Keltů existují místa, ve kterých je vzdálenost mezi naším světem a záhrobím kratší než jinde. Propustná místa."
Overtoun a starý most za ním; most, který se tyčí nad roklí zámečku Overtoun House je místem psích sebevražd.
Příběhu hodně pomohlo, že vycházel z pravdivých skutečností; jedná se o tři dějové linie, ke konci na sebe navazující a propojené v jedno dějství.
Za námět hororového žánru a vcelku dobře pojatý scénář, který mísí keltskou mytologii navázanou na historické místo tragických událostí s profesí a problémy současného života novinářky Avy a její rodiny, hodnotím knihu velice kladně.

Mona7741
15.01.2024 4 z 5

Já jsem byla z knihy nadšená. Velké plus, že toto strašidelné místo opravdu existuje. Dohledané fotografie dodaly knize autentičnost.
Jednu hvězdu nakonec ubírám za vcelku předvídatelný závěr a také za to, že jsem čekala více tajemna a překvapení.


mischamys98
04.01.2024 4 z 5

Mám ráda příběhy, kde se prolíná přítomnost s minulostí. Ačkoliv rozuzlení příběhu nebylo zase tolik překvapivé, jak jsem si představovala, tak se kniha dobře četla a děj příjemně ubíhal. A pokud jde o rodinu hlavní hrdinky, tak ta mi taky lezla na nervy. :D

essene
05.12.2023 4 z 5

Pěkná kniha

Datr1
16.11.2023 3 z 5

prvních 70 stran jsem přemýšlela, že knížku odložím, ale pak už se to začalo vyvíjet a poslední třetina byla téměř napínavá. Ale nenašla jsem tam žádnou postavu, kterou bych si oblíbila a celkem to byl děj dost podivný.

VítVápno
13.09.2023 3 z 5

Za prvé mi vadí že tam jsou dvě části minulosti a pak je ta současnost hrozně se to plete kdyby tam byla jenom jedna část minulosti a pak část současnosti tak by to bylo lepší. Hlavní hrdinka Ava mě štvala celou knížku chovala se Sobecky. Námět dobrý ale chtělo si dát na tom více záležet. Za mě bohužel průměr 3/5 hvězdičky.

Shindy
30.08.2023 5 z 5

Za mě moc pěkná kniha, co se četla jedním dechem. Už tak od 1/4 knihy jsem pomalu tušila "odkud vítr vane", a tak pro mě závěr knihy nebyl takovým překvapením, přesto jsem si knihu užila.

Janík511
22.08.2023 3 z 5

Těšila jsem se a upřímně čekala jsem něco jiného. Naštěstí měla jen málo stran, jinak bych ani možná nedocetla. Za mě zklamání.

Ťapulka
15.08.2023 4 z 5

Souhlasím s Kami33. Kapitoly týkající se minulosti byly zajímavé, čtivé, hezky napsané. Současnost byla nepravděpodobná, laciná a požitek z knihy snižuje. Přesto jsem si knihu přečetla ráda, užila si ji jako oddechovou literaturu. Vyhledala jsem si díky ní i informace o Overtounu a propustných místech.

Kami33
15.07.2023

Přečetla jsem a jsem dost zklamaná. Možná kdyby autorka psala pouze tu část, která se týkala minulosti, tak by to bylo dobré. Ale bohužel, je tu i druhá část knihy a ta je podle mě zoufalá. Všichni se chovají nepravděpodobně, divně, nelogicky. Časově to také moc nesedí. Prostě za mě žádná sláva.

mystery103
05.03.2023 5 z 5

Záleží na tom, co kdo od knihy očekává. Čekala jsem zajímavý příběh a odpočinkové čtení. Toho se mi dostalo a tudíž jsem spokojená.

28401
12.11.2022 5 z 5

Napínavé, zajímavé, i když mě hlavní hrdinka chvílemi trochu štvala..

knihomolkadorfa
04.09.2022 5 z 5

Zajímavý námět. Jako vždy mě více bavila linka z minulosti, ale celkově moc pěkná a čtivá knížka.

martina.culik
24.08.2022 3 z 5

Obecně mám ráda knihy, kde se prolíná přítomnost s minulostí a zde bylo propojení velmi hezky vymyšlené, i když pro mě téměř od začátku zjevné. Historické linky mě bavily více než přítomnost, kde mě hlavní hrdinka lehce rozčilovala a obdivovala jsem jejího manžela, že jí to tak dlouho toleroval. Oceňuji nicméně odkazy na skutečné události.
Podle recenzí a anotace jsem ale čekala strašidelnější atmosféru, ta na mě bohužel nedýchla - asi byl pro mě popis málo sugestivní.

Šebestová3
05.08.2022 4 z 5

Kniha splnila slova reklamního sloganu na zadní straně, neodložila jsem, dokud jsem nedočetla. I když člověk už tak nějak tuší, kam se bude děj ubírat a jak je propojena minulost se současností, bylo to příjemně čtivé až do konce.

Petass
27.07.2022 3 z 5

Bohužel nepatřím k nadšené většině čtenářů. Sám námět byl zajímavý a donutil mě googlit reálné informace. Příběh jako takový už mě tolik nebavil. Postavy byly povrchní a jednaly nepřirozeně, nevytvořila jsem si k nim žádný vztah. Prostředí mě nevtáhlo, husí kůže z děsivého sídla se nekonala... Není to ode mě fér, ale psát tohle někdo jiný, budu se bát jít v noci na záchod... Takhle mi to celé přišlo spíš směšné, naivní. Jak to dopadne jsem uhodla hned po pár stránkách. Dala bych jen dvě hvězdy, za udržení tří přehledných časových rovin přihazuji jednu navíc. Jako odpočinková četba fajn.

gordon13
20.07.2022 5 z 5

Perfektní kniha!
Hrozně zajímavý námět, o psím mostě jsem kdysi už četla a je to opravdu fascinující a velmi záhadné...autorka skvěle zapracovala myšlenku do děje a stvořila úžasný, emotivní příběh, který mě skutečně pohltil. Moc pěkné!

Agata1988
27.06.2022 5 z 5

Čekala jsem, že to tak dopadne a taky dopadlo. Jinak obálka knihy super. Nejvíc mě zaujala pasáž s Marion. Chudák holka. Marion byla malé dítě, ale přišlo mi, že uvažovala jako dospělá. To jediné bych vytkla. Ponurost domu mě strhla a hned jsem měla chut tam dát urbex. Plnej počet hvězd dávám narozdíl od knihy "Odbočka v lesích" se četla naprosto sama.

Amitiel76
12.06.2022 4 z 5

To, že šlo o knihu inspirovanou skutečnými událostmi a reálnými místy, jsem zjistila až na jejím konci. Velmi zajímavý příběh. Historická linka byla ovšem poutavější než přítomnost. V té mě velmi iritovalo chování téměř všech postav, nejvíce pak samotné Avy. Za to jednu hvězdičku dolů. Chování opravdu na hranici, a často nepochopitelné.
Knihy, ve kterých se prolíná minulost s přítomností, mám velmi ráda. I tento příběh mě tedy pohltil. Marion, Konstance - dva bolestné osudy. Úplně hmatatelně jsem cítila tu jejich samotu, izolaci a opuštěnost, na starém skotském sídle. Po tragédiích, které Marion zažívala, se není čemu divit, že se jí mysl zakalila. A Konstance? To, co se dozvídáme na samém konci příběhu, jsem už tak nějak předvídala od půlky knihy. Dalo se to totiž očekávat....
Určitě zajímavá kniha, jejímž přečtením rozhodně nebudete marnit čas :-)

Danago
01.06.2022 5 z 5

Skvělé, napínavé, překvapivé a dechberoucí čtení.

Štítky knihy

tajemství rodinná tajemství

Autorovy další knížky

C. D. Major
britská
2022  82%Mezi dvěma světy
2021  72%Ta druhá

Kniha Mezi dvěma světy je v

Právě čtených6x
Přečtených121x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených7x
Knihotéce111x
Chystám se číst110x
Chci si koupit39x
dalších seznamech2x