Za Járou Cimrmanem až do hrobu

Za Járou Cimrmanem až do hrobu https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/139198/za-jarou-cimrmanem-a-139198.jpg 4 17 2

Jeden z duchovních otců slavného českého velikána Járy da Cimrmana Jiří Šebánek ve své zatím poslední knize sleduje stopy tohoto génia na Kokořínsku, svém posledním působišti. Jeho cesta byla podnícena touhou objevit Cimrmanovo místo posledního odpočinku. Poté, co se potvrdil hlodající předpoklad mistrovy smrtelnosti, vydal se autor po stopách, které zde Cimrman zanechal. A nebylo jich málo, co jen stránek vydal popis Cimrmanova přátelství s Franzem Kafkou nebo nové keltistické teorie místní etnogeneze.... celý text

Žánr:
Humor , Literatura česká

Vydáno: , Paseka
více info...

xxtom
xxtom
05.10.2020 3 z 5

Pátrání Salónu Cimrman po hrobě Járy Cimrmana. Hezké legrační čtení doplněné mnoha fotografiemi. Bohužel fotografií je více než textu a autor skáče z tématu na téma. Celkově mi přišla knížka trošku neucelená.

valda
valda
16.04.2020 2 z 5

Tohle je asi poslední kniha skupiny Salón Cimrman. Tuhle skupinu založil Jiří Šebánek s jazzmanem Karlem Velebným, tak trochu mimo známější divadelníky, aby se mohla věnovat výzkumu Cimrmanova dědictví.
Většina humoru je založená na starodávných fotografiích, ke kterým jsou domýšleny vtipné souvislosti a příběhy. Každopádně tohle je opravdu jenom taková jednohubka, kterou přečtete nejpozději za jedno odpoledne a už se k ní asi nikdy nevrátíte.