Za modrým medvědem na Aljašku

Za modrým medvědem na Aljašku https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/112977/za-modrym-medvedem-na-aljasku-112977.jpg 5 7 1

Poutavý příběh amerického cestovatele o hledání vzácného ledovcového medvěda v drsné aljašské přírodě nabízí to nejlepší z cestopisné a dobrodružné literatury. Autor dal do své knihy všechnu svou lásku k neporušené přírodě a všechnu svou životní moudrost získanou mnohaletým pobýváním v odlehlých koutech Aljašky. Modrý medvěd je vzácný, dosud neprobádaný druh, který spatřilo zatím jen několik lidí.... celý text

Přidat komentář

Nočnípták
05.05.2018 5 z 5

Nádherná kniha o hledání ledovcového medvěda, kráse aljašské přírody a vzácném přátelství mezi autorem a japonským fotografem.
"Jako fotograf," četl jsem,"mě Mičio naučil dívat se očima - ale jako přítel jsem od něj pochytil, jak vidět srdcem."
Jak hledání dopadlo neprozradím, abych budoucím čtenářům nepokazila zážitek ze čtení. Ale neodolám napsat ještě jeden úryvek z knihy.

Existuje však ještě jeden druh medvěda, který se na jaře probouzí ze zimního spánku - obezřetné, nepolapitelné zvíře, které tráví svůj život zahalený tajemstvím, ale přesto jako by neustále pobývalo na okraji mých představ jako přetrvávající vjem z doby ledové. Má barvu zimního nebe, světle modrošedou srst shodnou s barvou holých žulových balvanů, zanechaných v kraji při ústupu ledovců. Nazývá se modrý nebo také ledovcový medvěd a člověk může klidně strávit celý život prohledáváním fjordů a ledovcových polí Aljašky, aniž by jej kdy spatřil.

Autorovy knížky

Lynn Schooler
americká
2003  91%Za modrým medvědem na Aljašku

Kniha Za modrým medvědem na Aljašku je v

Přečtených6x
Doporučených1x
Knihotéce6x
Chystám se číst2x
Chci si koupit2x