Z trůnu na popraviště : tragický konec korunovaných hlav

Z trůnu na popraviště : tragický konec korunovaných hlav https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12698/z-trunu-na-popraviste-tragicky-konec-korunovanych-hlav-12698.jpg 4 19 4

Populární vylíčení osudů několika evropských panovníků, kteří tragicky skončili na popravišti, kam je poslali jejich silnější odpůrci. Jde o Marii Stuartovnu, Karla I. Anglického, Ludvíka XVI., Maxmiliána Mexického a konečně posledního ruského cara Mikuláše II. Vyprávění o jejich životě, který vyústil do násilné smrti, je čtivé i kultivované a čtenář se tak jakoby mimoděk poučí o mnohých faktech evropské historie. Opatřeno jmenným rejstříkem , rodokmeny zmíněných protagonistů a stručnou bibliografií.... celý text

Literatura naučná Historie
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Vom Thron zum Schafott , 1998


více info...

Přidat komentář

simca9342
06.06.2023 5 z 5

Marie Stuartovna , Marie Antoinetta, Karel I. , Maxmilián mexický a rodina cara Mikuláše II. Všichni tihle velikáni mají sice jiné osudy a povahové rysy včetně vztahů v rodině, ale jedno je spojuje - královský titul, korunovace a smrt na popravišti v důsledku dějových událostí.
Kniha je doplněna o dobové fotografie tehdejších výše postavených osobností.

Jacinda123
15.03.2023 3 z 5

Zaujimava biografia o korunovačných hlavach, ktoré z rôznych dôvodov skončili na popravisku, len jej chýba obrazová príloha.


Damato
27.09.2018 5 z 5

Přiznám se, že mě ke knize přivábila hlavně Marie Stuartovna a Mikuláš - a posléze jsem byla hodně překvapená a to příjemně. Kniha je zpracována přehledně a u mnohých panovníků a hlav historicky známých , jsem se zastyděla sama nad sebou, že o nich nic nevím. Škoda, že nějak takhle nevypadají učebnice dějepisu, určitě by se to studentům vstřebávalo studium podstatně lehčeji.

Atanone
29.08.2018 4 z 5

Zajímavé počtení o tom,co předcházelo ztrátám korunovaných hlav.
Osud Marie Stuartovny, Ludvíka XVI a Marie Antoinetty,nebo Mikuláše II. a jeho rodiny,jsou vcelku známé,takže jsem si spíš početla o Karlovi I. a Maximiliánovi Mexickém.
Několik pravopisných chyb mi dojem nekazí,uvítala jsem fotografie ☺