Ochránce

Ochránce https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225521/ochrance-225521.jpg 4 35 5

Admirál John „Black Jack“ Geary si své postavení zasloužil, když zvítězil nad Syndikovanými světy a ukončil tak sto let trvající válku, nicméně spíše než vděk nadřízených si vysloužil nedůvěru a strach. Když ho vláda s flotilou stárnoucích lodí vyslala na velmi nebezpečnou misi s úkolem prozkoumat sluneční soustavy za hranicemi Syndikovaných světů, nejednala jen z obav z inteligentní rasy zvané enigma, ale především z Gearyho. Geary, stále věrný starým ideálům, jaké se uznávaly za jeho časů před sto lety, rozkaz pochopitelně provedl, ale narazil na ještě větší nebezpečí, než se obával – po skoku do další soustavy vletěl přímo před obrovitou flotilu nových neznámých mimozemšťanů. Ti stejně jako enigmané naprosto ignorují pokusy o mírovou komunikaci a zatímco se Gearyho lodě snaží uhýbat před sebevražednými nálety, musí Geary vymyslet, jak se dostat přes gigantickou pevnost chránící skokový bod do bezpečí, aniž by při tom přišel o většinu flotily.... celý text

Literatura světová Válečné Sci-fi
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Invincible , 2012


více info...

Přidat komentář

pejty
11.04.2017 2 z 5

V této knize nám autor trochu více představuje nově objevené rasy. Tu první Enigmu bych ještě překousl. Ta druhá Medvědokrávy to už bylo trochu přes čáru, ale dalo se to přežít. Když ovšem nám autor představil Vlkopavouky, tak už jsem toho měl dost. Tak strašně dětinská jména?? To opravdu autor nedokázal vymyslet něco aspoň trochu normálního?? Navíc se tento autor se tak strašně opakuje, že to už ani hezký není. Kniha začala jako obvykle řešením situace, kterou autor načal v minulém díle, pak chvilku klid, pak jedna menší bitva, pak zas chvilku klid a nakonec jedna větší bitva a pak zase autor načne nějaké téma, které má navnadit na další knihu. A to jsou dva důvody, které zavinili to, že mě tato série už totálně přestává bavit.

Sakulnikov
10.04.2017 4 z 5

Celkově zajímavější série než předchozí. Více politiky, více témat, ...


Franc
16.01.2016 3 z 5

Autor oproti předchozímu úvodnímu dílu přeřadil na vyšší rychlostní stupeň. Kostky byly vrženy a náš neohrožený Black Jack plní svěřené úkoly s pečlivostí jemu vlastní. Na jeviště vstupují nový hráči, kteří postupně odkrývají karty, a naznačují, že budou hybateli budoucích událostí.

Druhý díl je proti předchozímu čtivější, akčnější. Nový účastníci příběhu ho činní zajímavějším. Ale jisté rozpaky se pořád opakují. Black Jack je stále tím pevným, neohroženým, inspirujícím, čestným velitelem, který by místo vojenské uniformy měl nosit roucho svatého. Přiznám se, že v předchozích dílech to možná bylo místy úsměvné, ale s postupem času se ta morální čistota hlavního hrdiny stává obtěžující. Pochybuji, že v dalších dílech ho učiní autor více "lidským".

Ale i přesto jsem připraven pustit se do dalších dílů, nehledě na fakt, že už je mám koupeny. Sice se jedná o téma nikterak originální, na čtivosti mu to nikterak neubírá. Autor je stále schopen držet mě v napětí, kam budou směřovat další kroky hrdinů toho příběhu.

Mmikado
12.04.2015 odpad!

Asi nejhorší série sci-fi knih, kterou jsem četl. Myslím, že by to bylo čitelné snad jen kdyby to autor zredukoval do jedné knihy. Nudné, neskutečně dlouhé a hlavně nic neříkající popisy bitev, kde na několika stránkách autor popisuje vesmírné manévry. Před každou bitvou se pak nezapomene zmínit kde je v soustavě nahoře, kde dole, proč nevidíte lodě hned, ale až poté co k vám dorazí jejich obraz. Přečestný hrdina, který se nikdy nezapomene zhrozit, když si ho někdo nahlas idealizuje atd. A celé to rozuzlení, pane bože..... Díky bohu, že mám ten mentální klystýr za sebou.

Ellstra
30.01.2015 5 z 5

Ochránce je stejně jako všechny předchozí knihy této série brilantně napsaný, napínavý a zajímavý. Nechybí obvyklé vtípky a sarkastické poznámky, dle mého názoru dokonalá romance mezi Gearym a Desjaniovou, Rionová dostává nový rozměr, a v neposlední řadě samozřejmě hromada bitev s rozličnými emzáky, kteří snad ani nemohou být bizarnější. Nechybí obvyklé ignorování rozkazů politiků, problémy se zásobami, vybavením a hromada frustrace plynoucí z toho, že ve vesmíru je všechno zatraceně daleko. Konec se samozřejmě neobejde bez nádherného cliffhangeru.
*spoiler* Medvědokrávy a vlkopavouci jsou extrémně zajímaví, ale nechci ani vědět, jak na ně autor přišel.

Štítky knihy

válečné sci-fi

Autorovy další knížky

Jack Campbell (p)
americká, 1956
2009  77%Neochvějný
2014  79%Bitevník
2016  84%Leviatan
2015  82%Tanečník
2012  81%Neúprosný

Kniha Ochránce je v

Právě čtených1x
Přečtených80x
Doporučených5x
Knihotéce54x
Chystám se číst5x
Chci si koupit11x
dalších seznamech1x