Jezevčíkova kocovina

Jezevčíkova kocovina https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/327328/bmid_jezevcikova-kocovina-zfJ-327328.jpg 4 67 14

Z pohledu jezevčíka série

< 2. díl >

Jezevčík Herkules konečně našel své milované paničce Carolin toho pravého muže: Marka, veterináře a opravdového znalce psů. Když se všichni sestěhují do bytu nad Markovou ordinací, je Herkules přímo blažený. Jen kocour pan Felix zůstává skeptický. Podle jeho zkušeností si lidi život stále komplikují. A má pravdu: Krásné časy překazí Sabina, Markova ex-manželka, která náhle projeví o bývalého partnera znovu zájem. A nádherná Cherie, elegantní fenka zlatého retrievera, na níž může Herkules oči nechat, ale ona o dvě hlavy menšího jezevčíka zcela ignoruje. Zkrátka: Herkules má plné tlapky práce se záchranou vztahu svých nejbližších, a navíc se pokouší získat srdce milované Cherie...... celý text

Přidat komentář

Gweny
19.01.2022 5 z 5

"Vzteklina. Je to naprosto jasný případ vztekliny. Neviděl jsem Sabinu už tak dobře jako předtím, protože stála přímo nade mnou, ale jsem si jistý, že měla pěnu u huby. To je tragédie, protože s takovou diagnózou je třeba tu ženu okamžitě zastřelit. A já netuším, jestli má Marc doma zbraň. Obávám se, že na to není vybavený." (s. 84)

Fantastická oddychovka, kterou jsem přečetla za krátkou dobu. Zasmála jsem se, vypnula hlavu a říkala si, že jestli jsou všichni tvorové takhle inteligentní, je na čase se k nim podle toho začít chovat. :-)

MajaN
19.10.2020 5 z 5

Nenáročná oddychovka.Netradičné priateľstvo mladého jazvečíka Herkulesa a staršieho ,cynického,flegmatického kocúra.Na pozadí rozprávania jazvečíka sa odohrávajú osudy dvojnohých postáv.Ak ste majiteľom jazvečíka,viete posúdiť,že psie kusy opísané v knihe,ani nie sú až taká fikcia.Jazvečík je pes,ktorý urobí čokoľvek,aby dosiahol svoje.


daza.dt
13.10.2020 3 z 5

Po přečtení prvního dílu, jsem přiznám se byla zvědavá - jak autorka vyvede příběh dál. Ale přišlo mi to takové nucené. Uvidíme jak to bude dál....

Nufacek
03.04.2020 5 z 5

Pokračování příběhu dvou chlupatých kamarádů - jezevčíka Herkula a jeho přítele kocoura Felixe. Herkulova panička Carol se nastěhovala k Markovi a jeho dceři. A nyní začínají společný život, ovšem neobejde se to bez lecjakých kotrmelců. Samozřejmě dá o sobě vědět i Markova bývalá žena Sabina a zdá se, že lituje toho, že jej kdysi opustila a chtěla by se vrátit. Luisa, Markova a Sabiny dcera, by ráda patřila do dívčího třídního klubu a je velmi smutná, že zatím nemá šanci a nemá kamarády. S tím ji však může pomoci známost jejího otce se zdejším hrabětem, jehož snacha vlastní poníky a tak má Luisa konečně možnost zapůsobit na děvčata. Hodně ji v tom pomůže i jezevčík Herkul, který se při pobytu na zámku zachová jako hrdina, aby ochránil svou malou paničku a její kamarádky a tak je Luisa přijata i s Herkulem do klubu. Herkules se nám také zamiluje. Do retvířice Cherie. Seznámil se s ní na pláži a od té doby na ní musí pořád myslet. Po nějaké době ji přejede auto a kdo jiný se o psa postará, než veterinář Mark. Herkules stále přemýšlí, jak by na Cherie zapůsobil a rozebírá tuto záležitost s kocourem Felixem, který přijde na ohromný plán. Vyčenichat kurýra na kole, který způsobil, že Cherie skončila přímo pod autem. To se snadno řekne... A tak začíná pátrání. Když už to vypadá, že úspěch se slavit nebude, najednou se ten kurýr objeví, a tak naši malí přátelé jdou na věc. Kocour skočí na přední kolo a zasekne se drápy do pneumatiky, prská a kouše, jen aby odlákal kurýra a přinutil ho položit tašku na zem, jen se to stane, připlíží se Herkules a prchá i s kurýrovou taškou pryč. Plán byl jasný, tašku později odevzdají Cherinině paničce a tak ona zjistí podle osobních věcí v tašce, kdo je viníkem nehody, než se však tak stane, taška ze skrýše zmizí. Herkules má z toho těžkou hlavu a pomalu se smiřuje s tím, že žádným hrdinou pro Cherii nebude. Nakonec se oba potkají a Cherie mu poví o tom, co se dozvěděla od kocoura Felixe o jejich velké akci - hon na kurýra. Herkules se jí nakonec svěří se svými city a ona udělá totéž vůči němu. A jak to bude dál? Uvidíme, každopádně Cherinina panička se domluvila s Luisou, že když se jejich pejsci evidentně mají rádi, mohly by se spolu a samozřejmě s pejsky vydávat na pravidelné procházky. Mezi Carolin a Markem to kvůli Sabině trochu bouří, ale vše se nakonec vysvětlí a uklidní. A Mark se vysloví, že jsou oni tři + pes super rodinka, a že by nebylo naškodu, kdyby jich bylo víc...

alhl
09.08.2019 5 z 5

Po více než roce jsem se vrátila k dobrodružným osudům Herkula a Felixe a jejich lidských paniček. Opět velmi čtivé, humorné a poučné. Základní motto? Přemýšlením si lidi jen komplikují život. :-) Už se těším, až se dostanu k dalším dvěma pokračováním.

lenkaabooks
30.01.2019 4 z 5

Pokračování příběhu jezevčíka Herkula a kamaráda kocoura. Děj se mírně posunul, rodinka se zvětšuje. Je to velmi lehké čtení, proložené vtipem a tak to má být.

KatkaB77
09.04.2018 5 z 5

Pro milovníky jezevčíků můžu jen doporučit. Milý příběh.

Prim
12.02.2018

V knihovně jsem na ni natrefila mezi novinkami. Líbil se mi název a obal :) Knížka je milá a úsměvná. Chvílemi jak dětská četba. Proto nedávám ani hvězdičky.

katerina5544
05.12.2017 5 z 5

Prvni dil byl celkove lepsi ale i tak je to moc hezka a mila knizka

Veřenka13
20.11.2017 4 z 5

Kniha, která určitě neurazí žádného majitele jezevčíka. Kdo má jezevčíka doma, pochopí. Oddechovka třeba na dovolenou.

Terezita
18.10.2017 4 z 5

Hodně příjemné čtení, příběh se pěkně vyvíjel. Co mě ale neskutečně vytáčelo, byly anglické výrazy. Troufám si tvrdit, že angličtinu mám poměrně dobrou, takže problém v neporozumění nebyl, prostě mi to tam nesedělo (počítám i výrazy typu ,,Okay“). Jinak nemám co vytknout, a ráda bych dala plný počet hvězd.

katka.oo
19.08.2017 5 z 5

Opět milé a příjemné čtení. Herkules je prostě super a s Felixem tvoří dokonalou dvojici! Doporučuji.

Ivuska.09
26.03.2017

Jezevčíkova kocovina představuje humorný příběh o mezilidských vztazích, který je poměrně banální, protože mezilidské vztahy jsou tématem většiny knih. Tento příběh má však něco navíc - jezevčíka Herkula, jehož pohled na lidské vztahy je příjemným okořeněním celého vyprávění. Bavit vás budou hlavně porovnání lidských vztahů se psí smečkou. Doporučuji všem milovníkům psů :)

Jane417
25.03.2017 5 z 5

Herkules mě opět hezky pobavil. Příběh byl ještě veselejší, vtipnější než první díl. Také děj se mi líbil o něco víc. Pejsek zažíval více dobrodružství, řešil problémy svých pánů a také se zamiloval! Je to milé a veselé čtení!

Štítky knihy

jezevčík vypráví pes

Autorovy další knížky

Frauke Scheunemann
německá, 1969
2015  82%Z pohledu jezevčíka
2015  88%Kocourova tajná mise
2017  86%Jezevčíkova kocovina
2019  77%Jezevčík jako svědek
2018  85%Jezevčíkovy trable

Kniha Jezevčíkova kocovina je v

Přečtených102x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených3x
Knihotéce82x
Chystám se číst36x
Chci si koupit10x
dalších seznamech1x