Za medvědem na Kamčatku

Za medvědem na Kamčatku https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/128140/bmid_za-medvedem-na-kamcatku-nNA-128140.jpg 4 22 5

Román o studentovi, který odjíždí studovat život zvířat na Dálný východ.

Žánr:
Dobrodružné , Pro děti a mládež

Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Moj znakomyj medveď , 1980


více info...

Přidat komentář

Adapa
26.12.2023 3 z 5

Pro samou lásku k medvědům, Kamčatce a přírodě zapomněl autor Anatolij Sevastjanov na děj. Nic moc se tam neděje, jen na každé stránce můžeme obdivovat tu úžasnou kamčatskou exotiku.

Sedmnáctiletý student Víťa se nedostal na vysokou školu, tak půl roku pracuje jako dělník, aby si vydělal peníze a mohl odjet na Kamčatku studovat medvědy v Kronocké přírodní rezervaci.

Ochočí si psa Kvítka, oblíbí si medvěda Rema... A půl rok uplyne a musí se vrátit zpět domů, aby zkusil znovu přijímací zkoušky.

wena
07.11.2023 3 z 5

Nebojácný hoch a medvědi kam se podíváš. Celkem čtivé chvílemi jsem se nechal vtáhnout do krás Kamčatky.


kilometr
27.04.2021 4 z 5

Další z knih,kterou mi donesl vedoucí výroby,abych v době pandemie čtenářsky nezakrněl.Pěkná a čtivá kniha z mrazivé Kamčatky.Navíc potěšil další zářez do letošní ČV.70%.

Rimmsy
31.01.2020 5 z 5

Knihu jsem četl jako malý (tak v deseti až dvanácti letech), a to si pamatuji, že mi tam jedna scéna přišla jako to nejděsivější, co jsem vůbec kdy četl..
Vrátil jsem se k ní se zájmem teď nedávno po mnoha letech a už jsem si v tom našel \"jen\" úžasné, nádherně dobrodružné, ale zároveň silně reálné, vyprávění - něco mezi cestopisnou literaturou a podrobným přírodovědeckým deníkem:)

minirock
28.01.2017 3 z 5

Příběh studenta Víti, který odjede na Kamčatku aby se tam blíže seznámil se životem svých oblíbených medvědů. Nechá se zaměstnat v přírodní rezervaci a daří se mu splnit si svůj sen, poznává medvědy v jejich přirozeném prostředí a prožívá přitom různá dobrodružství. Zároveň se připravuje ke studiu na vysoké škole kde by své nově nabyté zkušenosti rád zůročil. Nijak napínavá ale přesto docela pěkná knížka.

Štítky knihy

cestopisné příběhy zvířata, fauna Dálný východ medvědi Kamčatka

Autorovy knížky

1986  78%Za medvědem na Kamčatku

Kniha Za medvědem na Kamčatku je v

Přečtených25x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce36x
Chystám se číst5x
Chci si koupit4x
dalších seznamech2x